Inlägg från: Snäckan92 |Visa alla inlägg
  • Snäckan92

    BIM januari 2021 - Första barnet

    Lägger till mig :)

    Andra försöket med äl-stickor, men tredje totalt :)

    Måste bara få dela med mig av en kommentar från min sambo som gjorde mig glad. Igår när vi skulle sova, så låg vår katt mellan oss i sängen (mysigt), och då sa sambon "Tänk, sen har vi en riktig bebis här mellan pss"

    Alltså, åh, blev så glad över att han sa så :)

    1/1 msofia91, 29, om 4 dagar ???????? (typ 6e)

    1/1 partytsljus75, 36 år (första försöket)

    1/1 Babyba, 26 år (första försöket)

    3/1 Sockerikaffet, 32 år

    4/1 Carina82, 38 år (tredje försöket)

    4/1 Link92, 28 år (sjuttonde försöket)

    6/1 Jennix, 26 år (första försöket)

    10/1 KNAS2, 31 år (sjunde försöket)

    10/1 SMEL, 27år (fjärde försöket)

    11/1 Emlan93, 27 år (tredje försöket)

    13/1 Bananmilkshake, 35 år (imorgon), (femte försöket)

    13/1 Snäckan92, 28år, (tredje försöket)

    15/1 Tokan123, 29 år, (andra försöket)

    15/1 Sockerplanta, 26 år, (fjärde försöket)

    18/1 Stickling, 32 år (sjunde försöket)

    18/1 MAKL, 27 år (fjärde försöket)

    ?/1 BoringBrick92, 28 år (tredje försöket)

  • Snäckan92
    KNAS2 skrev 2020-12-22 19:42:15 följande:

    Jag använder de med två fertila dagar.

    O när appen (clover) säger att det börjar närma sig testar jag både morgon o kväll för att inte missa. Det har funkat super!


    Kör med de rosa från Clearblue. Tänkte börja testa morgon + kväll när de börjar närma sig. Söndag är äl enl Flo, så tänker kanske börja testa dubbelt på fredag :) tills jag får glad gubbe, sedan låter jag bli att testa på 2-3dagar o sen bara kontrollera att ringen är tom :) tempar med, så sist fick jag bekräftat äl via tempen :)
  • Snäckan92
    msofia91 skrev 2020-12-26 11:48:02 följande:

    Funderar också på att tempa, men känner att man hade behövt börja med det kanske redan när man sluta med ppiller för att hinna/kunna få korrekta resultat nu då den tar några månader som jag förstått det. Så om det inte tar sig på ett par gånger till kanske jag kör temp ändå.


    Jag tenpar och har gjort sedan uttag av p-stav i September. Kör dock inte helt korrekt, min termometer har bara en decimal samt att jag tempar alltid i badrummet (alltså efter jag rest mig upp). Dock håller jag tiden konstant. Lär finnas de som tycker jag är en fullkomlig idiot som "fuskar" såhär, men det är ett sätt som funkar för mig :) min temp stiger/sjunker beroende på vart i min cykel jag är :) väntar nu på äl och kan genom min tempning få äl bekräftad :)
  • Snäckan92

    Då va äl över, nu väntan.

    Blev mys 3 dagar i rad precis innan äl, men tyvärr inget på äl eller dagen efter. Håller tummarna!

  • Snäckan92
    Lillalilo skrev 2021-01-05 19:39:50 följande:

    Hoppar in i tråden då jag och min sambo nu ska försöka skaffa vårt första barn! Så mysigt med denna tråd där man kan få pepp och stöd!

    Har haft p-stav i nio år och i ärlighetens namn haft noll koll på min cykel, vissa gånger har jag inte fått mens och andra gånger har det känts som om mensen kommit varannan vecka.

    Upplevt smärta i ländryggen ca en gång per månad och har ?killgissat? mig fram till att det varit symptom på ägglossning, som man väl egentligen inte ens har när man har p-stav? Haha ja ni hör, 29 år och verkligen ingen koll... ????

    Använder mig av en app nu för att kunna hålla koll på cykeln, och hade ont i ländryggen 17/12, tog ut p-staven 22/12 och fick mens 26/12. Hade klassiska symptom inför mensen, men man är ju ändå osäker på om det bara var för att man tog ut p-staven..

