• Cheneyney

  Vi som startar ivf behandling 2021

  Hänger gärna på här! Vi var på sista utredningsmätet idag, oförklarligt barnlösa efter 2 års försök. Remissen till ivf skickas efter spolningen i början av februari.

  Hur stora är oddsen att man hinner komma igång innan sommaren?

  Är det någon som går i Malmö och vet om dem ens håller igång nu under corona? Läkaren vi träffade idag trodde inte dem hade några större köer men man vet ju aldrig.

 • Cheneyney
  Tjej94 skrev 2020-12-28 21:51:41 följande:

  Bara man blir inskriven på fertmottagningen så kommer det gå ganska fort :)


  Åååh, hoppas så på det! Man blir ju lite galen av all väntan, bara utredningen tog ca 9 månader pga covid. Fördelen är att det nu gått 2 år så ingen väntan att få remissen till ivf skickad iallafall!
 • Cheneyney
  Jenzia skrev 2020-12-29 09:08:55 följande:

  Hej!

  Vi går på RMC i Malmö (inte påbörjar behandling än pga väntar på cellprov). Vi fick kallelse ca en månad efter remissen skickades i höstas och då var första besöket två veckor därefter. Gick mkt snabbare än jag trott!

  Just nu väntar vi på att jag ska få grönt på mitt cellprov. Typiskt att mitt var precis för gammalt (precis 3 år) och det är eventuellt 1-2 månaders väntetid för att få svar på grund av högt tryck på provanalyser Jävla coronaskit! Men sen får vi anmäla start vid nästa mens där efter. De kan neka en två ggr innan de måste prioritera en.

  Så... om remissen skickas i början av februari borde ni fått komma igång med en behandling innan sommaren. Vi håller tummarna för det iaf


  Oj det var snabbt, hoppas verkligen vi har samma tur!

  Jag har förstått på flera att det är lång väntan på svar från cellproven. Mitt går ut hösten nästa år, så läkaren vi var hos nu tyckte det var lika bra att ta ett nytt när vi ändå var där, så kunde inte rmc säga något om det sen :) nu måste vi ju ändå invänta min spolning ändå, så då blir det la "två flugor i en smäll".

  Så man är på det första besöket, får all info om sprutor och allt, och sen bara väntar på grönt ljus? Hoppas ni får ert svar snart så ni kan komma igång!
 • Cheneyney
  IVF2021 skrev 2020-12-30 17:02:13 följande:

  Vår utredning tog väldigt lång tid, fastnade på spermieanalyserna som tog väldigt många månader. Remiss skickades i november och vi har inskrivningsmöte nu i mitten av januari. Verkar som att Malmö håller igång men så klart med förbehållet att tider kan behöva ändras med kort varsel.

  Så med lite tur hinner ni också igång innan sommaren! Bara hoppas de fortsätter hålla öppet och köra på trots Covid.


  Ja, vårt tog tid för att corona kom och det därefter var sommarstängt, när vi väl sen kom dit gick det relativt snabbt.

  Åh. Hoppas så innerligt att dem kan hålla igång allt, för vår allas skull!
 • Cheneyney
  Jenzia skrev 2020-12-30 21:58:47 följande:

  Ja, det verkar faktiskt som RMC i Malmö är rätt snabba på att skicka kallelse när de väl tagit emot remissen

  Superbra av er klinik att ta cellprov på samma gång! Önskar min hade gjort det i augusti...

  Har ni fått någon förklaring till er barnlöshet?

  De verkar göra lite olika. Vissa har läkarbesök och sprutskola med sköterska samma dag, vi hade en vecka emellan och hört om några som fick vänta en månad. Men därefter så är det bara att anmäla mensstart och hoppas man får börja med det samma


  Oförklarligt barnlösa, alla våra värden ser bra ut, vi är 28 och 29 år gamla, hälsosamma och inte överviktiga, så vi hade "optimala förutsättningar" för ivf enligt läkaren.

  Vi har varit gravida en gång i slutet av 2018, slutade i missfall i vecka 6, därefter ingen lycka alls. Inga barn sen tidigare för någon av oss heller.

  Vad fick ni för svar från er utredning? Barn sen innan? :)

  Okej, hoppas man får samma dag. Vi har ca 40 minuter till Malmö, så blir ju en bit att köra. Vet inte hur jag ska göra med mitt jobb än heller då jag har ett arbete som är svårt att bara ta sig ifrån sådär, och sen är det ju en bit dit och tillbaka så tar ju en halv dag var gång man ska dit. Ska man berätta för chefen liksom?

