• Anonymsju

    Varför tar småbarn till våld medan andra inte?

    Pluggar till förskollärare, är just nu ute på vfu, och funderat på en sak. Vad tror ni det beror på att det finns 2 åringar som har jättenära till sitt slå, puttas och bita oprovocerat? Medan andra 2-3-4 åringar bara står och tittar när dom får en putt utan att nånsin göra något tillbaka. Förstår att vissa har nära till det om språket inte finns där, men finns ju 2 åringar som pratar bra men ändå kan sikta in sig på en 1 åring och instinktivt kasta en leksak i ansiktet?

    Vad tänker ni?

  • Svar på tråden Varför tar småbarn till våld medan andra inte?
  • lövet2

    Ingen kommer någonsin att veta säkert. Barnpsykologerna gissar bara. Eftersom ingen är tankeläsare, så måste man utgå från barnens beteende.
    2-åringar är arga. Inte hela tiden men ofta. Frustrerade över allt de inte kan göra och inte får göra. Finns det något barn på dagis eller i kvarteret, som sätter skräck i alla andra, så är det en 2-åring. De har inte fått full impulskontroll än, så de har svårt att hejda sig. När ilskan slår till, då biter de. Eller river, klöser, slår, puttar. Andra ger sig bara på saker. Ett av mina barn var aldrig våldsam mot andra barn. I stället slog han sönder sina leksaker. Vissa visar sin ilska genom att skrika. Men ja, just talet brukar vara viktigt. En 2-åring som inte kan göra sig förstådd blir jättearg och ledsen.

Svar på tråden Varför tar småbarn till våld medan andra inte?