• Milie

    BIM dec 2020

    Hej allihopa!

    Jag tänkte bara höra hur ni känner för om jag kommer inglidandes på ett bananskal. Vi hann inte riktigt börja försöka eller knappt bestämma oss förrän det tog sig. Jag satt på jobbtoan idag och plussade med hakan i golvet. Ska man räkna ut någon BIM i efterhand så var den egentligen i november men med hjälp av progesteron förlängde jag min cykel. Tänkte sluta med progesteron idag och släppa fram mensen, men nu blir det ändrade planer!

    Med mina två tidigare barn har det varit standard att hänga i BIM-grupper. Första tog 7 månader och andra höll vi på 1,5 år för att få till. Är nu då extremt tidigt gravid med tredje och vill gärna vara med i FamiljeLivsgemenskapen och följa er andra.

  • Milie
    MSL08 skrev 2020-12-01 19:11:46 följande:

    Grattis till alla plussare! Så kul att se att det blir fler och fler! ????

    Skulle tro att jag nu är på senast BIM -4, kunde inte låta bli att testa...tålamod är inte min starkaste egenskap. Har tagit CB early som först visade negativt och sedan har det kommit ett svagt streck vilket såklart får upp hoppet! Men...sen så läste jag att det är vanligt med spökstreck på CB early? Någon annan som har erfarenhet av detta?


    Ja, tyvärr är det relativt lätt att råka se det där gråa tork-/spökstrecket på dem. Men att du först fick ett blankt och sen ett med en svag tendens låter ju lovande!
  • Milie
    Nachosen skrev 2020-12-04 01:29:05 följande:

    Är det Nån här som plussat (nu eller tidigare) och inte har haft några känningar alls? Tyckte att jag hade lite tecken tidigare men känner ingenting nu. Är på bim -3 idag men känner mig mest tom. Vågar inte tro att det tog sig den här gången :/ har testat men varit helt blankt än så länge. Med första barnet testade jag först negativt äl +10 och positivt äl +15.


    Med mina två första barn så kände jag absolut ingenting. Jag försökte aktivt bli gravid båda gångerna och var väldigt uppmärksam. Det var 7:e försöker med första och 1,5 år av försök med andra. Ingen PMS, ingen svullnad eller liknande som jag brukar ha innan mens. Därför är jag rätt chockad denna gång när jag haft mensvärk utan mens flera dagar och sen plussar. Värken sätt i ett par dygn efter plussat men nu har det gett med sig. Blir lite nojig när det inte följer samma mönster ????
  • Milie
    Tokan123 skrev 2020-12-03 22:16:44 följande:

    Jag börjar känna av vad jag tror är ägglossningsvärk. Testar med äl stickor varje dag. Har läst att man ska testa två gånger per dag för att inte missa höjningen. Har testat morgon direkt innan jobbet och sen när jag kommer hem. Dock står det att det är bäst mellan 10-20. Hur skulle ni ha tänkt? Testat ändå på morgonen eller är det pengar i sjön?


    Så länge man inte går på toa varje timme eller varannan timme utan mer sällan så skulle man kunna testa varje gång mellan kl 10-20. I alla fall om man ser att det är på G. Du kan nog skippa morgontestet med gott samvete så vida det inte var jäääättenära att bli positivt kvällen innan.
  • Milie
    Nachosen skrev 2020-12-04 23:00:09 följande:

    Vad fick du för kön på dina två första? Kan det vara ett annat kön på tredje?


    Nä, jag har en av varje. Men jag får trösta mig med att molvärk generellt är ett vanligt symtom. Jag kommer känna mig lugnare imorgon när jag tar mitt första test med veckoindikator. Jag kommer vara 4+5, så om testet visar 2-3 så kommer jag kunna släppa att det gjorde lite ont ibörjan.
  • Milie
    Tokan123 skrev 2020-12-04 23:09:59 följande:

    Vad tror ni? Fick jag positivt ikväll?


    Svårt att se på den bilden, men det är nog näääästan positivt. Om du inte får starkare imorgon så hade jag tolkat detta som positivt.
  • Milie
    My19 skrev 2020-12-05 09:34:49 följande:

    Okej hörni! Nån som kan det här med temp? Jag har ju aldrig tempat för att se ÄL osv. Men jag vet att jag har en normaltemperatur på 35,8-36,2 ungefär, brukar pendla lite däremellan. Nu har jag 37,1 och normala fall så är jag sjuk när jag har det, ont i kroppen osv. Men nä, inga sjukdomssymtom så långt ögat når. Så min undran:

    Hur funkar de där med temp? När ?ska? tempen vara vad och när ändras den osv?


    Att tempa är en hel vetenskap. Det är mycket inlärning om man ska använda det som preventivmedel men när man försöker blir gravid kan man höfta lite mer. Det är svårt att säga utan att se kurvan med 4-6 stycken lägre tempar följt av minst 3 höjda i rad är en ganska bra indikator på att ägglossning skett. Hur tempen sjunker vid mens är individuellt. För vissa sänks det om man mens och andra kan få flera dagar in på mensen innan temperaturen sänks.
  • Milie
    Tokan123 skrev 2020-12-05 14:06:51 följande:

    Idag var det solklart positivt, nu gäller det att ligga i och hålla tummarna i två veckor då


    Oj, det var en jäkligt positivt test! Hoppas det går vägen :)
  • Milie
    Summerstriker skrev 2020-12-05 17:37:28 följande:

    Trodde att jag hade haft ägglossning den 30/11 men sen så fick jag riktiga äl flygningar 3/12 och ett solklart positivt äl test. På grund av en massa saker som uppstod hemma kvällen den 3e så fick vi aldrig till de. Utan vi låg först morgonen den 4e. Tror ni de är kört då? Har legat varannan dag innan äl också, men senast den 30/11... (då jag trodde jag hade ägglossning då....)


    Svårt att säga utan temp. Det krävs fertilt sekret (helst äggvite) för att spermierna ska ha en chans. Så morgonen den 4:e har stor potential!
  • Milie
    Summerstriker skrev 2020-12-05 19:14:28 följande:

    Idag så kom de en massa äggvite sekret!


    Köööör på! Haha :)
Svar på tråden BIM dec 2020