Forum Provrörsbefr. / IVF - Svårt att få barn
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vi som startar ivf behandling 2021

  Sön 27 dec 2020 00:10 Läst 0 gånger Totalt 4274 svar
  Visar endast inlägg av Lewaize - Visa alla inlägg
 • Sön 27 dec 2020 00:10 #2 +1

  Heeeeey allesammans :D Vi ska också dra igång med syskonförsök i slutet av januari! Har ett litet ägg i frysen så hoppas på ett guldkorn som vill stanna kvar :)

  Vi går via Livio i GBG och är snart 30 respektive 34 år (Y). Blod är ivägskickat på alla möjliga analyser så hoppas det bådar gott och att man håller sig frisk inför insättning, allt är så jäkla oklart just nu x)

  Ska bli kul att följas åt :D


  Mamma till 1 med ICSI 2019
 • Sön 27 dec 2020 23:36 #9
  Bula2021 skrev 2020-12-27 17:09:19 följande:

  Hej! Ni som går privat, till exempel, Livio och betalar själva. Har ni kört regionfinansierat redan, eller varför kör ni privat? Kanske är det ändå via regionen ni hamnat där?

  I början av året har jag och min kille har försökt i två år. Vi har kontakt med en regionsansluten kliniken och får tre ivf-försök betalade. Jag har frågat om möjligheten till spolning av äggledare där vi går (en Praktikertjänst-klinik ansluten till regionen) eftersom jag läst på 1177 att det kan öka möjligheten att det tar sig naturligt. Men de vill inte göra det. De säger att man bara gör sånt om kvinnan vet att hon nån gång haft klamydia... Känns som ett konstigt argument!

  Jag funderar på för-/nackdelar med regionfinansierat/privat.


  Vi valde privat direkt av den anledningen att vi ansåg att ?gå och vänta på att få barn? kostade oss lika mycket som att betala själva för ett då psykisk och fysisk stress också är en kostnad i sig :) från det att vi tog kontakt med kliniken tills dess att vi blev gravida genom ICSI så tog det 3 månader. Vill inte ens tänka på hur lång tid det skulle kunna ta genom landstinget! Kön har man ju hört ringlar sig orimligt lång och vissa får vänta superlänge:(
  Mamma till 1 med ICSI 2019
 • Sön 3 jan 17:11 #38
  Cheneyney skrev 2021-01-01 20:59:42 följande:

  Ja, missfallet var fruktansvärt. Precis när det hände sa jag att jag aldrig ville uppleva det igen, och att det hellre får ta lite längre tid att lyckas bli gravid igen än missfall. Ja, längre tid tar det ju iallafall!

  Aha, vad ansåg kliniken om det? Var det "mindre" allvarliga fel på simmarna eller hur graderar dem sånt?

  Åh vad spännande, visste inte dem gjorde 50/50 med ivf och icsi, vad häftigt!! Spännande att få höra sen när ni kommer igång!

  Åh vad skönt, då har man iallafall valmöjligheten att berätta och hur mycket isåfall. Är ju inte alla som har turen att ha en förstående och stöttande chef heller, vilket måste underlätta något extremt, för det här är verkligen en utmaning både fysiskt och psykiskt!

  Ja det är ju ganska meckigt. Vi får ju gå på läkarbesök på arbetstid, men osäker på om sånt här ingår.

  Har en arbetsledare jag nog kommer berätta för, hon är i samma ålder och har barn, så hoppas hon är förstående. Har ju min chef också såklart, men vet inte om det räcker med min arbetsledare, är ju egentligen mest hon som behöver veta. Får väl prata med henne först och se vad hon tycker.

  Kommer även berätta för 2 av mina närmsta kollegor när det är dags, dem kan nog även hjälpa till att undanhålla vart jag egentligen är för resterande om någon undrar. Ingen på jobb vet just nu. Väldigt svårt att hålla masken när det pratas barn, barnbarn, graviditeter och folk frågar när man själv ska skaffa barn.

