Inlägg från: Disa35 |Visa alla inlägg
 • Disa35

  Grattis Amerika!

  MrQQQ skrev 2020-11-09 16:19:06 följande:

  Det är tråkigt för det amerikanska folket att en renodlad statskupp ägt rum. En senil förbrytare som Biden försöker kriminella människor framstå som vinnare i valet. Det verkar solklart att Trump segrat med ganska stor marginal och förhoppningsvis kommer rättvisan att segra och Trump fortsätter som president.


  Var är den stora marginalen? Som det ser ut nu har Biden fått 279 elektorsröster, vilket är mer än Trump. Det ska räknas om på sina håll men marginalerna till Bidens fördel är mastiga.
 • Disa35
  MrQQQ skrev 2020-11-09 17:56:50 följande:

  Eliten har genomfört en statskupp, organiserat valfusk. Detta var klart redan innan valet. Biden fick liksom krigshetsaren Hillary Clinton vid tidigare val obegränsade resurser. Sinnessjuka belopp spenderade USA rikaste för att kriminella Biden skulle vinna.  

  Massmedia och sociala medier tog helt ställning för Biden. Trump blir ständigt censurerad. Innan valet så avslöjades det hur korrupt och kriminell Biden är, vad han gjort i Ukraina. Detta censurerades av media!

  Trump är den bästa president i historien och han fick 71 miljoner röster, mest någonsin för en sittande president.


  Suck...var ska man börja?

  Eller såhär; på vilken punkt vill du bli ifrågasatt/motbevisad först?
 • Disa35
  Postman skrev 2020-11-09 18:08:12 följande:

  Jag håller inte riktigt med. Det är ett steg i rätt riktning med Beiden men jag tror inte att det kommer bli guld och gröna skogar med honom.


  Kanske inte, men det är ett steg i rätt riktning - och framförallt slipper vi sittande tokstollen.
 • Disa35
  Tow2Mater skrev 2020-11-09 18:18:43 följande:

  Menar du verkligen att EU och alla andra inte kan sätta lite tryck på dem? Kanske om de kallar deras ledare liknande ord som Trump blivit kallad skulle hjälpa? Eller måste USA stiga in till hela världens räddning igen? Vi brukar ju få hora hur USA ska låta bli att lägga sig i alla andra länder, och nu behovs stora starka USA igen for att resten av sandlådan inte klarar av att driva nåt på egen hand?


  EU kan sätta press, men med bara EU finns den amerikanska marknaden kvar - då blir EU:s press ganska verkningslös.

  Ingen har förnekat USA:s storlek och styrka, men vi skulle uppskatta lite mer WW2 och lite mindre Vietnam, om du förstår hur jag menar.

  Förresten - har du någonsin reflekterat över hur det kan bli om Ryssland, Kina och arabvärlden sluter pakt? Om USA då håller sig på sin kant och bara ser om sitt eget hus, hur blir det då?
 • Disa35
  Postman skrev 2020-11-09 18:23:25 följande:

  Ja men det skrev jag ju med.

  Vi ska komma ihåg att Amerika är långt mer till höger än vad vi någonsin har haft i Sverige. Jag tror inte vi kommer få se några under.


  Jag höll med dig, blev kanske lite otydligt.

  Visst är Amerika det, men någonstans måste man ju börja. Förresten fanns det inga löften 8 maj 1945 heller.
 • Disa35
  MrQQQ skrev 2020-11-09 18:32:52 följande:

  Du som gillar en korrupt och kriminell person som Biden ser säker fram emot att USA nu igen kommer starta nya krig och mörda massivt med människor som under Obama eller Hillary Clinton som förespråkade att bomba Libyen sönder och samman. Du är så fantastiskt korkad så det bästa för alla är om du inte uttalar dig om någonting.


  Yttrandefrihet, kära du. Dessutom har Sverige världens äldsta TF, visste du det?

  Nåväl, till saken:

  Bevisa för mig att Biden är kriminell - och Ukraina kan du skippa, eftersom det inte var Joe Biden.

  Jag, och många med mig, ser fram emot ett stabilt USA med en stabil ledare - och därmed stabilitet och lugn i världen.

  Jag bor ganska nära Ryssland, och de senaste fyra åren har Putin framstått som ett hyggligt alternativ - det säger en hel del.
 • Disa35
  Tow2Mater skrev 2020-11-09 18:33:55 följande:

  Jag skulle uppskatta om EU borjade gora nåt vettigt om de vill ha nåt gjort, och inte bara som en liten bebis ''kräva' det ena efter det andra av USA.


