Inlägg från: Anonym (Jag) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Jag)

    Hur mycket ger ni barnen till första kontantinsatsen?

    Anonym (Mamma) skrev 2020-11-19 11:44:30 följande:
    Fast hur många pratar ens om att göra karriär i mindre städer? Jag känner en hel del folk som kommer från diverse olika ställen. Dom landar alla i Sthlm för att dom antingen vill ha ett jobb alternativt att dom verkligen vill satsa karriärmässigt. Av dom jag känner som bor kvar i mindre städer så är det typ en av tjugo kanske som haft några som helst karriärsambitioner. Dom flesta är nöjda med att överhuvudtaget ha ett jobb och så roar dom sig på fritiden istället.
    Beror ju helt på bransh, personligen så får jag ungefär samma lön över hela Sverige. Men vi får mycket bättre livssituation när vi bor utanför Stockholm.

    För mig så skulle jag vara otroligt omotiverad att jobba i Stockholm som konsult och hela tiden byta arbetsplats. För mig så är det minst lika viktigt att även kunna se och ta lärdom från resultatet av mitt slit.
  • Anonym (Jag)
    Anonym (Mamma) skrev 2020-11-17 11:14:18 följande:

    Eftersom vi bor i Sthlmsområdet och det krävs 15% som minsta kontantinsats räknar vi på att bidra med 300 tkr till varje barn. Det är några år bort än så förhoppningsvis kanske dom också kommer hinna extrajobba lite eller kanske så använder vi ev. studielån för att spara aktier/fonder för att göra det ännu lättare att få sitt första boende.

    Vad har ni andra för taktik?


    Våra två barn kommer behöva välja tillsammans vilken stad de vill plugga. vi har gett dom möljighet att välja mellan alternativen Göteborg, Uppsala eller Stockholm.

    När de valt studieort så kommer vi köpa en 3:a med låg avgift innför äldsta ska börja plugga som de ska få dela på. Efter deras studier så kommer lägenheten bli vår svenska persionäsbostad.

    När man bor utanför Stockholm så har man lite mer möjligheter att forma sina barnsframtid.
  • Anonym (Jag)
    Anonym (Qwerty) skrev 2020-11-22 06:41:38 följande:
    Off topic kanske. Men varför ska ni begränsa barnens val på det sättet? Låter oerhört inskränkt i mina öron. Unga människor ska få välja, det ör inget som säger att barnen vill bo tillsammans, eller är intresserade av samma studieort. Ni kan väl hjälpa dem med bostad ändå om ni vill det.
    De kommer få stöd hemifrån iaf, men om mina barm ska gå i en flum skola så kan de inte förvänta sig samma stöd hemifrån som om de vill studera på ett av de bättre universiteten.
Svar på tråden Hur mycket ger ni barnen till första kontantinsatsen?