  Ibland har man lust att bara skrika "vi försöker, men det går inte", bara för att få folk att bli obekväma och hålla truten.

  Däremot har vi berättat för alla våra närmsta vänner, dem flesta är gravida eller har barn. Det har gått väldigt enkelt för dem alla, en tog tom dagen efter piller som inte hjälpte. Ingen förstår ju såklart, men alla är väldigt stöttande.

  Vi har även berättat för sambons föräldrar, dem är väldigt stöttande, lättare att prata med och mer empatiska än mina föräldrar, därav föll det naturligt.

  När det blir ivf berättar vi nog dock även för mina föräldrar, mest för att undvika frågor som "gått upp i vikt, gravid?!" när man är svullen av alla sprutor...

  Hur har ni gjort, vet familj och vänner?


  För oss är det här förhoppningsvis 2a barnet via IVF och med första berättade vi för alla som stod oss nära och de vi jobbade närmst med på jobbet. Vi kommer göra samma den här gången men även kanske berätta för de flesta på arbetet enbart för att människor behöver veta att man inte är på topp alla dagar. Jobbar på en mellanstadieskola och sambon är målare :)
  Mamma till 1 med ICSI 2019
 • Ons 6 jan 17:12 #55
  rrebeckas skrev 2021-01-05 18:12:46 följande:

  Hej,

  Hoppar in här tänker jag. Jag och min sambo hade idag vårat avslutande samtal efter utredningen. Vi fick tyvärr redan på att det är hans spermier som orsakat våra svårigheter att bli gravida. Både antal och rörelseförmåga var kraftigt nedsatt om jag förstod att rätt.

  Remiss för IVF med ICSI skickad idag.

  Är så himla omtumlad efter detta besked. Vi har ju förstått att något inte stått rätt till såklart, men ändå så konstig känsla efter detta samtal. Ledsen såklart, men också fått ett svar på att min magkänsla hade rätt, att det var något som var fel.

  Skönt på något sätt att se att det finns fler i samma situation.

  Vet någon hur lång tid det tar på ett ungefär i Stockholm från att remiss skickas tills det att man är igång/får komma på ett första besök? Hur hur lång tid tar det från första besök tills man plockar ut ägg och är igång?

  Var beslut om IVF självklart för er andra? Vi har diskuterat adoption en del. Men om vi väljer att gå adoptions-vägen kan jag känna att det är fel att först försöka med IVF, då adoption ju blir som ett andrahands-val. Samtidigt som det ändå lutar mot att prova IVF.. Någon som förstår min snurriga tankegång kring detta och har någon bra input att komma med?


  Min sambos spermier var precis som din sambos! Men vi fick vår dotter på första försöket så förutsättningarna är inte sämre för det :)
  Mamma till 1 med ICSI 2019 ??
 • Ons 6 jan 17:14 #56
  Lewaize skrev 2021-01-06 17:12:07 följande:

  Min sambos spermier var precis som din sambos! Men vi fick vår dotter på första försöket så förutsättningarna är inte sämre för det :)


  Vi gjorde alltså också ICSI om inte det framkom klart och tydligt :P
  Mamma till 1 med ICSI 2019 ??
 • Mån 11 jan 12:43 #73

  Mensen kom idag så nu blir det nervpirrande 2 veckor där jag hopps över allt annat att man inte blir sjuk ???? hur gör ni och hur förbereder ni er med allt? Jag använder delvis munskydd i arbetet, sambon kommer ta handlingen och jag rör mig inte hemifrån mer än nödvändigt. Känner mig helt paranoid x)


  Mamma till 1 med ICSI 2019
 • Mån 11 jan 20:40 #76
  Tiara8 skrev 2021-01-11 11:36:44 följande:

  Hej alla fina.

