• Dhalia

  Vi som startar ivf behandling 2021

  Tiara8 skrev 2021-01-11 11:36:44 följande:

  Hej alla fina.

  Ny här i tråden :)

  Jag gjorde min första ivf nu i december. Äggplock 27/11 och insättning 2/12. 5 blastocyster i frysen. Det tog sig på första försöket och jag har varit överlycklig, fram tills i fredags. Ultraljudet visade MA, skulle vara i v.8 men fostret dog i v.6. Ska imorgon på ett "konstaterande" ultraljud och sedan få med cytotec hem för att framkalla ett missfall. Är helt under isen nu... Jag var så glad, och nu har jag ett dött foster i min mage. :(

  Går allt bra utan komplikationer så kommer vi förhoppningsvis kunna sätta in ett av mina frysta blastocyster i mars/april. Hoppas på mer tur den gången. Så jag hänger med er här i tråden och följer er utveckling tills dess :D

  Jag är på Livio i Göteborg, vart går ni andra?


  Hej, beklagar ditt MA :( går också på Livio i Göteborg och blev också gravid på första försöket hos dem för några månader sen men slutade också upp i ett MA som konstaterades på UL i v7. Vi fick bara 1 till frysen men vi har ett försök kvar via landstinget så vi ska köra på sahlgrenska nu igen så fort dem kommer igång igen och kanske att man lyckas få något mer till frysen där :)
 • Dhalia
  Lewaize skrev 2021-01-11 20:40:10 följande:

  Beklagar verkligen era MA :?(

  Vi är också på Livio i GBG :)


  Har ni gjort tidigare IVF eller gör ni första gången nu? :)
 • Dhalia
  Lewaize skrev 2021-01-11 20:40:10 följande:

  Beklagar verkligen era MA :?(

  Vi är också på Livio i GBG :)


  Har ni gjort tidigare IVF eller gör ni första gången nu? :)
 • Dhalia
  Lewaize skrev 2021-01-12 12:16:23 följande:

  Vi har ett barn sedan tidigare via Livio :) fick ut 6st ägg vid plocket, 5 befruktades via ICSI och 1 blev våran dotter och 1 åkte till frysen.

  Så denna gången tror vi absolut inte att vi kommer ha någon som helst flyt med hela processen!

  Planerar in FET i slutet av januari, om man är frisk vill säga :(

  Är detta första IVF för er :D ?


  Vilken lycka att det gick på första! Ja förstår de men känns ändå rätt positivt och väldigt stor chans att den i frysen kommer fästa :) du får försöka tänka positivt ändå tror det är bra.

  Tyvärr blir de vårt 4:e IVF som är inplanerat med sprutstart i slutet på februari :( Vi har en i frysen hos Livio men vi vill utnyttja vårt sista försök via landstinget och hoppas vi får någon till frys där med. Försöker nu boosta mina ägg med D vitamin tillskott började ca 1-2 månader sedan med det och gått över till aktiv folsyra med, tar även Q10 och omega 3 sedan ett år tillbaks nu. Så får vi se om de gör susen :) Försökte även få till trombyl eftersom ja haft två MA men va svårt via landstinget om man inte haft 3 missfall och gjort utredning.
 • Dhalia
  Tiara8 skrev 2021-01-14 13:32:51 följande:

  Hej alla.

  Igår genomgick jag den medicinska behandlingen (aborten) för att få ut allt efter mitt MA. Detta var det värsta jag vart med om. Trots morfin så gjorde det såååå ont, jag visste liksom inte vart jag skulle ta vägen :( Men allt kom ut, blödde verkligen jättemkt. Men idag känns det mkt bättre, knappt någon smärta och väldigt sparsam blödning. Detta efter mitt första ivf-försök i nov/dec. Min fråga är, ni som gått igenom liknande, hur lång tid tog det innan ni kunde genomgå nästa försök? Vi har som tur i frysen  så jag slipper genomgå sprutbehandlingen. Tar man lutinus när man genomgår försök med frysta blastocyst i narurlig cykel?

  Tack alla, och lycka till mer era försök! Jag hoppas kunna genomgå ett nytt försök så snabbt som möjligt, troligen i början på mars <3


  Hej, beklagar ditt MA :( förstår det är jättejobbigt men tänk ni har 5 till i frysen så det bådar jättebra för er plus att det fastnade på första försöket. Ja tror dem vill nog vänta tills du får vanlig mens först och inte konstig lång cykel innan dem sätter tillbaks. Finns ju olika vissa sätter in i naturlig cykel dvs man testar med äl test och sätter in efter de och inget mer. En del får också lutnius som extra stöd och en del får väl stimulera om man inte har egen ägglossning.

  Vi går också på Livio och har bara 1 i frysen men vi ska först utnyttja vårt sista via landstinget på sahlgrenska och har inplanerad start i slutet på februari. Ja skulle få av Livio både lutinus och trombyl vid vårt FET men de för vi har haft två MA och jag känner ja måste göra något annorlunda för att öka chansen plus att vi försökt nu 4.5 år. :)
 • Dhalia
  Lewaize skrev 2021-01-16 16:03:18 följande:

  Såg nu att man kunde misstolka mig i vad jag skrev i min tidigare text!! Absolut inte min mening!!

  Jag menade att vi tror att det kommer ta sjukt lång tid för oss denna gången, kanske minst 1 år med IVF för att det gick så lätt med första barnet. Vi tror INTE att vi kommer ha något som helst flyt med processen över huvud taget utan vi ställer in oss på att detta kommer ta tid så att vi inte bryter ned oss själva genom att tänka att det kommer gå lika bra denna gången och så gör det inte det.

