• Sat 26 Dec 2020 15:15
    1039 visningar
    6 svar
    6
    1039

    Sluta nattamma - hur blev sömnen?

    Vi har slutat nattamma men sonen (16 mån) kräver fortfarande en flaska ersättning på natten. Han vaknar också varannan timme/var tredje timme och är ledsen (vi samsover), men går då att trösta utan flaskan. Jag ammar honom till sömns på kvällen och så ammar vi när han vaknar på morgonen, och efter att han vaknar efter vilan på dagen. Även om sömnen inte har blivit bättre så tycker jag att det är jätteskönt att slippa nattamma. Min man får ge honom flaskan på natten och då kan jag ju sova vidare :)

  • Sat 26 Dec 2020 21:06
    #6
    Ärtan27 skrev 2020-12-26 21:02:33 följande:

    Går det fort att söva om honom på natten nu när han vaknar? Ja det är väl just det som skulle vara skönt, att sluta amma hela nätterna.. men är rädd att det ska bytas ut mot vakna timmar nätterna igenom.. det positiva är ju att man då åtminstone kan turas om lite med nätterna.


    Ja men det gör det! Vi kramar honom lite bara och sätter i nappen som han oftast tappat. Så somnar han om direkt. Ibland märker man att han inte nöjer sig med napp och gos och sånger han som sagt flaska. Men det är bara en per natt. När vi slutade nattamma så var det kanske två flaskor per natt för maken, men han drack oftast bara lite ur den ena, så det var nog bara vanan att dricka något som det handlade om och det försvann successivt. Och ja, urskönt att dela nätter som du säger. Jag är som en ny människa.
Svar på tråden Sluta nattamma - hur blev sömnen?