  Ny här i tråden :)

  Jag gjorde min första ivf nu i december. Äggplock 27/11 och insättning 2/12. 5 blastocyster i frysen. Det tog sig på första försöket och jag har varit överlycklig, fram tills i fredags. Ultraljudet visade MA, skulle vara i v.8 men fostret dog i v.6. Ska imorgon på ett "konstaterande" ultraljud och sedan få med cytotec hem för att framkalla ett missfall. Är helt under isen nu... Jag var så glad, och nu har jag ett dött foster i min mage. :(

  Går allt bra utan komplikationer så kommer vi förhoppningsvis kunna sätta in ett av mina frysta blastocyster i mars/april. Hoppas på mer tur den gången. Så jag hänger med er här i tråden och följer er utveckling tills dess :D

  Jag är på Livio i Göteborg, vart går ni andra?


  Dhalia skrev 2021-01-11 20:30:56 följande:

  Hej, beklagar ditt MA :( går också på Livio i Göteborg och blev också gravid på första försöket hos dem för några månader sen men slutade också upp i ett MA som konstaterades på UL i v7. Vi fick bara 1 till frysen men vi har ett försök kvar via landstinget så vi ska köra på sahlgrenska nu igen så fort dem kommer igång igen och kanske att man lyckas få något mer till frysen där :)


  Beklagar verkligen era MA :?(

  Vi är också på Livio i GBG :)
  Mamma till 1 med ICSI 2019 ??
 • Tis 12 jan 12:16 #85
  Dhalia skrev 2021-01-12 07:51:45 följande:

  Har ni gjort tidigare IVF eller gör ni första gången nu? :)


  Vi har ett barn sedan tidigare via Livio :) fick ut 6st ägg vid plocket, 5 befruktades via ICSI och 1 blev våran dotter och 1 åkte till frysen.

  Så denna gången tror vi absolut inte att vi kommer ha någon som helst flyt med hela processen!

  Planerar in FET i slutet av januari, om man är frisk vill säga :(

  Är detta första IVF för er :D ?
  Mamma till 1 med ICSI 2019
 • Lör 16 jan 16:03 #97
  Dhalia skrev 2021-01-16 13:33:33 följande:

  Vilken lycka att det gick på första! Ja förstår de men känns ändå rätt positivt och väldigt stor chans att den i frysen kommer fästa :) du får försöka tänka positivt ändå tror det är bra.

  Tyvärr blir de vårt 4:e IVF som är inplanerat med sprutstart i slutet på februari :( Vi har en i frysen hos Livio men vi vill utnyttja vårt sista försök via landstinget och hoppas vi får någon till frys där med. Försöker nu boosta mina ägg med D vitamin tillskott började ca 1-2 månader sedan med det och gått över till aktiv folsyra med, tar även Q10 och omega 3 sedan ett år tillbaks nu. Så får vi se om de gör susen :) Försökte även få till trombyl eftersom ja haft två MA men va svårt via landstinget om man inte haft 3 missfall och gjort utredning.


  Såg nu att man kunde misstolka mig i vad jag skrev i min tidigare text!! Absolut inte min mening!!

  Jag menade att vi tror att det kommer ta sjukt lång tid för oss denna gången, kanske minst 1 år med IVF för att det gick så lätt med första barnet. Vi tror INTE att vi kommer ha något som helst flyt med processen över huvud taget utan vi ställer in oss på att detta kommer ta tid så att vi inte bryter ned oss själva genom att tänka att det kommer gå lika bra denna gången och så gör det inte det.

  Jag hopps så att det kommer gå bra för er! Kan man inte gå till en annan läkare då för att försöka få ut Trombyl eller via de privata kanske? Jag började ta vitamin kvinna och d-vitamin i november för att boosta min kropp också :)
  Mamma till 1 med ICSI 2019 ??
 • Lör 16 jan 16:09 #98
  IVF2021 skrev 2021-01-16 10:15:30 följande:

  Någon som hört något om detta? Hittade det precis på RMC Malmös Instagram. Hur i hela världen ska man tänka nu då?!


  Jag bestämde mig tidigt att jag inte skulle vaccinera mig pga att man inte har en aning om vad det kan påverka i celldelningen eller hur fostret tar skada.