  Jag hopps så att det kommer gå bra för er! Kan man inte gå till en annan läkare då för att försöka få ut Trombyl eller via de privata kanske? Jag började ta vitamin kvinna och d-vitamin i november för att boosta min kropp också :)


  Nej ja tror ja tolkade dig rätt ja förstod att ni tänker nu att de förmodligen kommer ta tid och visst kan de ju gå hursomhelst. Brukar ju kännas bättre att ha låga förväntningar och sen bli positivt överraskad om de skulle gå vägen :) men ja tycker man ska ändå försöka tänka positivt inför försöken för ja tror det är bra för kroppen. Vi har ju gjort de nu ett par gånger nu och vet hur nedslagen man blir. Men ja försöker va positiv och med de menar jag att inte stressa och tänka katastroftankar hela tiden hahah :) inte så ja brukar gå in för att nu jävlar kommer de funka denna gången för de tror ja ju inte heller riktigt :D

  Ja har faktiskt inte frågat Livio om ja kan få trombyl inför försöket hos Sahlgrenska kändes ju bäst om Sahlgrenska själva kunde ge. Men man kan alltid dela själv en aspirin tablett. Vilket ja däremot tänkte göra om ja inte fick så ja har inte försökt va jobbig och tjatat bara för ja har den genvägen :D
 • Dhalia

  Jag kommer avvakta med vaccineringen så länge ja kan eftersom man inte vet plus så är jag ung (31år) och tror min kropp kommer klara coronan bra ifall jag skulle råka få det. Lite så jag resonerat. Jag känner mig inte rädd att få det men sen är jag försiktig också och tvättar händerna ofta och undviker folk så gott de går i typ mataffärer osv.

 • Dhalia
  Olivia1992 skrev 2021-01-19 14:27:42 följande:

  Hoppar in i tråden!

  Jag (28år) och min Sambo (27år) går på Akademiska i Uppsala. 

  Inga fel alls på någon av oss, allt funkar som det ska! men vi har försökt i 2,5 år nu utan positivt resultat..

  har blivit gravid i tidigare relation, med då gjort abort pga. tidig ålder. 

  Påbörjade första IVF för drygt 11 månader sedan där jag blev gravid, slutade i MA v8 där fostret dött v6.. värsta tiden i mitt liv. 

  sedan kom Corona och avdelningen stängde och vi tog även en paus utan en massa ägglossningstester och dyl.

  fick göra vår frysåterföring i augusti 2020 som slutade i missfall, månaden efter blev vi spontant gravida på egen hand och även det slutade i missfall. (konstaterade graviditeterna på BIM-dagen) 

  I november förra året påbörjade vi vårt andra IVF där mensen var sen, men jag vågade inte ta ett graviditetstest, mensen var sen 5 dagar ungefär och där och då misslyckades det försöket.

  Nu väntar jag på min mens som ska komma idag eller imorgon för att sedan ringa till avdelningen för att planera in en frysåterföring (6dagars) om några veckor. 

  Den här gången provar jag något nytt, har haft kontakt med Marie på fertilitetplus om mina missfall, och ska i samband med denna återföring få intralipiddropp. 

  Hoppas verkligen att det går vägen för alla oss som kämpar för en graviditet, men en sak har jag alltid tänkt som har hjälpt mig att sova om nätterna och det är att aldrig ge upp! ALDRIG! det blir min tur snart!

   


  Hej,

  Beklagar dina missfall :( får gärna uppdatera hur de går för dig sen. Ja har haft två MA men svårt att bli gravid, första gången blev ja naturligt 2017 men nu senast var de i höst 2020 med IVF. Kanske också kan prova det isf.
 • Dhalia
  Olivia1992 skrev 2021-01-19 20:05:06 följande:

  känner med dig...

  MA var riktigt jobbigt, att man är inställd på att gå och göra det första ultraljudet för att få se sitt lilla mirakel där inne! 

  men så säger läkaren, något är fel.. 

  fick desutom göra det själv pga. Corona! 

  som tur var så hade jag solbrillor med mig så fick gå med dem på mig genom hela lasarettet i fullständig gråt. 

  Absolut, jag uppdaterar hur det går :)

  hur ser er plan ut nu? 


  Nä de är så hemskt att man inte får uppleva den glädjen att se hjärtljud. Första gången de hände så var min sambo med men andra gången så var ja också själv pga coronan men då hade jag det i bakhuvudet på något sätt så chocken va inte lika stor då, kändes som mina symptom började försvinna så därför var ja lite mer beredd på de.

  Vi har inplanerat start ca 22 februari när mensen kommer, så hoppas dem är igång då. Vi ska göra vårt sista försök via landstinget på sahlgrenska. Men de blir vårt 4e IVF försök. Sedan har vi en 6dagars i frysen på Livio som vi sparar :) det är vårt enda vi lyckats få till frys på dessa 3 försök hittills.

  Gör du FET nu i denna cykel som kommer eller nästa cykel?
 • Dhalia
  Olivia1992 skrev 2021-01-21 09:38:31 följande:

  okej, då hoppas vi att ni får komma igång den 22 feb<3 då får vi hålla tummarna att ni får ut många ägg som vill utveckla sig vidare.

  har du kört långa eller korta protokollet? 

  fick min mens inatt, så akademiska ska ringa mig här efter 10, och tanken är att göra ett FET. Har en 6 dagars i frysen. 


  Vi har kört korta protokollet bara. Du då? De första två försöken körde vi gonal f men på tredje bytte vi till Menopur. Mindre risk att jag blev överstimulerad då.

  Spännande håller tummarna att de ska gå vägen. Kollar dem slemhinnan under tiden så den blir tjockare eller hur gör dem?
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021