• Tjej94

  Vi som startar ivf behandling 2021

  Hallåj! Nån mer som ska påbörja ivf behandling i början 2021?

  Jag och min sambo har försökt i 2,5 år, ska på planeringsmöte i januari för å få reda på vilket protokoll jag ska gå.

  Hoppas nån vill följas åt i denna tråd :))

 • Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021
 • Tjej94
  Bula2021 skrev 2020-12-27 17:09:19 följande:

  Hej! Ni som går privat, till exempel, Livio och betalar själva. Har ni kört regionfinansierat redan, eller varför kör ni privat? Kanske är det ändå via regionen ni hamnat där?

  I början av året har jag och min kille har försökt i två år. Vi har kontakt med en regionsansluten klinik och får tre ivf-försök betalade. Jag har frågat om möjligheten till spolning av äggledare där vi går (en Praktikertjänst-klinik ansluten till regionen) eftersom jag läst på 1177 att det kan öka möjligheten att det tar sig naturligt. Men de vill inte göra det. De säger att man bara gör sånt om kvinnan vet att hon nån gång haft klamydia... Känns som ett konstigt argument!

  Jag funderar på för-/nackdelar med regionfinansierat/privat.


  Jag har gjort äggledarspolning och det var för att dem inte hittade något fel och vi är oförklarligt barnlösa. Låter konstigt att man gör sånt om man haft klamydia..jag har aldrig haft det och jag gjorde på privatklinik i Uppsala innan vi blev inskrivna i Västerås på fert.mott.
 • Tjej94
  Bula2021 skrev 2020-12-27 18:05:17 följande:

  Deras förklaring när jag frågade var att det bara görs när pat haft klamydia för att den kan orsaka förträngningar i äggledarna. På mig bedömer de att allt är ok då jag har regelbunden mens varför månad på 27-30 dagar. Har läst både dåligt och bra om den här kliniken vi går på men klart man undrar varför vissa gör äggledarspolning utan att ifrågasätta och andra inte?

  Vi är också oförklarligt barnlösa. Då borde man ju vilja prova ?allt? innan ivf?


  Jag har också regelbunden mens och egen ägglossning. Fick först prova letrozol, men slutade efter 2 cyklar då det inte kändes bra när jag har egen äl. Då frågade jag om äggledarspolning innan vi gick vidare och det gick dem med på.

  Hör runt med andra kliniker? Kan du inte skicka egen vårdbegäran till kvinnokliniken eller be om hjälp på vårdcentral?

  Hoppas det löser sig för dig!
 • Tjej94
  Smulz skrev 2020-12-27 23:49:40 följande:

  Vart i landet bor ni? För oss var det ingen kö alls för landstingsförsöken. Vi fick börja på en gång. Fick även göra äggledarspolning som en del av vår utredning för att utesluta att det inte var något med det.


  Jag bor i västmanland :)
 • Tjej94
  Cheneyney skrev 2020-12-28 20:42:59 följande:

  Hänger gärna på här! Vi var på sista utredningsmätet idag, oförklarligt barnlösa efter 2 års försök. Remissen till ivf skickas efter spolningen i början av februari.

  Hur stora är oddsen att man hinner komma igång innan sommaren?

  Är det någon som går i Malmö och vet om dem ens håller igång nu under corona? Läkaren vi träffade idag trodde inte dem hade några större köer men man vet ju aldrig.


  Bara man blir inskriven på fertmottagningen så kommer det gå ganska fort :)
 • Tjej94

  Jag gjorde första äggolocket i onsdags, gick bättre än jag trodde, trodde det skulle göra ondare än vad det faktiskt gjorde????

  Men jag undrar när blödningen/mensen kommer efter äggplock? Förstår att det är olika från person till person :)

Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021