Inlägg från: Klubbisen |Visa alla inlägg
  • Klubbisen

    Vad plugga till efter gymnasium?

    Hej! Jag skulle behöva lite hjälp gällandes hur man ska tänka nu efter gymnasiet. Som person har jag länge varit väldigt studieinriktad, jag har pluggat mycket och varit rätt så bra på det. Första året under gymnasiet hade jag nästan A i alla ämnen förutom ämnen som idrott, matte och spanska. Jag valde att läsa samhällskunskap. Jag har alltid haft väldigt svårt för matte men lätt för andra språk så som Engelska och Svenska. Dock hade jag lite svårt för att hänga med i Spanskan. Under andra året och tredje blev jag deprimerad på grund av omständigheter i livet och pluggade inte mycket, lyckades trots det ta mig igenom gymnasiet med C eller B i de flesta ämnen förutom spanskan och matten, i matte 2 B fick jag underkänt och spanskan godkänt. Landade på ett merit på 17.88. Inte jättebra men inte heller kasst antar jag.

    Har länge velat bli jurist men känns nu svårt då jag måste ha 20.21 för att komma in på juristlinjen. För att få det skulle jag i princip behöva läsa upp alla ämnen, och gällande matten känns det nästan hopplöst då matte inte är min starka sida. Funderar på rättsvetenskap men då kanske det är mer värt att kämpa för att komma in på juristlinjen? Kanske göra högskoleprovet?

    Som person är jag väldigt intresserad av psykologi, filosofi och miljö. Brinner för att hjälpa andra och vill göra något meningsfullt, därför ville jag utbilda mig till domare eller advokat och jobba för till exempel miljön eller företag som jag anser är viktiga. Har även mycket intresse för djur. Är bra på att analysera, tänka utanför boxen och är väldigt kreativ. Har nog inte jättehögt IQ, är som sagt inte speciellt bra på matte eller sådana ämnen. Kanske inte framstår som den smartaste när man först träffar mig, men har som sagt många bra egenskaper som ligger lite gömda, som att jag lätt förstår andra människor, är bra på att analysera och komma fram till lösningar. Är även bra på att plugga och när jag ger mig in i något håller jag fast i det.

    Psykolog är även något jag funderat lite på men även det extremt svårt att komma in på.

    Vad hade ni kunnat rekommendera mig att läsa? Något som ni läste och blev nöjda med? Kanske någon som haft lite samma tankar som mig.

    Förstår såklart att det är extremt svårt att svara och kanske inte får några vettiga svar men ändå värt ett försök:)

Svar på tråden Vad plugga till efter gymnasium?