  Hur ska ni göra med jobb osv, eller det kanske går att vara under radarn lite smidigt? Tänker det lär ju bli en hel del täta besök :)
 • Cheneyney
  IVF2021 skrev 2020-12-30 22:34:05 följande:

  Förstår helt dilemmat med jobb, körtid och chefer. Jag jobbar inom vården och har över 1 timmes körtid. Har berättat för mina chefer redan. Kändes som enda vettiga sättet att komma igenom detta. Går liksom inte att smita från sina patienter hur som helst..

  För min del blev det ett bra samtal med cheferna. Lycka till om du väljer att berätta!


  Ja, jag är lite inne på samma spår. Alternativen är ju att sjuka sig eller ta semester, och inget av dem alternativen känns lockande. Bättre då att göra en plan med chefen istället hoppas jag.

  Har dessutom ett jobb som kan vara ganska fysiskt ansträngande, kan vara bra för dem att veta att man inte kanske presterar på topp med alla sprutor osv, kanske kan få undantas vissa arbetsuppgifter. Men det är en klurig sits att vara i, helt klart!

  Jag tänker att jag väntar med att berätta tills vi varit på vårt första besök och fått grönt ljus för ivf. Man kan ju trots allt råka bli gravid nu under tiden och då känns det onödigt att ha berättat.
 • Cheneyney
  Jenzia skrev 2020-12-31 15:22:10 följande:

  Jaaa, de flesta blir ju gravida med IVF om allt ser bra ut Som tur är!

  Tråkigt med missfallet och att ni försökt så länge därefter Det är verkligen skit att behövs kämpa för att bli gravid <3

  Vi har inga barn sen tidigare och har också oförklarlig barnlöshet, men med möjligt inslag av manlig faktor då makens spermier inte ser perfekta ut, han hade 0 procent med normal morfologi i ett test och 2 procent i ett. De har huvuddeformitet, men simmar bra och är många i antal, alltid nåt!

  Vi kommer få göra 50 procent av våra ägg med vanlig IVF och 50 procent med ICSI (mikroinjektion) så då kommer vi få veta om morfologin har påverkar själva befruktningen.

  Hmm, om ni har lång resa så borde de väl ta hänsyn till det och förhoppningsvis ge er båda besöken samtidigt Vi bor 10 min från sjukhuset och jobbar hemifrån just nu, så för oss är det inget problem, men fattar att det är meck om man både måste kör långt och ta ledigt från jobbet :-/

  Jag hade nog rätt lätt kunnat hålla mig under radarn på mitt jobb, har väldigt självständigt jobb och flextid. Men jag valde faktiskt att berätta för min chef redan när utredningen körde igång. Vi har bra kontakt och hon har varit väldigt stöttande och peppande, vilket så klart är en lättnad! Så om du har en bra chef tycker jag att du kan berätta Jag har också berättat för en del kollegor, då mitt mående har gått lite upp och ner under hösten. Varje gång mensen är ett faktum har jag bara velat dra något gammalt över huvudet...

  Har ni berättat för vänner och familj?


  Ja, missfallet var fruktansvärt. Precis när det hände sa jag att jag aldrig ville uppleva det igen, och att det hellre får ta lite längre tid att lyckas bli gravid igen än missfall. Ja, längre tid tar det ju iallafall!

  Aha, vad ansåg kliniken om det? Var det "mindre" allvarliga fel på simmarna eller hur graderar dem sånt?

  Åh vad spännande, visste inte dem gjorde 50/50 med ivf och icsi, vad häftigt!! Spännande att få höra sen när ni kommer igång!

  Åh vad skönt, då har man iallafall valmöjligheten att berätta och hur mycket isåfall. Är ju inte alla som har turen att ha en förstående och stöttande chef heller, vilket måste underlätta något extremt, för det här är verkligen en utmaning både fysiskt och psykiskt!

  Ja det är ju ganska meckigt. Vi får ju gå på läkarbesök på arbetstid, men osäker på om sånt här ingår.

  Har en arbetsledare jag nog kommer berätta för, hon är i samma ålder och har barn, så hoppas hon är förstående. Har ju min chef också såklart, men vet inte om det räcker med min arbetsledare, är ju egentligen mest hon som behöver veta. Får väl prata med henne först och se vad hon tycker.

  Kommer även berätta för 2 av mina närmsta kollegor när det är dags, dem kan nog även hjälpa till att undanhålla vart jag egentligen är för resterande om någon undrar. Ingen på jobb vet just nu. Väldigt svårt att hålla masken när det pratas barn, barnbarn, graviditeter och folk frågar när man själv ska skaffa barn.

  Ibland har man lust att bara skrika "vi försöker, men det går inte", bara för att få folk att bli obekväma och hålla truten.

