Inlägg från: Nicco123 |Visa alla inlägg
  • Nicco123

    Vad driver er stadsbor?

    LasseBD skrev 2020-11-20 09:26:31 följande:

    Eftersom pandemin satt fokus på den trängsel som finns i våra städer vill jag diskutera den ur ett annat perspektiv.

    Jag förstår att ni som lever ert liv i städer kan bli bekymrade just nu men hur är det i vanliga fall?

    Själv bor jag i en mindre ort utanför en stad och känner bara avsmak de gånger jag måste in till staden för att göra ärenden. Åtminstone de ggr det sker i rusningstid. Jag har faktiskt svårt att förstå hur man kan välja att köa med bilen 2 timmar om dagen. Vad driver er? Är det inte bittert att lägga all denna tid på pendling? Den lilla löneskillnaden som finns med att jobba precis utanför stadens ju upp av pendlingstiden.

    Och varför cyklar inte fler nu när det finns elcyklar? Eller är det ännu otrevligare?

    Vad tänker ni om ämnet?


    Vad ska jag göra i nått litet samhälle utanför en stad som 28 åring? Jag tänker då att du inte menar ex Stockholms kranskommuner dit man tar sig med pendel utan nått mindre ställe längre bort. Jag är uppvuxen i ett villaområde likt Bromma, alla mina vänner bor i Stockholm och lär fortsätta göra det även min familj. Ja det är hemskt att det är så dyrt här men det är det som driver mig och många fler att utbilda oss, jobba hårt och därmed få bra jobb och hög lön. Dessutom så älskar jag Stockholm och man känner sig fri med kollektivtrafiken och Uber som tar en vart man än ska. 

    Men jag kan samtidigt vara lite avis på vänner som jag lärde känna via plugget som är från sånna mindre ställen och i praktiken skulle kunna flytta tillbaka. De har ju sin familj och många vänner kvar där. Jag skulle inte ha någonting... 

    Nu när corona ordentligt fått in många konstorjobb på hemmaarbete så lär det inte behövas lite mycket pendling så folk kommer antagligen få det lite bättre just angående det i framtiden mot innnan.  
Svar på tråden Vad driver er stadsbor?