Inlägg från: syntharen |Visa alla inlägg
  • syntharen

    Hur slutar man nattamma? Hur gjorde ni?

    Mitt andra barn var runt 10 månader när jag bestämde mig för att sluta nattamma. Jag bestämde en dag och så tog jag på mig två tajta linnen och gjorde mig beredd på flera nätters kamp. Men han vaknade upp och blev ledsen en timme och sedan somnade han om och så var det inte mer med det Jag är väl medveten om att det gick väldigt lätt. Men kanske kände han att jag hade bestämt mig, jag velade inte.

    Tredje barnet var lite äldre för hon var lite klen i maten så jag tyckte hon kunde få nattamma lite till samt att hon inte alls ammade så ofta och länge på natten som hennes storebror så det var inte lika jobbigt. Så hon hann väl bli lite över 11 månader när jag bestämde mig och då var jag helt säker på att det skulle bli en kamp för hon var amningsgalen på dagen. Men när hon insåg att jag inte lyfte upp tröjan som vanligt på natten så vände hon sig bara och somnade om Så jag har kanske väldigt lätta barn när det kommer till att sluta amma. Men vad jag vill säga är att det inte alls behöver bli så jobbigt som många verkar tro. Det kan gå lätt och smidigt. Lycka till!

  • syntharen
    citababy skrev 2020-11-12 22:56:16 följande:

    Men åh, tack snälla för alla svar och bra tips!

    Jag vet inte varför jag känner mig så osäker i denna fråga. Jag tror att jag dels är väldigt rädd för att det kommer bli en lång kamp. Men en annan aspekt är att jag fortfarande vill amma dagtid. Jag har ingenting emot att amma och kan lätt tänka mig fortsätta göra det många månader till. MEN! Kommer bebis förstå att tillgänglighet till amning på dagen inte är samma sak som tillgänglighet nattetid? Ni som slutade nattamma, slutade ni även att amma på dagen?

    Just nu så somnar hon enbart om hon får ammas till sömns. Fortsattde ni att amma till sömns på kvällen eller hur gjorde ni för att få era bebisar att somna?


    Jag fortsatte amma på dagtid, men med andra barnet slutade jag ett par månader senare. Med tredje barnet fortsatte jag lång tid, slutade amma för knappt 2 veckor sedan, hon fyller 2 år i januari. Jag ammade till sömns på kvällen. På dagen blev det dom sista månaderna bara 1-2 ggr om dagen, nån dag ingen amning alls. Det funkade bra.
Svar på tråden Hur slutar man nattamma? Hur gjorde ni?