Inlägg från: Anonym (Två) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Två)

    Varför vill du inte skaffa mer än 1-2 barn?

    Vi har två. Att det inte blir fler beror framförallt på:

    1) jag har inte ork och energi att ge barnen min tid utöver enbart det nödvändiga (mat, rena kläder etc.) om vi skulle skaffa fler (mannen jobbpendlar så jag är ensam på veckorna och måste räkna med att hantera allt själv).

    2) pappan säger blankt nej.

    3) jag hade hyperemesis gravidarum och var nästintill sängliggande vilket medför att jag inte kan ta hand om barnen på ett optimalt vis vid graviditet (och vi har inga andra som kan hoppa in i mitt ställe eller hjälpa till).

    4) osäker på om vi skulle ha råd med att ens betala förskolan för ett barn till...

  • Anonym (Två)
    Hermione73 skrev 2020-12-26 10:17:47 följande:

    Jag förstår. Jag borde lagt till ett allternativ: "Det är på gränsen att det fungerar med de 1-2 barn jag har idag" eller "Flera olika skäl". Jag förstår hur hårt du måste kämpa, ensam i veckorna och allting. Stor kram!


    Det är svårt att komma på alla tänkbara senarior. :) De är nog ett mindre antal familjer som har det som oss.

    Tack! Det går helt fint med två. Lite stressigt ibland nu när den äldsta börjat på aktiviteter på eftermiddagarna under hösten och vi alla tre behövde åka med. Det ställdes sen in (det var i ärlighetens namn lite skönt...). En tredje däremot tror jag skulle få bägaren att rinna över för mig alternativt att barnen inte fick ha några aktiviteter alls innan de kan vara där själva... Det hade varit lite sorgligt. För mina barns bästa tror jag två är optimalt för oss så som vår familje- och jobbsituation är (även om jag hoppades på tre tidigare och har namnet klart...).

    Kram :)
  • Anonym (Två)
    Hermione73 skrev 2020-12-26 13:47:07 följande:

    Många anger att de inte har tid eller ork för fler vilket är förståeligt. Frågan är hur mycket arbetet spelar in här? Jobbar ni del- eller heltid? Har ni stressiga och krävande jobb eller finns det en förståelse för småbarnsfamiljer på arbetsplatsen? Här tror jag att det har skett en del förändringar de senaste åren.


    Jag jobbar heltid. Nu har jag fått möjlighet att jobba hemifrån. Normalt pendlar jag 20 mil tur och retur till jobbet. Det var stressigt. Arbetsgivaren har delvis förståelsen men samtidigt tycker de jag kan jobba på kvällen när barnen sover (men våra barn sover dåligt så det fungerar inte för mig alls). Jag har kontorsarbete som kräver tankeverksamhet men det är egentligen den minst krävande delen av mitt liv även om fler timmar över till oss hade varit trevligt så blir jag inte utsliten av arbetet.

    Jobbet med huset, skotta snö, klippa gräs, renovera samt alla normala hushållssysslor spelar in. Det är mer slitsamt samt barn då som vaknar ofta, helst vill sova med sin/a förälder/föräldrar (de är lätta bortsett från sömnen och behovet av närhet). Hade vi varit två vuxna varje dag hade det nog varit lättare. Jag märker hur mycket allt tar på mig fysiskt när jag är ensam i jämförelse med de dagar vi är två stycken.

    Allt i tillägg kommer allt praktiskt med barnen samt allt annat man ska lära dem om livet.
  • Anonym (Två)
    Anonym (T) skrev 2020-12-27 10:50:05 följande:

    Och jag växte upp i ett hem där alla möbler var byggda av min farfar. 

    Mina föräldrar var dock inte materialister (deras enda mål med jobb var att det skulle dra in pengar till det nödvändiga, och inte alls inkräkta på livet utanför arbetstiden. Den viktiga delen), så jag lärde mig inte att förknippa "att lyxa till livet" med saker och kläder. Det var annat som prioriterades. Främst fantasi. Mamma skrev sagor som hon illustrerade, och fick mig att älska bibblan. Och så gillade pappa att springa i skogen, simma i havet och klättra. Vilket han delade med sig av. Vi gjorde det tillsammans, när jag blev större.

    Så jag vinner väl över er då, på duktighetsskalan?


    Låter fantastiskt! Vilken uppväxt!

    1 miljon poäng till dig (eller till farfar egentligen som slitit och byggt alla möbler). ;)

    Hade jag haft tid eller pengar hade jag gladeligen byggt våra möbler själva. Jag vet exakt vad jag vill ha men det finns aldrig i butikerna. Vi har massor av praktiska Ikea-möbler men majoriteten är köpta i andrahand eller som vi fått gratis. Har även lagat trasiga möbler som skänkts bort. Hur många poäng är det i duktighet? ;)
Svar på tråden Varför vill du inte skaffa mer än 1-2 barn?