• Truuly

  Vi som startar ivf behandling 2021

  Hej! Jag hoppar in här i tråden ????

  Fick precis veta att min remiss är skickad till RMC! Men har inte fått bekräftelse från Rmc än. Hur långt tid tog det för er från att remissen skickades till att ni fick brev hem?

  Vi har försökt väldigt aktivt i snart 2 år utan ett enda plus :( Allt ser normalt ut förutom misstänkt endometrios.

 • Truuly

  Ni som har varit på första mötet, hur gick det till? Typ bara samtal och information?

  När man startar behandlingen, var i cykeln ska man befinna sig i då?

  Detta är en helt ny värld. Spännande men också väldigt nervöst..!

 • Truuly
  Maikward skrev 2021-01-06 12:01:20 följande:

  På första mötet fick vi ta blodprov och svara på frågor, samt en massa information. Vi gör på Uppsala Akademiska. Resten kan jag tyvärr inte svara på, vi ska på andra mötet på måndag :) 


  Tack för svar!

  Vet du vad det var för blodprov ni fick ta? Vi har tagit en del prover när vi gjorde vår utredning, men det finns säkert mer som behöver kompletteras kan jag tänka mig.

  Vad spännande med andra mötet :)
 • Truuly
  Maikward skrev 2021-01-08 20:42:49 följande:

  Nä det var under utredningen jag menade. Vi har börjat planera IVF i samband med utredningen eftersom jag endast har 1 äggledare och vi har redan bestämt med läkaren att vi ska göra en IVF oavsett, vi ska bara reda ut allt runt om så att vi vet hur. Så de blodprov vi tog var äggreserverna, hepatit/könssjukdomar osv och sköldkörteln. På måndag blir då mötet när de kollar spermierna och går igenom min livmoder med ultraljud, och då vi ska boka nytt möte för spolningen och börja planera för att starta IVF. Hur har processen sett ut för er? Har ni gjort klart utredningen men ska komma igång med IVF?


  Jaha! Då förstår jag:) Hur länge har ni försökt?

  Ja, vi började med utredningen i början av 2020. Har tagit blodprover, ultraljud, spolat äggledarna, spermaprov osv. Allt ser normalt ut (förutom misstänkt endometrios). Regelbunden mens och ägglossning men har fått testa letrozol och ovitrelle några omgångar. Inget resultat så nu skickades remissen till ivf som nästa steg. Hoppas att det blir vårt mål nu!!
 • Truuly
  Maikward skrev 2021-01-09 22:03:50 följande:

  Vi har försökt i lite mer än ett år, men jag har varit gravid 3 gånger tidigare (1 gång blev missfall, 1 gång resulterade i dottern på 3 år och 1 gång blev utomkvedshavandeskap i Juli-Sep 2019) och eftersom 3e gången resulterade i att ena äggledaren opererades bort och det sedan dess inte gått alls är både vi och kliniken inställda på att vi behöver en ivf (om vi vill, vilket vi vill) oavsett vad testerna visar. Vi fick välja att försöka själva efter utredningen men vi villa starta ivf med en gång. Dottern har väntat på ett syskon i över 1 år nu ???? Antagligen så är äggledaren som är kvar antingen helt ur funktion, eller så lyckas vi inte pricka ägglossningen just de månader som den äggledaren släpper ägg.

  Hur lång tid tog utredningen? Hoppas IVF-en går vägen nu! Vet ni när ni ska få börja komma in?


  Hoppas att ni får starta snart! Låter som det är väldigt nära nu iallafall! Att ni får starta ivf redan direkt efter avslutad utredning. Skönt att ni ändå fått svar på varför det inte har funkat senaste året.

  Vi har försökt i snart 2 år utan ett enda plus. Man undrar ju varför det inte har funkat....

  Utredningen tog ca 7-8 månader.

  Gör du din utredning och kommande ivf på samma klinik?

  Vår remiss skickades för ett par veckor sedan så vi väntar bara på besked nu. Ingen aning när det blir vår tur. Väntan är jobbig.
 • Truuly

  Idag fick jag brev från RMC. De bekräftade att de har mottagit min remiss. Skönt. Beräknade väntetiden ca 3 månader.

  Ni som har fått bekräftelse på remissen, fick ni kallelsen i samma brev eller kom kallelsen efteråt?

 • Truuly

  Har en fråga till er som har påbörjat ivf eller iallafall varit på första mötet.

  Har ni fått komplettera med några nya blodprover?

  Det känns som om jag kommer behöva göra det eftersom jag inte tyckte jag tog så många prover på fertilitetutredningen.. Men det borde min klinik har fixat klart innan de skickade remissen kan man ju tro.

  Är rädd att det kommer dra ut på tiden ännu mer om nya prover behöver tas:(

 • Truuly

  Hej allihop!!

  Idag fick jag kallelsen från malmö!! Tog ca 6v från

  remiss till kallelse. Får tid om 2 veckor.

  Sååå pirrig och nervöst!!

  Ni som har påbörjat, fick ni ta några kompletterade blodprover? Är rädd att det kommer behövas och dra ut på tiden ännu mer. Man vill ju bara komma igång! Men skönt att vi snart får påbörja iaf.

 • Truuly
  Jenzia skrev 2021-02-17 14:24:12 följande:

  Hej och välkommen!

  Jag fick inte ta några nya blodprover vid inskrivning, men det visade sig att mitt cellprov var för gammalt så fick ta ett nytt. Det tog fyra veckor att få svar på det.

  Jag skrevs in i i december och började med sprutorna i måndags!


  Oh okej, jag tog mitt cellprov förra månaden!

  Vad spännande!! Långa eller korta protokollet? Fick ni reda på vilket program ni skulle köra på, på första mötet?

  Lycka till!
  Miilna2015 skrev 2021-02-17 17:44:41 följande:

  Jag behövde inte ta fler blodprover men sambon fick göra det + ett nytt spermaprov efter fyra veckor + att de ville göra äggledarspolning (tror min klinik gör det på alla oavsett misstanke) + ca 1 månad väntetid pga covid. Så för oss tog det från inskrivning i september till mitten av januari innan vi fick börja med sprutorna.


  Vad för blodprover fick han ta?

  Äggledarspolning gjorde jag förra året och vill helst inte göra det igen uschhh:(
 • Truuly
  Maikward skrev 2021-02-20 20:21:58 följande:

  Ruvardag 7 idag och positivt test! Så chockad! Jag har ju inga fungerande äggledare men innan vi visste det har vi sett så mycket negativa tester att det har känts omöjligt att få ett positivt. Hoppas nu bara att denna väljer att stanna, det är så tidigt än. Jag är så tacksam till IVF. Det är så fantastiskt att det går att göra på det här sättet. Går allt vägen får vi en liten i månadsskiftet okt/nov. Känner mig positiv!

  Kul att det är så många som börjat sina sprutor! Hoppas att era insättningar är nära och att det blir många fler plus snart :D


  Stooort grattis!!

  Har du några symtom?
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021