  Hur tänker ni :) ?
  Mamma till 1 med ICSI 2019 ??
 • Mån 18 jan 19:57 #109
  Dhalia skrev 2021-01-17 13:19:27 följande:

  Nej ja tror ja tolkade dig rätt ja förstod att ni tänker nu att de förmodligen kommer ta tid och visst kan de ju gå hursomhelst. Brukar ju kännas bättre att ha låga förväntningar och sen bli positivt överraskad om de skulle gå vägen :) men ja tycker man ska ändå försöka tänka positivt inför försöken för ja tror det är bra för kroppen. Vi har ju gjort de nu ett par gånger nu och vet hur nedslagen man blir. Men ja försöker va positiv och med de menar jag att inte stressa och tänka katastroftankar hela tiden hahah :) inte så ja brukar gå in för att nu jävlar kommer de funka denna gången för de tror ja ju inte heller riktigt :D

  Ja har faktiskt inte frågat Livio om ja kan få trombyl inför försöket hos Sahlgrenska kändes ju bäst om Sahlgrenska själva kunde ge. Men man kan alltid dela själv en aspirin tablett. Vilket ja däremot tänkte göra om ja inte fick så ja har inte försökt va jobbig och tjatat bara för ja har den genvägen :D


  Skönt att jag inte blev misstolkad :P så lätt när de är i skiftform!!

  Ja det är superviktigt att tänka positivt men samtidigt realistiskt, något som jag kämpar varje dag med :P nu lever jag lite för ?det blir som det blir när det inte blev som det skulle? och gör det nästa möjliga i nuläget :)

  Ja men varför inte! Testa kan man ju alltid göra :D säger de nej så har duniga testat!
  Mamma till 1 med ICSI 2019
 • Lör 23 jan 22:12 #139

  Läser med spänning allt som skrivs i tråden och hejar och hoppas det kommer gå bra för oss alla :D

  Vi kommer köra FET i naturlig cykel, fick positivt ägglossningstest idag, UL kommer vara på tisdag tror jag och sedan återförande på fredag! Såååå spännande och så skräckinjagande! Vi har bara 1 i frysen så det är verkligen bära eller brista som gäller nu.

  Dock har vi haft ett stort utbrott på mitt jobb av Corona (jobbar på låg/mellanstadieskola) och jag vågar ärligt talat inte gå tillbaka till jobbet just nu och kanske bli smittad när så mycket står på spel. Jag har självkarantänat mig totalt med noll besök/umgänge och sambon gör alla ärenden utanför hemmet.

  Kommer inte heller ha min dotter på förskolan denna veckan för att minimera risken för smitta

  Även därifrån. Känns som en mardröm och jag vet inte om jag har blivit paranoid i allt det här :P

  Är det bara jag som är sån här eller hur gör ni andra :P ?


  Mamma till 1 med ICSI 2019
 • Mån 25 jan 11:17 #147
  Maikward skrev 2021-01-23 22:47:32 följande:

  Jag förstår dig! Skulle aldrig våga riskera att bli sjuk nu när man är så nära. Jag försöker dock lita på att folk hållt sig hemma när de känner sig sjuka men det kanske är att vara lite dum, men vet ju inte. Jag tvättar mina och dotterns händer jättenoga och är noga med att inte ta i ansiktet innan det är gjort när man är ute och handlar t.ex. När någon uttryckligen har sjukdomssymtom får man ju panik, som t.ex dotterns pappa (som jag är separerad från) som var sjuk senaste gången han hade henne, vilket jag fick reda på först när hon redan var där...


  Man blir ju helt sjukt paranoid i dessa dagar asså xD

  Hade positiv utslag på ägglossningen i lördags så ringde kliniken nu på morgonen och blev inbokad på ultraljud på onsdag och på fredag på eftermiddag blir det förhoppningsvis insättning.

