• Lewaize

  Vi som startar ivf behandling 2021

  Heeeeey allesammans :D Vi ska också dra igång med syskonförsök i slutet av januari! Har ett litet ägg i frysen så hoppas på ett guldkorn som vill stanna kvar :)

  Vi går via Livio i GBG och är snart 30 respektive 34 år (Y). Blod är ivägskickat på alla möjliga analyser så hoppas det bådar gott och att man håller sig frisk inför insättning, allt är så jäkla oklart just nu x)

  Ska bli kul att följas åt :D


  Mamma till 1 med ICSI 2019
 • Lewaize
  Bula2021 skrev 2020-12-27 17:09:19 följande:

  Hej! Ni som går privat, till exempel, Livio och betalar själva. Har ni kört regionfinansierat redan, eller varför kör ni privat? Kanske är det ändå via regionen ni hamnat där?

  I början av året har jag och min kille har försökt i två år. Vi har kontakt med en regionsansluten kliniken och får tre ivf-försök betalade. Jag har frågat om möjligheten till spolning av äggledare där vi går (en Praktikertjänst-klinik ansluten till regionen) eftersom jag läst på 1177 att det kan öka möjligheten att det tar sig naturligt. Men de vill inte göra det. De säger att man bara gör sånt om kvinnan vet att hon nån gång haft klamydia... Känns som ett konstigt argument!

  Jag funderar på för-/nackdelar med regionfinansierat/privat.


  Vi valde privat direkt av den anledningen att vi ansåg att ?gå och vänta på att få barn? kostade oss lika mycket som att betala själva för ett då psykisk och fysisk stress också är en kostnad i sig :) från det att vi tog kontakt med kliniken tills dess att vi blev gravida genom ICSI så tog det 3 månader. Vill inte ens tänka på hur lång tid det skulle kunna ta genom landstinget! Kön har man ju hört ringlar sig orimligt lång och vissa får vänta superlänge:(
  Mamma till 1 med ICSI 2019
 • Lewaize
  Cheneyney skrev 2021-01-01 20:59:42 följande:

  Ja, missfallet var fruktansvärt. Precis när det hände sa jag att jag aldrig ville uppleva det igen, och att det hellre får ta lite längre tid att lyckas bli gravid igen än missfall. Ja, längre tid tar det ju iallafall!

  Aha, vad ansåg kliniken om det? Var det "mindre" allvarliga fel på simmarna eller hur graderar dem sånt?

  Åh vad spännande, visste inte dem gjorde 50/50 med ivf och icsi, vad häftigt!! Spännande att få höra sen när ni kommer igång!

  Åh vad skönt, då har man iallafall valmöjligheten att berätta och hur mycket isåfall. Är ju inte alla som har turen att ha en förstående och stöttande chef heller, vilket måste underlätta något extremt, för det här är verkligen en utmaning både fysiskt och psykiskt!

  Ja det är ju ganska meckigt. Vi får ju gå på läkarbesök på arbetstid, men osäker på om sånt här ingår.

  Har en arbetsledare jag nog kommer berätta för, hon är i samma ålder och har barn, så hoppas hon är förstående. Har ju min chef också såklart, men vet inte om det räcker med min arbetsledare, är ju egentligen mest hon som behöver veta. Får väl prata med henne först och se vad hon tycker.

  Kommer även berätta för 2 av mina närmsta kollegor när det är dags, dem kan nog även hjälpa till att undanhålla vart jag egentligen är för resterande om någon undrar. Ingen på jobb vet just nu. Väldigt svårt att hålla masken när det pratas barn, barnbarn, graviditeter och folk frågar när man själv ska skaffa barn.

  Ibland har man lust att bara skrika "vi försöker, men det går inte", bara för att få folk att bli obekväma och hålla truten.

  Däremot har vi berättat för alla våra närmsta vänner, dem flesta är gravida eller har barn. Det har gått väldigt enkelt för dem alla, en tog tom dagen efter piller som inte hjälpte. Ingen förstår ju såklart, men alla är väldigt stöttande.

  Vi har även berättat för sambons föräldrar, dem är väldigt stöttande, lättare att prata med och mer empatiska än mina föräldrar, därav föll det naturligt.

  När det blir ivf berättar vi nog dock även för mina föräldrar, mest för att undvika frågor som "gått upp i vikt, gravid?!" när man är svullen av alla sprutor...

  Hur har ni gjort, vet familj och vänner?


  För oss är det här förhoppningsvis 2a barnet via IVF och med första berättade vi för alla som stod oss nära och de vi jobbade närmst med på jobbet. Vi kommer göra samma den här gången men även kanske berätta för de flesta på arbetet enbart för att människor behöver veta att man inte är på topp alla dagar. Jobbar på en mellanstadieskola och sambon är målare :)
  Mamma till 1 med ICSI 2019
 • Lewaize
  rrebeckas skrev 2021-01-05 18:12:46 följande:

  Hej,

  Hoppar in här tänker jag. Jag och min sambo hade idag vårat avslutande samtal efter utredningen. Vi fick tyvärr redan på att det är hans spermier som orsakat våra svårigheter att bli gravida. Både antal och rörelseförmåga var kraftigt nedsatt om jag förstod att rätt.

  Remiss för IVF med ICSI skickad idag.

  Är så himla omtumlad efter detta besked. Vi har ju förstått att något inte stått rätt till såklart, men ändå så konstig känsla efter detta samtal. Ledsen såklart, men också fått ett svar på att min magkänsla hade rätt, att det var något som var fel.

  Skönt på något sätt att se att det finns fler i samma situation.

  Vet någon hur lång tid det tar på ett ungefär i Stockholm från att remiss skickas tills det att man är igång/får komma på ett första besök? Hur hur lång tid tar det från första besök tills man plockar ut ägg och är igång?

