• Bula2021

  Vi som startar ivf behandling 2021

  Hej! Ni som går privat, till exempel, Livio och betalar själva. Har ni kört regionfinansierat redan, eller varför kör ni privat? Kanske är det ändå via regionen ni hamnat där?

  I början av året har jag och min kille har försökt i två år. Vi har kontakt med en regionsansluten klinik och får tre ivf-försök betalade. Jag har frågat om möjligheten till spolning av äggledare där vi går (en Praktikertjänst-klinik ansluten till regionen) eftersom jag läst på 1177 att det kan öka möjligheten att det tar sig naturligt. Men de vill inte göra det. De säger att man bara gör sånt om kvinnan vet att hon nån gång haft klamydia... Känns som ett konstigt argument!

  Jag funderar på för-/nackdelar med regionfinansierat/privat.

 • Bula2021
  Tjej94 skrev 2020-12-27 17:55:32 följande:

  Jag har gjort äggledarspolning och det var för att dem inte hittade något fel och vi är oförklarligt barnlösa. Låter konstigt att man gör sånt om man haft klamydia..jag har aldrig haft det och jag gjorde på privatklinik i Uppsala innan vi blev inskrivna i Västerås på fert.mott.


  Deras förklaring när jag frågade var att det bara görs när pat haft klamydia för att den kan orsaka förträngningar i äggledarna. På mig bedömer de att allt är ok då jag har regelbunden mens varför månad på 27-30 dagar. Har läst både dåligt och bra om den här kliniken vi går på men klart man undrar varför vissa gör äggledarspolning utan att ifrågasätta och andra inte?

  Vi är också oförklarligt barnlösa. Då borde man ju vilja prova ?allt? innan ivf?
 • Bula2021
  Lewaize skrev 2020-12-27 23:36:32 följande:

  Vi valde privat direkt av den anledningen att vi ansåg att ?gå och vänta på att få barn? kostade oss lika mycket som att betala själva för ett då psykisk och fysisk stress också är en kostnad i sig :) från det att vi tog kontakt med kliniken tills dess att vi blev gravida genom ICSI så tog det 3 månader. Vill inte ens tänka på hur lång tid det skulle kunna ta genom landstinget! Kön har man ju hört ringlar sig orimligt lång och vissa får vänta superlänge:(


  Tack för input :) Som läget är nu verkar ju också de privata köra på medan regionerna har pausat allt.
 • Bula2021
  Smulz skrev 2020-12-27 23:49:40 följande:

  Vart i landet bor ni? För oss var det ingen kö alls för landstingsförsöken. Vi fick börja på en gång. Fick även göra äggledarspolning som en del av vår utredning för att utesluta att det inte var något med det.


  Jag bor i Värmland. Har inte hört av mig till sjukhusets fertilitetsmottagning utan till en privat som är kopplad till regionen. Funderar på att göra en egenremiss till sjukhuset nu eftersom kliniken samarbetar med Örebro sjukhus. Och de har ju stängt nu :(
 • Bula2021

  För oss är ivf ?sista anhalten?. Min kille har två barn sedan tidigare och skulle ivf inte funka för oss så blir det nog inga ?andra sorters? försök då varken äggdonation eller adoption tilltalar tyvärr inte oss. Funkar inte ivf så får jag/vi bara acceptera att det inte går för mig. (Alla tester på både mig och min kille har sett bra ut så vi håller givetvis tummarna, men samtidigt är ju inte ivf = 100 procent säkert att det blir barn.)

 • Bula2021
  lillalillas skrev 2021-01-05 21:40:45 följande:

  Jag och min man har gjort IVF av samma anledning som ni. För oss tog det 4 veckor att få remiss godkänd och sedan fick vi en tid någon vecka efter jag valt klinik. Då fick vi sprutinformationen. Jag hade sån tur att min mens kom några dagar efter det så vi kom igång snabbt. Körde korta protokollet så ägguttag var ca 12 dagar efteråt.

  Jag blev överstimulerad så det blev totalfrys. Det tog sig på andra frys-försöket och nu är jag i vecka 35.

  Vi var så lättade över att få hjälp och IVF var självklart då vi längtat efter barn så länge.

  Önskar dig stort lycka till!


  Vad härligt att läsa om din positiva upplevelse - det ger även mig hopp för vad som komma skall under våren!
 • Bula2021
  Maikward skrev 2021-01-08 20:38:02 följande:

  Jag blir faktiskt aldrig ledsen eller irriterad när folk i min närhet blir med barn. Det är deras upplevelse och många i min närhet kämpar också så jag blir bara glad för deras skull. Deras liv är liksom deras och mitt är mitt. Däremot blir jag näst intill deprimerad vi varje mens. Får liksom svårt att komma upp på morgonen, tappar hoppet om att det någonsin kommer att gå. Får lust att kasta ut alla hopp genom fönster och satsa på karriären istället. Sen byggs hoppet upp efter ägglossning och hela processen börjar om igen...


  Åh vad jag kan relatera till ditt inlägg. Känner lika och det kring mens, när den kommer varje månad, och processen med ny ägglossning var verkligen mitt i prick! :)
 • Bula2021
  Maikward skrev 2021-01-11 17:00:40 följande:

  Avslutade utredningen idag som visade att min enda äggledare hade 0% passage. Fanns alltså ingen chans att bli gravid och har inte gjort sedan jag opererade bort den andra äggledaren sep 2019. Vi fick tid för ivf-samtal redan på torsdag nästa vecka, den 21/1, och mensen kommer veckan efter, så med lite tur kanske vi kan göra en första insättning redan i mitten av februari! Hoppas hoppas!


  Vad skönt att få svar ändå. Och jättebra att ni får komma dit redan nästa vecka. Heja!
 • Bula2021
  Lewaize skrev 2021-01-16 16:09:56 följande:

  Jag bestämde mig tidigt att jag inte skulle vaccinera mig pga att man inte har en aning om vad det kan påverka i celldelningen eller hur fostret tar skada.

  Hur tänker ni :) ?


  Jag tänker lika som du, kommer absolut avvakta så får en väl se läget efter sommaren i så fall.
 • Bula2021
  IVF2021 skrev 2021-01-17 17:41:33 följande:

  Känns som en så himla svår fråga. Man vill ju inte skjuta på behandlingsstart. Men samtidigt vill man ju inte gå ovaccinerad ända till om typ 2 år då varken gravida eller ammande vaccineras.


  Det är svårt hur man ska resonera. Jag jobbar inom en samhällsviktig verksamhet så kanske får vi erbjudande om vaccin tidigt när riskgrupper är färdiga, jag vet inte. Jag jobbat hemifrån och har minimalt umgänge. Samtidigt så krävs det ju inte mycket för att bli smittad, räcker ju med en person på mataffären även om man skulle vara där vid 22 på kvällen när det är glest med folk.

  Jag kommer prioritera ivf framför vaccin om jag måste välja. Jag vet inte om de forskats något på just de här två tillsammans? Har bara läst om att gravida är en riskgrupp, men de ska väl inte vaccineras va?
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021