  EU försöker, men det är av flera skäl inte helt enkelt. Och vi här i Europa skulle nog uppskatta lite till mans att veta var vi har USA, istället för att vänta på nästa tweet.
 • Disa35
  Tow2Mater skrev 2020-11-09 18:56:32 följande:

  Trump stod upp for USA, nu får du väl biden som slickar r*v i 4 år.


  Men snälla du, USA är en del av världen - med Kina och Ryssland - och av Jorden - som det, mig veterligen, inte finns något alternativ till.

  Trump stod upp för sig själv, sina kompisar och de som kunde tänkas säkra honom vid makten. Ingen annan - han stod inte ens upp för nationen som helhet. Varför tror du att den ena republikanen efter den andra lämnar honom?
 • Disa35
  Postman skrev 2020-11-09 19:02:26 följande:

  Jag ber om ursäkt, jag förstod nog inte riktigt.

  Ja någonstans måste man börja absolut men Amerika är ett land med riktiga högersympatier och en rysskräck. Återigen så kommer inte jag förvänta mig några större under.


  Jag vet, jag har önskat många gånger att samtliga amerikaner kunde få tillbringa ett år i ett nordiskt land. Följer två amerikaner boende i Sverige på Tuben, och båda kommer fram till samma sak; det här samhället är inte så dumt.
 • Disa35
  MrQQQ skrev 2020-11-09 19:07:38 följande:

  Du menar ett USA som för mer imperialistiska stabila krig? Det är många som var besvikna på Trump för attackerna mot Venezuela och för stöd till terroristerna som ville störta Syriens folkvalda regering.

  Om en mördare som Hillary Clinton varit president så hade det blivit massdöd med troliga bombningar över Syrien.


  Du borde veta vid det här laget vad jag menar, jag har varit ganska tydlig.

  Och du har fortfarande inte svarat på min fråga om Bidens påstådda kriminalitet - hittade du inget?
 • Disa35
  Tow2Mater skrev 2020-11-09 20:39:23 följande:

  Och jag skulle kunna ge dig exempel på amerikaner som aldrig i livet skulle vilja bo ens en sommar i socialistiska norden. Inte ens med retroaktiva bidrag och därmed en ledig sommar utan att behova jobba.


  Ja, men då kan väl alla de stanna på landsbygden i Kansas och Texas, räkna pengar, ha ihjäl sina medmänniskor, höja statistiken till mer än 40k och be till Gud att det helt magiskt dyker upp en annan, beboelig planet när den här är bortom räddning.

  Vi andra tar oss ändå rätten att vara glada och lättade över att det med största sannolikhet svärs in en vettig president i januari.
 • Disa35
  Inteutanproblem skrev 2020-11-10 09:10:23 följande:

  Du som är så duktig på att nämna i var och varannan kommentar att du har släkt och vänner borta i USA, borde inte du veta att staterna har väldigt mycket självbestämmande rätt? Tänker bland annat på hur du drog upp corona tidigt i tråden. Kan kanske vara intressant att kika närmre på om det varit republikanskt eller demokratiskt styrda stater som klarat sig värts, respektive sämst. Trump må ha sagt korkade och okunniga saker om viruset, men han är på inget vis en envåldshärskare som bestämmer över hur alla skall göra. Sen undrar jag varför inte Amerikaner likt Svenskar själva klarar av att göra vettiga bedömningar? Vår strategi har ju som bekant stuckit ut en hel del med eget ansvar, osv. Stödjer man svensk coronahantering och strategi ska man kanske inte kasta dynga på USA?s (men du kanske är en kritiker?).

  Vi har typ 6000 döda i Sverige nu, hur många procent är det av vår totala befolkning? Gör sen samma räkneexempel med USA. Skiljer vi oss verkligen så oerhört mycket åt egentligen? Jag frågar för att jag inte vet.

  Överlag. Biden kommer troligtvis få svårt att driva igenom sin politik, så jag skulle inte förvänta mig allt för stora förändringar dom kommande åren. USA är även ett djupt splittrat land, med starka polariseringar. Nära 50% av väljarna som röstade la faktiskt sin röst på republikanerna. Sånt försvinner inte bara sådär som i ett trollslag. Alla dom människorna kommer inte överge sina politiska åsikter. Så drömmen om ett stabilt och enat land nu när Biden skall leda det, förblir nog bara just det. En dröm. Men man kan ju hoppas.


