• Anonym (Oroli­g)
    Sun 29 Nov 2020 01:02
    541 visningar
    18 svar
    18
    541

    Knöl i bröstet, hjälp

    Hej alla fina!

    För lite mer än en månad sen hittade jag en knöl i mitt ena bröst. Har dragit mig från att söka vård pga rådande situation i världen, vill liksom inte ta upp dyrbar tid från vården. Var förra veckan och tog bort en fläck dessutom(som jag väntar provsvar på) så känns som jag tagit nog med tid från dom.

    Till saken hör den att min mamma ligger på mig som tusan att söka vård eftersom min moster drabbats av en ganska aggressiv bröstcancer tidigare i år.

    Jag är 25, så är därför även rädd att bli dumförklarad eftersom jag fortfarande är ?ung?. Men min moster är inte många år äldre än mig och hon drabbades ju ändå..

    Vad ska jag göra? D:

    Någon här som hittat knöl i bröstet som INTE var farlig? Och hur länge brukar man få vänta på att få komma och kolla upp knölen?

    Mina närmsta är superoroliga, och jag tycker såklart det känns läskigt också att ha något i bröstet som man inte känt förut :/

    alla svar uppskattas, kram på er

  • Svar på tråden Knöl i bröstet, hjälp
  • Anonym (Oroli­g) Trådstartaren
    Sun 29 Nov 2020 09:43
    #8

    Stort TACK allihopa! För att ni säger till mig på skarpen.

    Har förr blivit bemött sjukt dåligt av läkare och därför söker jag knappt vård längre om det inte är akut(knappt då heller????), blivit dumförklarad många gånger så håller med dig ?Elin? i vad du skriver :(

    Jag ska ringa dom imorgon, otroligt tacksam över alla ni som svarat, känner mig mindre dum nu när jag söker vård <3

  • Anonym (Oroli­g) Trådstartaren
    Tue 8 Dec 2020 17:38
    #15

    Tack snälla ni underbara som svarat i denna tråden, tog mitt förnuft till fånga och ringde vc i måndags. Fick en tid samma dag och läkaren kände på knölen som är ca 0,5 cm. Han trodde absolut att den är godartad med skickade en remiss till mammografi för säkerhets skull. Kommer dock dröja någon/några månader eftersom jag inte är i högsta prioritet men känns ändå skönt att det kommer kollas upp ordentligt : )

    Jag fick min ''vanliga'' läkare, som jag vart hos två gånger innan och känner för första gången att jag träffat en läkare som tar mig på allvar och faktiskt vill hjälpa sina patienter.

    Kommer hädanefter kolla upp knölar samt rekommendera mina nära och kära att också göra det, tack vare er <3

Svar på tråden Knöl i bröstet, hjälp