Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Regeringens el-fiasko

    Flash Gordon skrev 2021-10-19 19:45:05 följande:
    Argumentation om huruvida ett samråd skall omfatta alla eller bergvärmeägare exakt stoppar alltså svensk järnmalmsproduktion.

    Det är rättssäkra domstolar det ...
    Du behöver inte vara orolig. Om det behövs så kommer regeringen att på sitt vanliga demokratiska och rättssäkra sätt göra som de brukar göra och köra över svenskt rättsväsende. Det enda som behövs är att beslutet hotar något av regeringens egna favoritprojekt.
  • nattuw
    KillBill skrev 2021-10-19 20:40:52 följande:

    Jag påpekar bara att vi är förskonade i Sverige men det får man tydligen inte säga i din åsiktskorridor..


    Jodå du får säga vad du vill i mitt åsiktsuniversum. Men det får även jag. Och jag väljer att uppmärksamma möjliga problem medan de fortfarande är hanterbara. Medan du i vanlig ordning bara vill stoppa all diskussion.
  • nattuw
    Padirac skrev 2021-10-22 17:05:10 följande:

    från länken ovan

    "Ett liknande förslag lades fram i Frankrike i torsdags, då med en utbetalning på 100 euro per hushåll."

    Det blir en dyr historia för Sveriges regering då de krävs på ersättning för alla pengar de franska hushållen ska få  Tomte


    Verkligheten trumfar alltid ideologin. Även när det gäller energipolitik.
  • nattuw
    Padirac skrev 2021-10-22 20:22:55 följande:
    Du menar att det är effekterna av den svenska regeringens energipolitik?   Eller beror elpriset i södra Norge på någonting annat än vad som påverkar elpriset i Sverige

    Det enda löjliga är väl att påstå att det är 'regeringens el-fiasko' som driver upp priserna.
    Det finns fler länder med egna regeringar som är fullt kapabla att på egen hand bedriva en bedrövlig energipolitik. När de börjar samverka så läggs grunden för vad som ofta kallas "en perfekt storm".

    För Sveriges del innebär det att den misslyckade svenska energipolitiken inte kan skylas över genom import av billig el.
  • nattuw
    Padirac skrev 2021-10-22 21:10:20 följande:
    Jo, alt-högern har drömt om den 'perfekta stormen' länge - och lär inte sluta än på länge
    Eftersom den moderna vänstern är helt inställt på att uppfylla alt-högerns drömmar så kan alt-högern snart sluta drömma.
  • nattuw
    Padirac skrev 2021-10-27 15:45:51 följande:
    Jag tror Nordkorea har liknande strategi - vi sköter allt själva
    Då tror du fel. Kina har intressen i Nordkorea.
  • nattuw

    Nu är även vattenkraften hotad. Nya miljöprövningar riskera att stoppa vattenkraften.
    Från SvD: "Den svenska vattenkraften ska få moderna miljötillstånd. Myndigheterna lovar att konsekvenserna för de stora kraftverken ska bli begränsade. Men branschen är orolig för en Cementa-situation där stora mängder elproduktion försvinner."

  • nattuw

    Nu har även Finland surnat till på det svenska el-fiaskot. Enligt tidningen ny teknik har Finland reagerat på att Sverige inte lever upp till reglerna inom EU som säger att minst 70% av landets nätkapacitet skall kunna användas för elhandel mellan medlemsländerna. En av anledningarna sägs vara att nedläggningen av kärnkraften lett till ett ökat behov av att flytta el inom landet. Vilket begränsat möjligheten till att använda Sverige som ett transitland.

    www.nyteknik.se/energi/finland-sager-ifran-mot-begransningar-i-svenska-elnatet-7024811

  • nattuw

    Nu har även Norge blivit inblandad i det svenska el-fiaskot:
    "Som svar på att Svenska Kraftnät avser att begränsa exporten av el till Norge, så meddelar norska motsvarigheten Statnett via norska E24 att man kommer göra det samma till Sverige. Sverige tappar därmed en elimport på cirka 2 000 MW. Agerandet förväntas leda till lägre elpriser i södra Norge och särskilt elhandelsområde NO1 Oslo och högre elpriser i SE3 Göteborg Stockholm."
    Cornucopia ( cornucopia.cornubot.se/2021/11/norska-statnett-stryper-elkraftexporten.html ).

Svar på tråden Regeringens el-fiasko