  Man kan ju det, ja, hoppas och tro att saker och ting blir bättre både nationellt och globalt.
 • Disa35
  Sogol skrev 2020-11-10 09:33:33 följande:

  Att valet stod mellan Trump och denne perverse gubbe visar bara på hur illa ställt det är med Usa. Tror folk känner sig tvingade att höja Biden till skyarna eftersom han är det enda alternativet. Men gubben verkar ha svårt att läsa av signaler på när kvinnor blir obekväma av hans tafsande.
  Till skillnad från sittande dygdemönstret, menar du? Utveckla gärna på vilket sätt Trump skulle vara så mycket bättre i det avseendet.
 • Disa35
  Sogol skrev 2020-11-10 09:50:24 följande:

  Ja Trump verkar också gilla unga tjejer. Precis som Biden och Bill Clinton. Både Trump och Clinton var vän med sexbrottslingen Jeffery Epstein som kunde härja fritt i många år trots flera anmälningar. Maktens män håller varandra om ryggen.


  Är väl bara att hoppas på att Biden är av bättre kaliber då.

  Kollat klippet och visst, tjejen ser inte glad ut. Tyvärr går det inte att höra vad Biden säger till henne och då kan man heller inte utgå från att det är något opassande, tycker jag. Därmed inte sagt att Biden är totalt oskyldig - det vet inte jag - men jag tycker inte att det här räcker som bevis.
 • Disa35
  Sogol skrev 2020-11-10 10:10:20 följande:

  Nej det räcker inte som bevis i en rättegång. Men det gjorde inte många av anklagelserna som kom under me too heller. Jag baserar inte heller allt utifrån detta klipp. Utan Biden har fått anklagelser emot sig också.


  Håller med dig om me too, även om rörelsen som sådan var oerhört viktig gick vissa saker käpprätt åt skogen.

  Biden har blivit anklagad av en person. Och hon kan tala sanning, det vet vi inte, men det finns en del frågetecken i hennes historia.
 • Disa35
  Xenia skrev 2020-11-29 13:37:53 följande:

  Om man tror att Norden är "socialistiskt", då är man fördomsfull. Det är väl samma personer som tycker att demokraterna i USA är "kommunister".

  Alla länder har sina brister. Många tycks ju tro att USA är paradiset på jorden. Ja, det är det kanske för de rika.


  Jag undrar det.

  I förlängningen borde det bli så att livskvaliteten blir bättre med allmän sjukvård, utbildning och bra arbetsvillkor, och det i sin tur borde betyda bl a högre medellivslängd, lägre sjukdomstal, mindre kriminalitet osv.

  Sedan finns ju sådant som är svårt att mäta i pengar - allemansrätten t ex.
 • Disa35
  Xenia skrev 2020-11-29 16:58:29 följande:

  Ja, men så tänker man oftast inte i USA. Det viktiga är att man slipper skattehöjningar.  Kriminaliteten fixar man med höga straff, ibland dödsstraff. Men det lyckas inte. I Sverige har vi åas låga straff men slipper inte rån, misshandel och dödsskjutningar för det.

  Sjukförsäkring vill man inte heller ha, titta bara på hatet mot Obamacare.

  Många fattiga röstade på Trump, oklart varför.


  Det där med kriminaliteten är intressant. Man kan ju tycka att dessa lååånga fängelsestraff, eller avrättning, skulle hålla återfallsprocenten knappt mätbar, men vad jag vet snittar den på ca 70%.

  I mesiga Sverige är samma siffra runt 30%, i ännu mesigare Norge runt 20%.

  En del halvfattiga tror jag fick mer pengar i plånboken, och kände sig tilltalade av budskapet. Andra tror jag har gett upp. De från Cuba och Venezuela vill nog inte uppleva socialism en gång till.

  Vad tror du?
 • Disa35
  Kermit1561 skrev 2020-11-30 09:18:43 följande:

  En bidragande orsak är säkert att just därför att de saknar sociala skyddsnät så blir speciellt de fattiga väldigt beroende av att ha arbete och Trump prioriterar arbeten inom kol/olja/industrin genom sin protektionism och genom att offra miljön.   


  Och samma människor är lågutbildade, vilket inte direkt är till någon hjälp.
Svar på tråden Grattis Amerika!