• Stickling

    BIM januari 2021 - Första barnet

    Hej allihop!
    Här kommer en tråd för oss som längtar efter första barnet och har BIM i januari 2021. Nu hoppas vi att det nya året bär med sig plus för oss alla Hjärta 

    Vi kan väl hjälpas åt att hålla BIM-listan uppdaterad - kopiera listan och fyll i BIM-datum, namn, ålder och, om du vill, vilket försök du är på Glad

  • Svar på tråden BIM januari 2021 - Första barnet
  • Rumpelstiltskin
    bananmilkshake skrev 2021-01-12 09:15:32 följande:

    Hoppar in lite snabbt, jag skulle fötts i januari men kom 21 december! Så man är aldrig säker, haha. Vad mina föräldrar tänkte där och då vet jag ju inte men jag har aldrig fått känslan att mamma tyckt det var jobbigt, eller att folk inte orkat fira eller slagit ihop med julafton. Jag älskar att fylla år på årets glittrigaste tid. :) Jag tycker som du, man får ta alla chanser!


    Är också född i december, dock senare än du! Älskar också att fylla år då. Tycker det är supermysigt. Har också alltid firats separat, kanske inte alltid exakt på födelsedagen men det har ju inget att göra med att födelsedagen infaller i december, haha.
  • Ellilor
    Soff skrev 2021-01-11 20:54:39 följande:

    Hej! Lite suddig bild (förmodligen för att upplösningen blir sämre här på FL), men skulle nog tolka det där som positivt.

     


    Tack för svaret. Ja jag såg nu att bilden inte blev så bra när jag laddade upp den. Jag fortsätter att testa så får vi se om det blir något test som blir starkare än detta, men brukar bara få ett starkt test innan det sjunker igen.
  • Sockerplanta
    SMEL skrev 2021-01-12 02:45:40 följande:

    Fick kemisk graviditet


    Nej så tråkigt att höra <3 Jag önskar att ni snart får något igen som också stannar
  • Sockerplanta
    bananmilkshake skrev 2021-01-12 08:49:50 följande:

    Inatt kom mensen. Egentligen är jag lite lättad, att mina bruna flytningar och småblödningar berodde på stundande mens, för jag hade inte orkat med ännu en graviditet med sånt just nu eftersom jag har väldigt dåliga erfarenheter av det.

    Jag tar bort mig från listan senare, det bara krånglar på mobilen. Stort lycka till till er som är kvar!! <3


    Nej vad tråkigt. Jag kommer nog snart och gör dig sällskap i februari-tråden. Jag har börjat känna av mensvärk nu :/ <3
  • Stickling
    Rumpelstiltskin skrev 2021-01-12 09:10:34 följande:

    Ja, det är verkligen frustrerande att behöva vänta längre än vad som känns nödvändigt. Har hört att längre lutealfas är bättre än kort, men hade ju gärna haft något mittemellan, haha.

    Uppskattar tipset. Är absolut inte nöjd med beslutet, så det är korrekt uppfattat! Får försöka använda mig av detta för att få honom att ändra sig. Känner att man bör ta alla chanser man får.


    Ja, det är ju så mycket väntan ändå, så varenda extra dag känns ju som en halv evighet. Men är det follikelfasen du menar är lång? Dvs perioden innan ÄL. Jag skrev fel i mitt förra svar till dig, menade att jag själv kan ha en lång follikelfas :)

    Okej, hoppas ni kan ha en ny diskussion och att han kan få nya perspektiv på det hela. Känner som du, att jag vill ta alla chanser jag får.
  • Soff
    Ellilor skrev 2021-01-12 10:53:36 följande:
    Tack för svaret. Ja jag såg nu att bilden inte blev så bra när jag laddade upp den. Jag fortsätter att testa så får vi se om det blir något test som blir starkare än detta, men brukar bara få ett starkt test innan det sjunker igen.
    Ja men gör så! Det är samma här, brukar få ett positivt, sen går det tillbaka. 
  • bananmilkshake
    Rumpelstiltskin skrev 2021-01-12 10:44:47 följande:

    Är också född i december, dock senare än du! Älskar också att fylla år då. Tycker det är supermysigt. Har också alltid firats separat, kanske inte alltid exakt på födelsedagen men det har ju inget att göra med att födelsedagen infaller i december, haha.


