Inlägg från: Tow2Mater |Visa alla inlägg
 • Tow2Mater

  Grattis Amerika!

  Han har forhoppningsvis vilja till samarbete, och han tror på Gud - så forhoppningsvis blir inte Biden en total katastrof.

 • Tow2Mater
  Disa35 skrev 2020-11-08 17:23:28 följande:
  Och avgående skulle vara föredöme då? En humörsjuk lögnare som inte ens kan räkna, och som dessutom flera gånger de senaste dygnen har brutit mot sin egen ed?
  Han har gjort en hel del bra saker, och han fick faktist flera miljoner fler röster nu än 2016.
 • Tow2Mater
  Disa35 skrev 2020-11-08 17:40:05 följande:
  Jodå, det har han, fredssamtalen i Mellanöstern t ex. Problemet som jag ser det är många av de bra sakerna har skett på rejäl bekostnad av andra saker - som ökad fattigdom hos de som redan vänder på varenda cent.

  Och så är det detta med lynnigheten och att man aldrig vet var man har honom - det känns inte bra.
  vilka är de?
 • Tow2Mater
  Disa35 skrev 2020-11-08 17:50:34 följande:
  Invånarna i Yazoo, Mississippi tänkte jag på.
  Ah, snyfthistorien i Expressen. En demokratiskt styrd liten stad med 11000 invånare? vad menar du Trump skulle gora for dem specifikt? Liksom alla andra har de welfare, och de som kan jobba ska soka jobb.
 • Tow2Mater
  Disa35 skrev 2020-11-08 20:01:10 följande:
  Nej, en vän till mig som var där för några år sedan och som nu gjorde återbesök (rösträttsivrare från Boston).

  Vad gjorde det för dem att företagen fick skattelättnader? Fick de jobb, de arbetsföra i Yazoo?

  Och det är inte bara Yazoo i Mississippi, slum som den här återfinns över hela landet - jag har släkt i Södern, och varje gång de bjuder över oss försäkrar de att de bor fint och säkert, långt ifrån crackhusen och misären. Samt att såväl hembiträde som trädgårdshjälp är legala invandrade mexikaner som får hyggligt betalt.

  Vad Trumpen mer kunde ha gjort? Tja, nästan en kvarts miljon människor har mist livet pga honom - han kunde ha tagit Covid-19 på allvar, till att börja med.
  Storsta arbetsgivaren i Yazoo är fängelset.

  Forst handlar det om ökad fattigdom, nu borjar du dra in Covid...? Jag fattar du hatar Trump och inte är intresserad av diskussion.
 • Tow2Mater
  Disa35 skrev 2020-11-08 20:49:04 följande:
  Jag ställde en fråga; fick de arbetsföra i Yazoo jobb, eller fanns det åtminstone fler jobb att söka, som följd av Trumps sänkta företagsskatter?

  Sedan spann jag vidare på det du frågade mig; vad jag menade att Trump kunde ha gjort för dem. Och jag svarade att han kunde ha tagit pandemin på allvar - majoroteten av de döda tillhörde ju inte den välmående gruppen, eller hur?
  2017 öppnade Walmart där, så jag gissar ja. Men har du släkt där borde de väl veta. Och runt Walmarts brukar nya företag blomstra.

  Aven 'Signaturez Bar & Grill' och ett call-center (ger ca 80 jobb med stödfunktioner inräknade) har öppnat.
 • Tow2Mater
  Disa35 skrev 2020-11-09 09:20:39 följande:
  Antar att det är jag som är "du".

  Vi behöver inte haka upp oss på Yazoo, det finns fler exempel. Och jag har inte sett någon dokumentär, jag har en vän som var där.

  Och visst, det är många som har jobb och mer pengar nu - jättebra enligt en annan vän i Connecticut.

  Problemet som jag ser det är att de här åtgärderna har bara gynnat delar av befolkningen, för stunden. Det finns inget helhetstänk med långsiktiga förbättringar för nationen som helhet.

  Det finns två killar på Tuben, Stefan Thyron och Andrew Austin - se vad de har att säga.
  Visst finns det, bla sanktes varldens hogsta skatter for foretag (vilka driver jobbtillvaxten), sankta tariffer, mindre regulationer, jobbkrav for de som kan jobba for att dra welfare, etc; det finns massor om du orkar ta reda pa det.
 • Tow2Mater
  Disa35 skrev 2020-11-09 12:49:28 följande:
  Kan jag då få fråga vad tanken och fördelen, både på kort och lång sikt, var med utträdet ur Parisavtalet?
  Obama signerade det odemokratiskt utan senatens och kongressens stod.

