Inlägg från: Hermione73 |Visa alla inlägg
  • Hermione73

    Varför vill du inte skaffa mer än 1-2 barn?

    Snart är år 2020 slut. 2019 gick fertiliteten ner i nästan hela Norden. Varför? Det undrar jag som är intresserad av trender och livsstilsval. Läs igenom alla alternativ och välj det som passar allra, allra bäst.

    Jag vet inte om etik är det bästa forumvalet, men detta handlar om livsval som delvis kan styras av en persons etik.

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Varför vill du inte skaffa mer än 1-2 barn?
  • Hermione73

    Jag förstår. Jag borde lagt till ett allternativ: "Det är på gränsen att det fungerar med de 1-2 barn jag har idag" eller "Flera olika skäl". Jag förstår hur hårt du måste kämpa, ensam i veckorna och allting. Stor kram!

  • Hermione73

    Ja, detta med aktiviteter... Jag tänker att skolornas fritids skulle åläggas att i samarbete med 5-20 föreningar ordna fritidsaktiviteter i anslutning till skolornas fritids. Då skulle föräldrarna slippa stressa. Skulle säkert leda till bättre likvärdighet och folkhälsa.

  • Hermione73

    Många anger att de inte har tid eller ork för fler vilket är förståeligt. Frågan är hur mycket arbetet spelar in här? Jobbar ni del- eller heltid? Har ni stressiga och krävande jobb eller finns det en förståelse för småbarnsfamiljer på arbetsplatsen? Här tror jag att det har skett en del förändringar de senaste åren.

  • Hermione73

    Jag borde skrivit aktivitetsordnare. Det finns ju kommunala musikskolan och de företag och föreningar som anställer personal.

  • Hermione73

    Enligt SCB hade 31% av de nyfödda i Sverige en utrikes född mor. Det är högre än utrikesföddas andel av befolkningen. Det beror delvis på att de utrikesfödda i genomsnitt är yngre än de svenskfödda, att de skaffar fler barn per kvinna samt att många utrikesfödda kvinnor skaffar barn direkt efter att de kommit till Sverige.

  • Hermione73

    Ja, du har helt rätt, men om du läser svarsalternativen så ser du att jag frågar efter orsaker till varför barnaskaffandet går ner inte den "biologiska" fertiliteten. Men fertiliteten kan även avse "fertility rate" dvs hur många barn per kvinna som en kvinna i ett land får.

Svar på tråden Varför vill du inte skaffa mer än 1-2 barn?