    Enligt appen ska jag ha nästa BIM 23/1 och ÄL 9/1 (cd15), men har bara loggat en mens så kan ju bara gissa än så länge. Har tagit ÄL-test i tre dagar nu, alla hittills negativa men hoppas på positivt inom någon dag! Jag och min sambo har legat i sedan mensen tog slut, men han åker iväg på jobb inatt och kommer hem först om fyra-fem veckor, snacka om timing att han missar både denna OCH kanske nästa ÄL... Så därför hoppas man ju innerligt på att ÄL kommer när som helst och att dom små simmarna tålmodigt väntar på eventuellt ägg.

    Känner mig nästan löjlig som hoppas på att detta försök ska ge något, allt är ju i princip upplagt för att det inte ska hända, men vill ju så gärna!


    Välkommen!

    Ganska lika situationer du o jag, både ålder och antal år med p-stav. Hade inte heller nån vidare koll när jag plockade ut min p-stav I September. Men logga allt i app och den info som finns här gör allt enklare :) Håller tummarna för er.
  • Snäckan92
    Linsen8808 skrev 2021-01-07 21:18:50 följande:

    Jag plussade ikväll! På BIM. Lycka till alla ni fina!


    Stort Grattis
  • Snäckan92
    Hippe skrev 2021-01-08 16:36:44 följande:

    Jag har en liten fundering. De flesta av oss i vår generation lär vara vana vid att få det vi vill ha relativt fort. Allt runtomkring oss sker snabbt, blir vi uttråkade zappar vi bara vidare tills vi hittar något nytt som ger oss tillfredsställelse. Och sen nu försöker vi bli gravida och så går det inte direkt... Det matchar inte riktigt vardagen. Vi kan inte gå in på Bubbleroom och klicka hem det där, öppna appen för Foodora och få en hemleverans eller ringa vår bästa vän och be hen komma över med lite graviditet till en.   

    Det finns ju forskning på att yngre generationer i västvärlden har mycket lägre tålamod än äldre generationer, just för att vi är så vana vid instant feedback på det vi vill ha. Vad tror ni? Kan det göra att det känns extra tungt när mensen kommer, för vi har liksom gjort allt rätt för att få det vi vill (vilket brukar räcka), men ändå går det inte? Vårt tålamod är inte tränat i att behöva vänta såhär på något? 

    Kanske lite konstiga funderingar. Men idag känner jag mig otroligt ogravid. BIM imorgon 9/1 och jag tror inte ens jag kommer ta ett test för det känns som ett slöseri, mensen kommer nog inom 48 h. 


    Spännabde tanke. Jag är inne på samma linje som du .

    Har ju Bim 11 eller 13e, apparna säger olika , haha, men idag har jag varit så tjock om magen?? Mätte säkert 7 cm extra i omkrets... var ju tvungen o ta ett test i eftermiddags, inte hålla mig 4h o allt de där, o de va ju negativt... Ska testa igen på söndagsmorgon o sen varje morgon till mensen, eller positivt test.
  • Snäckan92
    Emlan93 skrev 2021-01-09 12:47:31 följande:

    Hej på er, just nu ÄL +10 (eller 7) lite oklart :p BIM 11/1 (eller 13/1). Har inga symptom alls tycker jag, inte fått någon jättedipp ännu i temperatur men antar det kanske kommer imorgon. Nyfiken på att testa ändå men vet inte om jag ska vänta in mens iallafall. Kanske tar ett test imonbitti om inte mensen kommit ännu.. :) grattis till er som plussat och håller tummarna för er andra!


    Vi har samma bim. Har med 11 el 13e, beroende på vilken app jag kollar...

    Ska ta ett test imorn, äl+13/14 o alltså bim -1/3
  • Snäckan92
    Emlan93 skrev 2021-01-09 14:59:56 följande:

    Kul! Ja precis, apparna diffar här med, spännande! Känner du några symtom? :)


    Har dragningar i livmodern, men vet inte om jag inbillar mig... tog ett vanligt test imorse, negativt. Ska ta nu ett varje dag tills mens, haha :)
  • Snäckan92

    Har en konstig känsla/värk i magen...

    Började igår med att vara ungefär som mensvärk, men ändå inte samt lätt illamående ... sedan inatt och imorse mensvärk. Nu under dagen har det varit halvft mensvärk, halft ont i vänster äggstock...

    När jag har ÄL känns de alltid i höger äggstock...