  Och avtalet ar inte rattvist mot USA alls. Ska man ha ett globalt avtal ska inte lander som kina loch Indien komma undan, botrdan ska inte bara laggas pa USA.

  Trump hade helt ratt!

 • Tow2Mater
  Disa35 skrev 2020-11-09 13:15:48 följande:
  Med USA på banan hade förmodligen både Kina, Indien och andra stater fått svårt att smita undan, pga stort internationellt tryck och sanktioner.
  Menar du verkligen att EU och alla andra inte kan sätta lite tryck på dem? Kanske om de kallar deras ledare liknande ord som Trump blivit kallad skulle hjälpa? Eller måste USA stiga in till hela världens räddning igen? Vi brukar ju få hora hur USA ska låta bli att lägga sig i alla andra länder, och nu behovs stora starka USA igen for att resten av sandlådan inte klarar av att driva nåt på egen hand?
 • Tow2Mater
  Kermit1561 skrev 2020-11-09 14:30:07 följande:
  Mindre regulationer på miljöområdet är definitivt inget långtsiktigt tänk, tvärtom är det att sätta kortsiktiga ekonomiska intressen före långtsiktig hållbarhet. 
  Ar det lilla det enda du kan plocka ut bland alla regulationer? Se lite storre perspektiv!
 • Tow2Mater
  Disa35 skrev 2020-11-09 18:28:27 följande:
  EU kan sätta press, men med bara EU finns den amerikanska marknaden kvar - då blir EU:s press ganska verkningslös.

  Ingen har förnekat USA:s storlek och styrka, men vi skulle uppskatta lite mer WW2 och lite mindre Vietnam, om du förstår hur jag menar.

  Förresten - har du någonsin reflekterat över hur det kan bli om ä? Om USA då håller sig på sin kant och bara ser om sitt eget hus, hur blir det då?
  Jag skulle uppskatta om EU borjade gora nåt vettigt om de vill ha nåt gjort, och inte bara som en liten bebis ''kräva' det ena efter det andra av USA.
 • Tow2Mater
  Disa35 skrev 2020-11-09 18:54:57 följande:
  EU försöker, men det är av flera skäl inte helt enkelt. Och vi här i Europa skulle nog uppskatta lite till mans att veta var vi har USA, istället för att vänta på nästa tweet.
  Trump stod upp for USA, nu får du väl biden som slickar r*v i 4 år.
 • Tow2Mater
  Disa35 skrev 2020-11-09 19:07:47 följande:
  Jag vet, jag har önskat många gånger att samtliga amerikaner kunde få tillbringa ett år i ett nordiskt land. Följer två amerikaner boende i Sverige på Tuben, och båda kommer fram till samma sak; det här samhället är inte så dumt.
  Och jag skulle kunna ge dig exempel på amerikaner som aldrig i livet skulle vilja bo ens en sommar i socialistiska norden. Inte ens med retroaktiva bidrag och därmed en ledig sommar utan att behova jobba.
 • Tow2Mater
  slirren skrev 2020-11-09 21:39:14 följande:
  Vi förstår nog alla vid det här laget att du tycker att sjuka och svaga är en börda och att du inte vill bidra, det är ok. Alla gör vi ett val vart vi bosätter oss, måhända borde du se över ditt val om du inte är nöjd?
  Du har ingen aning om vad jag tycker och vill. Så var tyst!
 • Tow2Mater
  quetzalcoatlus skrev 2020-11-13 11:54:34 följande:
  Varför är det bra att han tror på gud?
  En majoritet av amerika tror på Gud, så det är mycket positivt med en President som också gor det! Det främjar samarbetet!
 • Tow2Mater
  Xenia skrev 2020-11-29 01:06:03 följande:
  Amerikaner som bor här ser fördelarna. De som aldrig skulle sätta sin fot här vet förstås mindre. Låter som dina amerikaner är fulla av fördomar om det "socialistiska" Norden. Nej, kom med något bättre, t ex med amerikaner som bott här.

  Öht vet inte vanliga amerikaner särskilt mycket om Norden. Vanliga svenskar vet nog mer om USA.
  Inga fördomar.

  Själv väljer jag också bort Sverige. Sverige är inte paradiset på jorden, fast en del av er verkar tycka det.

  Vanliga svenskars bild av USA består till stor del av felaktigheter, tyvärr.
Svar på tråden Grattis Amerika!