Inlägg från: Challenger |Visa alla inlägg
  • Challenger
    Vanlig arbetare skrev 2021-05-29 18:11:04 följande:

    Det räcker väl att kolla hur elpriserna eskallerar vissa dagar för att inse att S förstört vårt elnät. Så urbota korkat att man baxnar.

    Vindkraft ger inga pengar när det är vindstilla. När det blåser blir tillgången på el så stor att den inte går att sälja. Det är optimalt uselt.

    Energi-politiken är så pass usel att privat-produktion av el är större än någonsin. Privat energi leder till att både el och elnät blir obsolet. Socialisterna kan behålla sitt sunkiga monopol själva.


    Exakt så ligger det till, men eftersom den genomsnittliga sossen knappt gått ut grundskolan är de för korkade för att inse att man inte kan bedriva energipolitik på det sätt de gör. Dessutom sitter de i knät på miljöpartiet med om möjligt ännu knäppare politik. 
  • Challenger

    Man kan sammanfatta tråden med att det är kortslutning i regeringens elpolitik, som med så mycket annat som regeringen är inblandad i. 

  • Challenger

    Sossarna kör landet i botten med sin energipolitik. De kommer garanterat förlora valet år 2022 pga att de låtit miljöpartiet hålla i trumpinnen. 

    Nu saknas bara en rejäl köldknäpp så har man släckt ned halva Sverige. Lägg till lite svagare SEK och högre oljepris så kostar bensinen 25 kr/litern och folk ute på landet kommer inte kunna ta sig till sina arbeten längre. Det går bra nu...

  • Challenger

    Det positiva med regeringens energipolitik är att Miljöpartiet nu äntligen ser ut att åka ur riksdagen. 

    Förhoppningsvis får vi en annan regering efter valet. Mycket kan då förändras till det bättre. Jag är hoppfull

  • Challenger
    Padirac skrev 2022-07-06 14:09:44 följande:
    Det finns två saker jag vill säga:

    1. det är inte alla fakta du presenterar

    2. de fakta du presenterar ger inte belägg för det du tycker
    Gud vad ägd du blev där! Hur känns det? :lol:
  • Challenger
    KillBill skrev 2022-07-06 16:47:19 följande:
    det är horribelt att du fortsätta med denna OT diskussion samtidigt som du kritiserar andra för OT..
    Ja, den där försvarsministern tycks vara en riktig nolla. Vilken fjant!
  • Challenger
    KillBill skrev 2023-01-02 10:11:39 följande:
    Du fortsätter att vilseleda.  De höga elpriserna beror på kriget i Ukraina.

    www.vk.se/2022-12-31/mer-karnkraft-2022-trots-avveckling-i-ringhals
    Jag fick betala 4 gånger mer för min el som jag förbrukade i december år 2021, jämfört med vad jag fick betala för motsvarande el i december år 2020. 
    Det här var ett par månader innan Ryssland invaderat Ukraina och påverkat gaspriserna i Europa. 

    Kollade pris vad jag jag får betala för min el för december 2022. Det är ungefär sex gånger mer än jag betalade i december 2020. Halva min månadslön åtgår numera bara för att betala elräkningen. 
  • Challenger
    Så allting gick skrev 2023-02-02 21:58:15 följande:

    Ja japp då är Magdas Putinpriser på gång, man förstår Putin har någon grej som hindrar vindkraften. 
    Som det ser ut just nu, spelar det ingen roll om vi 5 dubbla vindkraftverken, putinpriset har ändå övertaget, undra vad han för grejer Putin som slår ut vindkraften,gav Sossarna någon förklaring?  Varför vindkraften bara är så ynklig om man jämför med den lilla kärnkraft vi har kvar?  vår lilla som är kvar av kärnkraft är 5 ggr starkare. 
    Tänk om vi hade kvar dom två som avvecklats, då hade inte Putin haft en chans o höja priset för oss. 
    ska man jämför procent med opinion undersökningar mot svarar det Centerns siffror, kanske Putin är centerpartist?

     


    Ja, visst är det härligt att skylla på Putin? Han är väl ingen schyst lirare direkt, men att skylla alla möjliga samhällsproblem på honom blir ju rätt löjligt. Blir det för varmt eller för kallt på midsommarafton är det säkert Putins fel det också. Frågan är om det finns något som inte är Putins fel. Who knows?

    Å andra sidan var väl inte direkt Reinfeldt-regeringen ett dugg bättre Tyst

  • Challenger
    Så allting gick skrev 2023-02-02 23:03:59 följande:
    Visst var Reinfeldt bättre, han lät inte Putin styra elpriset, och han behövde inte ens nämna ett ord, det är pondus.

    Tar man just nu med vindkraften producerar den bara 977MW vi netto exporterar 2140MW det menas att det är inte vindkraften som står för nettoexporten Sverige gör..

    Skulle man avveckla hela kärnkraften skulle vi behöva 10 dubbla vindkraften i Sverige, dvs 40000 vindkraftverk, o då hamnar vi bara vart vi är nu med inkl kärnkraften.

    Detta måste sossarna förstå, lita på vindkraft går inte, som sagt om inte ens en tiodubbling räcker till, då har vi inte ens plussa på det ökade energibehovet vi står inför, det menas då ca 80000 st vindkraftverk, man får åka slalom genom Östersjön för att ta sig fram mellan alla dessa vindkraftverk.

    Vi ska vara glada sossarna inte är i makten, Kristersson fixar till det med nya kärnkraftverk. vi kan inte ha en jojo effekt på elpriset o kalla det för Putinpriser.
    Kan bara instämma, men inte ens om vi skulle 10-dubbla antalet vindkraftverk skulle det kunna ersätta en planerbar kärnkraft. Det räcker med att det slutar blåsa en kall vinterdag så är det kört. Vi skulle kunna täcka hela Sverige och Östersjön med vindkraftverk. Det skulle ändå inte täcka behovet alla dagar. Det enda vindkraftverk gör är att destabilisera elsystemet. 
  • Challenger

    Det behöver byggas några nya kärnkraftverk i södra Sverige. 

    Hade man inte lagt ned en massa kärnkraftverk hade elen räckt. 

  • Challenger
    KillBill skrev 2023-03-13 07:28:49 följande:
    Jo i många kommuner har poitiker från högerpartierna aktivt stoppat beslut om utbyggnad av vindkraft och det kommer leda till att elpriserna för konsumenterna ökar mer än nödvändigt.  Dessa beslut finns protollförda och kan inte förnekas. 
    Finns stor opinion mot vindkraft. Många kommuner har dessutom förlorat stora summor pengar på misslyckade vindkraftssatsningar genom åren. 

    Finns betydligt bättre teknik att tillgå. 
Svar på tråden Regeringens el-fiasko