    Jag vill liksom alltid försvara oss decemberbarn, haha! Ja, samma här. Det jag kan sakna är väl att kunna sitta ute en varm sommarkväll och fira, men det är ju ändå så få förunnat!
  • bananmilkshake
    Sockerplanta skrev 2021-01-12 11:00:27 följande:

    Nej vad tråkigt. Jag kommer nog snart och gör dig sällskap i februari-tråden. Jag har börjat känna av mensvärk nu :/ <3


    Näää, synd!! Hoppades ju att nån av oss 13/1 skulle leverera, haha. Jag gläds lite åt att min iaf kom lite tidigt så nästa bim blir tidigare. :D Men isf så ses vi där och tar nya tag!
  • Sockerplanta

    Jag läste vad ni andra hade skrivit om hur era män är insatta i cykeln och hur dom tar hand om sin egen fertilitet. Jag tror att det är vanligt att dom inte tänker så mycket på sin egen fertilitet och att dom tar allt lite som det kommer. Lite samma inställning som killar generellt har till det mesta. 

    Jag och sambon dricker väldigt sällan och tobak och koffein är inte heller något vi konsumerar. Vi har bra BMI båda två och tar promenader med hunden, ingen annan träning. Vi äter inte jättehälsosamt men inte heller onyttigt. Jag äter tillskott av järn, folsyra och omega-3. Han tar inga tillskott. 


    Jag är väldigt fertil, eller har i alla fall varit. Jag har tre graviditeter i bagaget. Två trots p-pillet från tonåren (slutade med abort v. 7 och 9)  och en trots kondom med exet (slutade med tidigt missfall i v.5). När jag har varit hos gyn har dom alltid sagt att allt ser bra ut och kunna fastställa att ägglossning skett. Jag har vid ett tillfälle också fått veta att jag haft ägglossning från båda äggstockarna så jag tvivlar inte på min egen fertilitet. Däremot tvivlar jag på hans. Han var med om en olycka som barn som slutade med att han fick sy ihop pungen igen. (Jag vet inte exakt hur omfattande det var. Enligt läkaren då var den ena kulan helt oskadd och den andra skulle repa sig.) Jag tycker att sambon borde göra ett hemmatest för att se hur våra förutsättningar ser ut eller om vi kämpar förgäves men han vill inte göra ett. Jag tror att han är rädd för vad det ska visa och säger att "testen är införlitliga och ändå inte ger ett rättvist resultat".


    Det ni andra diskuterat om barn sent på året - Jag var först inne på att jag inte vill ha barn oktober-december men jag känner nu att jag inte vill sluta försöka. Barn vill vi ha oavsett när på året. 

  • Ericky

    Här närmar sig BIM och jag har spottings (det är inte bara lite rosa utan det är liksom början på en mens) sen några dagar precis som jag brukar numera inför mensen så denna månad känns hopplös tyvärr.

    Nytt symtom för skendräktigheten denna cykel är kraftig mensvärk som kommer och går sedan en vecka tillbaka. Så härligt det vore om kroppen inte hittade på nya symtom varje cykel. Eller om inte huvudet hittade på en massa saker, för det kan lika gärna vara tankens kraft.

    Blir det inte något denna månad kommer jag fortsätta testa Bisolvon en månad till, men också kosta på mig ett fertilitetstest via Werlabs för att bla få se hur det är med mina hormoner i och med att jag har spottings som kommer och går lite månad till månad. Hos gyn ser allt spontant bra ut så det enda jag kan tänka mig är att det skulle vara någon slags obalans med hormonerna...

Svar på tråden BIM januari 2021 - Första barnet