  Om inte äggen klarar upptiningen på fredag blir det ingen insättning (vi bara har 1 i frysen, bära eller brista) och då ringer de innan 12 typ... kommer vara riktigt jobbiga timmar fram tills dess vi sätter oss i bilen och åker!!
  Mamma till 1 med ICSI 2019
 • Tis 26 jan 11:31 #155
  annaveronika84 skrev 2021-01-25 22:15:07 följande:

  Haha sant, enda gången man längtar till måndag ????. Idag har de satt in en 5-dagars blastocyst! Hoppas hoppas den vill stanna nu!


  Vi håller tummarna :D
  Mamma till 1 med ICSI 2019
 • Tis 26 jan 17:53 #158
  Krizty88 skrev 2021-01-26 14:30:40 följande:

  Så spännande för er som är igång och håller tummarna för alla blastocyster där ute :)

  Här har mensen kommit och jag hoppades hoppades hoppades få börja med sprutorna. Men idag ringde kliniken och meddelade att jag inte kan starta den här månaden då det är för många kvinnor igång samtidigt. Bröt fullständigt ihop. Även fast jag trodde att jag var inställd på att det skulle bli Såhär. Man har ju liksom helt tappat allt hopp om att något någonsin ska bli som man vill i den här processen. Och varje gång man försöker vara positiv så grusas bara ännu en förhoppning. Känner mig knäckt :(


  Åh nej :( känner så med dig <3 ibland så känns allt piss och det är okej! Alla känslor har rätt att få kännas.
  Mamma till 1 med ICSI 2019
 • Ons 27 jan 09:02 #160
  annaveronika84 skrev 2021-01-26 21:54:22 följande:

  Fick reda på idag att det vart ett till frysen, kände mig både lite besviken och glad att det ändå blev ett. Men fick ju ut hela 15 st så k


  Vi fick också bara 1 till frysen och ska förhoppningsvis få sätta in det nu på fredag! Allt till frysen är bra resultat för då är blastosysterna starka <3
  Mamma till 1 med ICSI 2019
 • Tor 28 jan 12:49 #170
  Prit skrev 2021-01-27 23:45:22 följande:

  Hej! I söndags satte jag in en blastocyst idag 5 i naturlig cykel. Är nu på ruvardag 3 och dagarna går såååå långsamt. Någon annan som ruvar ? Senaste insättningen blev jag gravid men slutade i missfall. Har en i frysen om detta inte går vägen ...


  Spännande! Jag sätter förhoppningsvis in en 5 dagars blastis imån och börjar ruva. När har du testdag :) ?
  Mamma till 1 med ICSI 2019
 • Fre 29 jan 16:11 #180
  Inalina skrev 2021-01-29 08:33:47 följande:

  stort lycka till idag!!! 


  Tack :D det var många nervösa timmar ifall de skulle ringa och säga att den inte överlevt upptiningen... men nu ligger det en blastis hos mig och nu börjar ruvningen! Eller man räknar väl ifrån imån men ändå :P Ääääääntligen!!! Kört igång med akupunktur nu också för att maxa chanserna.

  Testdag 11/2 om inte mensen tittat in innan dess.
  Mamma till 1 med ICSI 2019
 • Lör 30 jan 16:56 #186
  Inalina skrev 2021-01-30 14:07:25 följande:

  Åh det förstår jag, men så skönt att allt gick bra! det brukar ju göra det ändå :) spännande med akupunktur, har hört att det absolut kan hjälpa men har själv bara provat det en gång, ska höra med min klinik om de rekommenderar någon..

  då är det bara att leva på som vanligt nu då? ;) jättelätt eller hur hehe!


  Ja jättelätt xD fyyyyyy.. dagarna bara kryper fram!! Och jag tycker att jag känner saker HELA tiden vilket jag vet inte är möjligt än :P

  Jag körde på akupunktur förra gången också så jag kan varmt rekommendera det! Än då länge är det 100%ig succé if :P
  Mamma till 1 med ICSI 2019
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll