• Dahliaflower

  Vi som startar ivf behandling 2021

  Hej alla! Jag och sambon har försökt att bli gravida i många år, enda svaret på sjukhusen var att köerna var fulla.. förra året lyckades vi anmäla oss om att gå utredning. Den blev klar i november och visade att sambon hade för lite spermier så de skickade kallelse för ivf på RMC i linköping. Väntar nu med spänning på att få kallelse och hoppas på att väntetiden inte är allt för lång!

  Alla mina vänner har barn så det är väldigt jobbigt att aldrig bli gravid.

  Blir ni glada eller ledsna när människor runt er blir gravida med sitt kanske 3 barn?

  Jag själv blir både ledsen och irriterad av att vissa kan skaffa massor med barn och vi går kämpa.. känns hemskt att känna så dock.

 • Dahliaflower
  Inalina skrev 2021-01-06 14:02:08 följande:

  Hej! Det är väldigt tufft när man försökt i många år och folk till höger o vänster skaffar första, andra och tredje barnet :( Jag och min man försökte i 4 år själva och fick aldrig ett plus på stickan, sen gjorde vi IVF och det tog sig på tredje försöket och jag känner mig fortfarande ganska chockad att vi faktiskt har en liten flicka idag, det är ett mirakel. det är så otroligt att det lyckas för de allra flesta med IVF till slut. Någon rättvisa finns det ju dock inte i det här spelet, så visst kände jag också att det var svårare och svårare att glädjas över att folk blev gravida då det verkade så lätt för alla andra. 

  Spännande att ni är på gång nu i alla fall och jag hoppas ni får hjälp snabbt! jag tror alla i tråden har känt sig nere att det aldrig funkar på naturligt sätt, så detta är nog en bra tråd att få mkt stöd. Sen är vi några stycken som gjort IVF innan så förhoppningsvis kan ni får svar på alla frågor man kan tänkas ha :) 

  Kram!


  Skönt att man inte är ensam att känna så!

  Men oh vad kul att höra! Även om det såklart måste ha varit tufft när det inte gick på de två första försöken.

  Man önskar ju att det ska gå på första så man inte behöver gå igenom det flera gånger. Men det är ju såklart värt det när man väl blir gravid sen :)

  Ja jag är jätte glad att jag hittade ett forum där fler är med om samma sak som jag! Hade inte haft en tanke på att det skulle finnas ens. Det är väldigt vanligt med ivf idag men inte många som faktiskt vågar berätta om det tyvärr.
 • Dahliaflower
  Inalina skrev 2021-01-08 09:09:43 följande:

  Ja det är tufft när det inte funkar första gången, men har man tur får man embryon att frysa så att resterande gånger inte behöver vara så påfrestande, utan man får endast tillbaka ett embryo och behöver inte ta en massa sprutor igen! =) 

  Ja ALLT är värt det i slutändan när man får sin lilla bebis,helt otroligt vad man ska behöva gå igenom när man jämför med dem som snabbt blir gravida naturligt. Men alla har vi våra ups and downs här i livet, och slutresultatet är ju det som räknas 

  Hur länge har ni försökt och hur gamla är ni?  


  Ja man får hoppas på att man får ihop några embryon :)

  Vi har försökt mer än 6 år tror jag det är. Har tappat räkningen nu, Men det var kämpigt med alla ägglossningstester, och mensen som alltid kom och alla vårdköer var fulla när man ringde. Nu oroar man sig för coronan och hur länge man får vänta med ivf start istället????

  Jag är blir 32 och han blir 35 i år.
 • Dahliaflower
  Maikward skrev 2021-01-08 20:38:02 följande:

  Jag blir faktiskt aldrig ledsen eller irriterad när folk i min närhet blir med barn. Det är deras upplevelse och många i min närhet kämpar också så jag blir bara glad för deras skull. Deras liv är liksom deras och mitt är mitt. Däremot blir jag näst intill deprimerad vi varje mens. Får liksom svårt att komma upp på morgonen, tappar hoppet om att det någonsin kommer att gå. Får lust att kasta ut alla hopp genom fönster och satsa på karriären istället. Sen byggs hoppet upp efter ägglossning och hela processen börjar om igen...


  Skönt att du inte blir det! Hur många år har ni försökt?

  Vi har försökt i ca 6 år så är nog därför jag blir bitter av att andra blir gravida hela tiden och att jag är ensam bland mina vänner utan.

  Mina närmsta vänner blir jag iofs väldigt glad åt när de får barn såklart!

  Ja mensen är alltid lika jobbigt när den kommer, därför är det väldigt skönt nu när ivf ska påbörjas och det inte kommer vara varje månad man hoppas på att vara gravid.
 • Dahliaflower
  Maikward skrev 2021-01-09 22:08:01 följande:

  Vi har försökt aktivt i lite mer än ett år, men jag har en dotter på 3 år som jag fick innan jag fick utomkvedshavandeskap, och sedan den operationen då jag fick ta bort en äggledare har det inte gått alls, och jag hade lite svårt att bli gravid redan innan det. Jag ville egentligen kolla upp mig med än gång för det kändes som att någonting var fel men de ville att vi skulle försöka ett år först.

  Hur kommer det sig att ni väntat så länge som 6 år innan ni påbörjar en utredning? Det måste ha varit 6 hemska år, jag tror inte att jag hade pallat det. Vet ni när ni får starta ivf?


  Ja ett år brukar de vilja att man försöker iallafall Men ett år är jobbigt det också!

  I början så trodde jag att det var jag som gjorde fel vid ägglossningstest osv. Men tillslut ringde jag runt till olika kliniker men det var fullt överallt. På ett ställe skrattade de nästan åt mig i luren när jag sa vad det gällde fick svaret "Ja men du det är inte bara du med detta problem, kön är full nu, försök nästa år".

  Efter det så tappade jag allt och orkade inte mer. Jag har även telefonfobi så det blev ju inte bättre av det.

  Men tillslut så såg vi på 1177 att man kunde fylla i ett formulär där och då gick det jätte fort! Så alla undersökningar är klara nu sen mitten av november.

  Jag kontaktade RMC förra veckan för att se hur det är nu under cornona men de visste inte nått förrän nästa vecka. Men mötet innan ivf skulle vi bli kallade till snart så det känns väldigt skönt!
 • Dahliaflower
  Maikward skrev 2021-01-10 19:51:48 följande:

  Läste lite noggrannare och såg ju nu att utredningen blev klar i november! Skönt! Hoppas ni får starta behandlingen snart med!


  Ja idag kom äntligen kallelse till första mötet! Det blir ibörjan av februari. Så himla skönt att det äntligen är på gång nu.

  Vet någon vad man gör på första mötet?
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021