• AMCG

    Vad plugga till efter gymnasium?

    Jag skulle råd dig att göra högskoleprovet om du verkligen vill läsa juristprogrammet. Nöj dig inte förrän du verkligen försökt. En annan utbildning kan säkert passa precis lika bra men om du inte gjort ditt yttersta för att komma in på drömutbildningen finns risken att du blir bitter.

    Studera och öva mycket inför högskoleprovet. Kan krävas att du använder första tillfället som en övning (om du är ovan vid den typen av tentamen så är det ganska annorlunda från hur gymnasietproven var på min tid) och gör om provet till hösten (om det fortfarande ges två gånger per pr).

    Det är lägre antagningskrav på endel utbildningar på mindre universitet. En väg in kan vara att söka till en annan ort än Lund, Göteborg och Stockholm om du kan tänka dig det.

    Min svåger läste på ett mindre universitet när han inte kom in i Lund som han egentligen önskade. Han ångrar inte det alls!

    Själv kom jag inte in på den utbildningen jag önskade i Stockholm för länge sedan och började ett annat program där. Efter ett år sökte jag istället till den utbildningen jag ville gå från första början i Lund och blev antagen. Hade inga tankar om att flytta till Lund men så blev det.

Svar på tråden Vad plugga till efter gymnasium?