  Däremot har vi berättat för alla våra närmsta vänner, dem flesta är gravida eller har barn. Det har gått väldigt enkelt för dem alla, en tog tom dagen efter piller som inte hjälpte. Ingen förstår ju såklart, men alla är väldigt stöttande.

  Vi har även berättat för sambons föräldrar, dem är väldigt stöttande, lättare att prata med och mer empatiska än mina föräldrar, därav föll det naturligt.

  När det blir ivf berättar vi nog dock även för mina föräldrar, mest för att undvika frågor som "gått upp i vikt, gravid?!" när man är svullen av alla sprutor...

  Hur har ni gjort, vet familj och vänner?
 • Cheneyney
  IVF2021 skrev 2021-01-12 15:07:07 följande:

  Hur går det för er? Har du fått någon mer information från Malmö? Känns som Covid eskalerat så mycket att allt riskerar skjutas upp.


  Jag har fått en bokad spolning den 4 februari, först därefter skickar dem min remiss... All denna väntan!

  Såg på rmc Malmös Instagram att nästan all deras personal är på covid avdelningar och verksamheten är väldigt begränsad med långa väntetider till följd. Hjärtat blev krossat och jag har varit väldigt deppig sen jag såg det. Denna månaden har vi inte ens orkat försöka över huvud taget. Lusten sjönk som en sten. :(

  Jag tror man ska vara glad om man ens hinner komma igång till hösten helt ärligt. Har noll förhoppningar.

  Hur går det för er, har ni hört något?
 • Cheneyney
  IVF2021 skrev 2021-01-18 10:35:35 följande:

  2,5 vecka kvar till din spolning. Börjar närma dig i alla fall. Varför vill man spola inför IVF?

  Usch ja. Det inlägget från RMC dämpade mig också rejält. Ännu mer i kombination med deras inlägg om Covid-vaccinationen.

  Vi var faktiskt där på förstabesök i förra veckan! Behandlingsplan är lagd och vi har fått öva på sprutteknik. Vad vi väntar på nu är mensstart och att de har tid med oss (och något slags beslut om hur jag ska göra vaccinationsmässigt). De berättade att personal är utlånad men att de kör på i liten skala så gott det går. De kan inte hålla sin garanti om start inom tre cykler men de sa heller inte att det kommer dröja till efter att pandemin är över. Så lite hopp finns det allt!


  Shit, inte varit inne här på evigheter. Varit så nere och otaggad på allt. Men, idag vart spolningen gjord iaf, var så himla nervös innan! Men det var helt lugnt! Tog en ipren innan och det gjorde inte ont över huvud taget. Allting såg jättefint ut, och är på cd 13, och dem kunde se att jag har äl när som helst typ :)

  Blöder nu efteråt, men dem sa det var ok att ligga på.

  Dem vill väl göra det mest för att se så det inte är stopp någonstans som orsakar infertilitet. Sen vill dem inte officiellt säga det, men det är många som blir gravida efteråt så det kan ju öka chanserna medans man väntar på ivf.

  Åååh vad spännande! Kändes det bra med läkare och så där, verkar dem bra? Har ni hört något mer, om du fått mens eller så tänker jag?

  Det med vaccineringen är klurigt, man får väl ta det som det kommer. Man står ändå typ sist i kön som ung och frisk, så tänker inte så mycket på det än :)
 • Cheneyney

  Gjorde precis misstaget att gå in på min journal och läsa. Gjorde cellprov i samband med utredningsbesöket vi hade i december och i journalen står det nu:

  Cellprov kontrollerat i samband med infertilitetsutredning visar HSIL och högrisk HPV. Patient ska kallas för kolposkopi inom 3 månader, informeras via standardbrev 2.

  Kan man ramla längre ner i det där svarta hålet eller? Orkar fasen snart inte mer :( någon annan som fått samma och vet vad detta innebär?

 • Cheneyney
  IVF2021 skrev 2021-02-04 18:17:32 följande:

  Skönt att spolningen är gjord! Skulle de skriva remiss direkt nu eller blir det några månaders försök till själva?

  Jag tyckte det kändes bra där. Har inget att invända på i alla fall. Vi träffade en trevlig läkare. Enda som är tråkigt är ju väntetiden.

  Fick faktiskt mens idag och (väldigt väntat) ett nekande till start. Ett nekande måste ju ändå få räknas som lite närmre ett ja i framtiden.


  Hon skulle skicka resultatet till vår läkare, som sen skulle ringa mig och berätta hur vi skulle fortsätta, gissade på direkt remiss till ivf då vi försökt i över 2 år.