    Tempen är fortfarande hög, tog ett vanligt test imorse, negativt.
    Bim -3  / ÄL+15

    Hoppas ju såklart att det är någotHjärta

  • Snäckan92
    Litalu skrev 2021-01-11 15:00:53 följande:

    Hej! Jag är ny här även om jag har tjuvtittat i dessa trådar till och från i flera år Jag och min fästman är otroligt barnsugna och äntligen är det dags att börja försöka i alla fall! :)

    Har använt p-piller och minipiller utan uppehåll sedan jag var 14 år tills nu den 25e december och har därför ingen koll på hur min naturliga cykel ser ut. Jag fick en pillerstoppsblödning direkt när jag var 2 timmar sen med pillret så det känns som att kroppen vill komma igång i alla fall? *Hoppas* 

    Har även läst på lite om sekret de senaste veckorna så om kroppen kommit igång så tror jag att ÄL borde vara på G nu i dagarna och bim runt den 25e i så fall så det lägger jag in så får vi väl se helt enkelt. Har beställt ägglossningsstickor som ska komma i dagarna, får se om de ger något utslag. Är de helt blanka direkt när ägglossning har skett eller hur funkar det? :)


    Välkommen!

    Vad är de för äl-test du beställt?

    Digitalt eller "vanliga stickor"? :)

    De digitala finns i lite olika format... och stickorna är det två streck där de ena blir gradvis starkare ju närma ägglossning du är, för att sedan sjunka :)
  • Snäckan92
    Msofie skrev 2021-01-12 19:03:05 följande:

    Verkar verkligen som att många kunde relatera till de känslorna! Det är ofta i de stunderna jag känner att lugnet och tålamodet brister. Reaktionen på när någon går ut med en graviditet känns närmst fysisk för mig, väldigt okontrollerbart.

    Tycker generellt att jag även pendlar mellan att helhjärtat tro att denna månaden är det it, de är nu de faller på plats, vi har prickat ÄL, varför skulle det inte vara nu?! Och en riktig jävla hopplöshet, som att det är helt omöjligt och aldrig skulle hända. Det har ju alltid varit negativt så varför skulle de vara annorlunda nu?


    Förstår de där med att pendla mellan att man verkligen lyckats till att inte alls tro på de längre...

    Bim -1, nu började färgade flytningar komma, kan ju bara gissa på vad som kommer imorn :(

    Trots ett jäkligt bra prickade på Äl, fin tempkurva hela vägen... Bra förutsättningar med kost, bmi, o allt!
  • Snäckan92
    Varbergstjej skrev 2021-01-12 19:56:44 följande:

    Hej!

    Hoppar in här, skönt att inte vara ensam i denna situation... ??

    Jag är 28 år och detta är vårt 2a försök. Slutade med p-piller i september, mensen kom igång i början på november. Jag har en lååååång cykel och ibland väldigt kort lutealfas. Hade bekräftad ägglossning den 8 januari och BIM 19 januari.

    Jag kör både med digitalt ÄL-test och bekräftar med temp på NC. Läste här att en temp-nedgång innan BIM indikerar på att mensen är på gång. Innebär detta att om jag har en temp-nedgång nu innan BIM så kan jag räkna med att inte plussa?

    Det här med skengraviditet alltså... har haft ont i framförallt högra äggledaren (?) och i livmodern sedan ägglossning.

    Detta är verkligen en hel vetenskap... är så oskönt avundsjuk på alla som har en regelbunden och ?normal? cykel. Då min är så lång har vi bara chans typ var 7-8 vecka... man blir ju knäpp för mindre. Missförstå mig inte, är jäääätteglad för alla mina vänner (och för er!) som plussar, men kan inte hjälpa att känna en sting av avundsjuka och hopplöshet...


    Välkommen :)

    Min temp sjunker samma dag som mensen kommer, de två cyklar jag haft bra koll har dippen legat på -0,3 grader.

    Är på min andra cykel med koll på temperatur, ägglossning via ägglossningstest :) bim imorn, men tror somsagt mensen kommer :(
  • Snäckan92
    Varbergstjej skrev 2021-01-12 20:25:13 följande:

    Tack!

    Ja, jag gick tillbaka och kollade i min app (haha att jag inte tänkte på det innan) och det verkar vara samma som dig...

    Åh, jag håller tummarna för dig!! Ge inte upp hoppet, du vet inte säkert förrän den där nedrans mensen dyker upp. Har ni försökt länge?


    Vi är på försök 2, så är fortfarande tidigt :)
  • Snäckan92
    Minime90 skrev 2021-01-13 12:43:48 följande:

    Hej alla. Jag har följt er men inte kommenterat då jag inte har mått bra av att stressa upp mig. BIM var runt 28 dec-4 Jan men då det inte var så längesen jag tog ut p-staven så avvaktade jag då jag inte ville bli ledsen.

    Tog ett test :O. Jag är gravid :D. Det tog sig på 2:a försöket för oss.


    Grattis :D
Svar på tråden BIM januari 2021 - Första barnet