Inlägg från: Anonym (Här är en till) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Här är en till)

    Knöl i bröstet, hjälp

    Hej! Jag hittade en knöl för ett par år sen. Fick en snabb tid hos VC (tydligen prioriteras knölar hos unga kvinnor, isf där). Läkaren var osäker och skickade mig vidare. Fick göra mammografi och biopsi. :( Läkaren som gjorde biopsin och ultraljudet var bekymrad. Jag var så nervös och rädd. Sen fick jag vänta flera veckor på svar. Det skulle hållas en konferens typ om mitt fall, som dessutom sköts upp för dom var osäkra. Jag var ju säker på att jag hade cancer. Fruktansvärd väntan. Sen fick jag äntligen komma till läkare för besked, och knölen var ofarlig!! Jag var så pressad att det tog flera dagar innan jag kände mig glad över det. Sen blev jag opererad för dom trodde den kunde växa. Det var en bindvävsknöl. Orsakad av nåt trauma mot bröstet sa läkaren, men det hade jag ju inte haft nåt.

    Iaf. Poängen med mitt inlägg: sök vård. Vad är det för dumheter att inte ta upp värdefull tid?!

  • Anonym (Här är en till)

    Just det, jag var 31-32 då det hände.

  • Anonym (Här är en till)
    Anonym (Orolig) skrev 2020-11-29 09:43:00 följande:

    Stort TACK allihopa! För att ni säger till mig på skarpen.

    Har förr blivit bemött sjukt dåligt av läkare och därför söker jag knappt vård längre om det inte är akut(knappt då heller????), blivit dumförklarad många gånger så håller med dig ?Elin? i vad du skriver :(

    Jag ska ringa dom imorgon, otroligt tacksam över alla ni som svarat, känner mig mindre dum nu när jag söker vård <3


    Jaaaa vad bra!! Som sagt så tar dom knölar på stort allvar. Hoppas du får en tid snart och såklart att den är ofarlig! Fettknöl eller bindvävsknöl är ju ändå det mest troliga. Och bli inte orolig om det tar tid att få beskedet sen (om du behöver göra biopsi och sånt), det är många experter som ska titta och enas. Kram!
  • Anonym (Här är en till)

    Jättebra! Men tycker det är slappt av dom att låta dig vänta? Jag fick min mammografi och biopsi jättesnabbt efteråt.Till mig sa dom tvärtom, att unga kvinnor med knölar går i den supersnabba kön typ. 

Svar på tråden Knöl i bröstet, hjälp