  Vet dock inte om du såg min andra kommentar ovanför? Läste resultatet för en stund sen ang mitt cellprov, det sade "Cellprov kontrollerat i samband med infertilitetsutredning visar HSIL och högrisk HPV. Patient ska kallas för kolposkopi inom 3 månader, informeras via standardbrev 2."

  Så nu vet jag inte vad som kommer hända, känns mest skit. Ska ringa gyn direkt imorgon, hade ju inte läst detta innan jag åkte dit idag.

  Vad skönt med bra personal iallafall, det tycker jag betyder mycket! Väntetiderna kan man ju dessvärre inte göra så mycket åt, speciellt inte nu i dessa tider. Men det suger, verkligen!

  Ååh, tråkigt, även om väntat. Man kan ju bara hoppas att det inte är så många som anmäler sig samtidigt. Hoppas iaf ni får plats nästa månad istället, man vill ju inget annat än komma igång :)

  Känns det okej för dig med sprutorna och så? Är ju ändå en konstig grej att sätta nålar i sig själv, hehe.
 • Cheneyney
  IVF2021 skrev 2021-02-04 19:06:10 följande:

  Åh :(. Hade inte läst om ditt cellprov då jag svarade. Förstår att det känns totalt skit. Inte kul att läsa att man ska få ett svar via standardbrev och inte ens veta vad det står i brevet.

  Hoppas de utreder det färdigt fort så du kan komma vidare i processen.

  Vi ska ?fira? med alkoholhaltigt bubbel ikväll. Den alkoholfria flaskan får vänta till en annan cykel.


  Fick brevet idag, dem kommer inte skicka remissen till rmc förrän mina cellförändringar är åtgärdade. Så nu ska jag först vänta på kolposkopi, sen få resultaten av det, sen ev behandling/operation om sånt krävs. Vet inte hur lång tid detta kommer ta, men jag ska ikväll dra något gammalt över mig och gråta mig till sömns, detta är bara för mycket.

  Festa på, hoppas det är er tur nästa gång, håller tummarna att det ska gå vägen för er!
 • Cheneyney
  IVF2021 skrev 2021-08-13 15:11:23 följande:

  Nu så! Embryot är på plats. Det var en labyrint för den där katetern att hitta in genom så jag kan inte påstå att det var ett snabbt och smidigt ingrepp, men nu är det klart! Man skulle bara vilja kolla att det ligger rätt.

  Fick testdag 23/8, så en dag innan dig..?! Känns som så himla få dagar mellan insättning och beräknad mens. Skönt att slippa vänta så länge på resultat, men samtidigt känns det overkligt att ett embryo skulle hinna fastna och börja påverka ens hormoner på så kort tid.

  Har du någon plan för när du tänker testa?


  Kommer ihåg dig från när jag skrev här senast, för evigheter sedan. Kul att ni kommit så långt, hoppas det tagit sig! :)

  Har inte skrivit här på så himla länge. Blev så sjukt ledsen av allt i våras med konisering och all skit. Tog nytt cellprov i måndags och HOPPAS nu på grönt ljus och att vi äntligen kan bli remitterade till Rmc!
 • Cheneyney
  Sola13 skrev 2022-03-05 12:22:51 följande:

  Nu har vi äntligen fått kallelsen till första mötet, vid månadsskiftet! är så taggad på att få komma vidare i processen! Hur lång tid brukar det gå innan man får starta? Någon med erfarenhet från RMC i Malmö? 


  Vi går på rmc i Malmö. Vart där den 28 december för undersökning, samtal och injektionsteknik. Vi har fått 2 nek och är prioriterade till nästa cykel som startar nästa vecka. Hoppas så vi spricker att vi får starta!

  Både läkaren och sköterskan vi träffade där var helt fantastiska. Känns bra inför vad som komma skall :) 
 • Cheneyney
  Sola13 skrev 2022-03-06 17:25:25 följande:
  Åh, vad bra att ni nu är prioriterade och håller verkligen tummarna att ni får starta! Ska ni köra långt eller kort protokoll? Känns så skönt att höra ditt intryck av personalen! 
  Började blöda igår, fick klartecken att starta idag, kort protokoll. Men nu har mensen helt avtagit... Ringde Malmö som kopplade mig till en läkare på jour. Han tyckte jag skulle avvakta, startade mensen idag skulle jag börja med sprutorna, annars se om den kom imorgon och isåfall starta då. Han ringde även en gång till nu under em för att kolla om något hänt. Är så sjukt impad och känns som om dem verkligen bryr sig, är ju trots allt söndag! :) 

  Min mens har varit sen en gång på 2 år, och såklart ska den bete sig märkligt nu! 
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021