  Var beslut om IVF självklart för er andra? Vi har diskuterat adoption en del. Men om vi väljer att gå adoptions-vägen kan jag känna att det är fel att först försöka med IVF, då adoption ju blir som ett andrahands-val. Samtidigt som det ändå lutar mot att prova IVF.. Någon som förstår min snurriga tankegång kring detta och har någon bra input att komma med?


  Min sambos spermier var precis som din sambos! Men vi fick vår dotter på första försöket så förutsättningarna är inte sämre för det :)
  Mamma till 1 med ICSI 2019 ??
 • Lewaize
  Lewaize skrev 2021-01-06 17:12:07 följande:

  Min sambos spermier var precis som din sambos! Men vi fick vår dotter på första försöket så förutsättningarna är inte sämre för det :)


  Vi gjorde alltså också ICSI om inte det framkom klart och tydligt :P
  Mamma till 1 med ICSI 2019 ??
 • Lewaize

  Mensen kom idag så nu blir det nervpirrande 2 veckor där jag hopps över allt annat att man inte blir sjuk ???? hur gör ni och hur förbereder ni er med allt? Jag använder delvis munskydd i arbetet, sambon kommer ta handlingen och jag rör mig inte hemifrån mer än nödvändigt. Känner mig helt paranoid x)


  Mamma till 1 med ICSI 2019
 • Lewaize
  Tiara8 skrev 2021-01-11 11:36:44 följande:

  Hej alla fina.

  Ny här i tråden :)

  Jag gjorde min första ivf nu i december. Äggplock 27/11 och insättning 2/12. 5 blastocyster i frysen. Det tog sig på första försöket och jag har varit överlycklig, fram tills i fredags. Ultraljudet visade MA, skulle vara i v.8 men fostret dog i v.6. Ska imorgon på ett "konstaterande" ultraljud och sedan få med cytotec hem för att framkalla ett missfall. Är helt under isen nu... Jag var så glad, och nu har jag ett dött foster i min mage. :(

  Går allt bra utan komplikationer så kommer vi förhoppningsvis kunna sätta in ett av mina frysta blastocyster i mars/april. Hoppas på mer tur den gången. Så jag hänger med er här i tråden och följer er utveckling tills dess :D

  Jag är på Livio i Göteborg, vart går ni andra?


  Dhalia skrev 2021-01-11 20:30:56 följande:

  Hej, beklagar ditt MA :( går också på Livio i Göteborg och blev också gravid på första försöket hos dem för några månader sen men slutade också upp i ett MA som konstaterades på UL i v7. Vi fick bara 1 till frysen men vi har ett försök kvar via landstinget så vi ska köra på sahlgrenska nu igen så fort dem kommer igång igen och kanske att man lyckas få något mer till frysen där :)


  Beklagar verkligen era MA :?(

  Vi är också på Livio i GBG :)
  Mamma till 1 med ICSI 2019 ??
 • Lewaize
  Dhalia skrev 2021-01-12 07:51:45 följande:

  Har ni gjort tidigare IVF eller gör ni första gången nu? :)


  Vi har ett barn sedan tidigare via Livio :) fick ut 6st ägg vid plocket, 5 befruktades via ICSI och 1 blev våran dotter och 1 åkte till frysen.

  Så denna gången tror vi absolut inte att vi kommer ha någon som helst flyt med hela processen!

  Planerar in FET i slutet av januari, om man är frisk vill säga :(

  Är detta första IVF för er :D ?
  Mamma till 1 med ICSI 2019
 • Lewaize
  Dhalia skrev 2021-01-16 13:33:33 följande:

  Vilken lycka att det gick på första! Ja förstår de men känns ändå rätt positivt och väldigt stor chans att den i frysen kommer fästa :) du får försöka tänka positivt ändå tror det är bra.

  Tyvärr blir de vårt 4:e IVF som är inplanerat med sprutstart i slutet på februari :( Vi har en i frysen hos Livio men vi vill utnyttja vårt sista försök via landstinget och hoppas vi får någon till frys där med. Försöker nu boosta mina ägg med D vitamin tillskott började ca 1-2 månader sedan med det och gått över till aktiv folsyra med, tar även Q10 och omega 3 sedan ett år tillbaks nu. Så får vi se om de gör susen :) Försökte även få till trombyl eftersom ja haft två MA men va svårt via landstinget om man inte haft 3 missfall och gjort utredning.


  Såg nu att man kunde misstolka mig i vad jag skrev i min tidigare text!! Absolut inte min mening!!

  Jag menade att vi tror att det kommer ta sjukt lång tid för oss denna gången, kanske minst 1 år med IVF för att det gick så lätt med första barnet. Vi tror INTE att vi kommer ha något som helst flyt med processen över huvud taget utan vi ställer in oss på att detta kommer ta tid så att vi inte bryter ned oss själva genom att tänka att det kommer gå lika bra denna gången och så gör det inte det.

  Jag hopps så att det kommer gå bra för er! Kan man inte gå till en annan läkare då för att försöka få ut Trombyl eller via de privata kanske? Jag började ta vitamin kvinna och d-vitamin i november för att boosta min kropp också :)
  Mamma till 1 med ICSI 2019 ??
 • Lewaize
  IVF2021 skrev 2021-01-16 10:15:30 följande:

  Någon som hört något om detta? Hittade det precis på RMC Malmös Instagram. Hur i hela världen ska man tänka nu då?!


  Jag bestämde mig tidigt att jag inte skulle vaccinera mig pga att man inte har en aning om vad det kan påverka i celldelningen eller hur fostret tar skada.

  Hur tänker ni :) ?
  Mamma till 1 med ICSI 2019 ??
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021