• annaveronika84

  Vi som startar ivf behandling 2021

  Hej! Hoppar också in här! Har precis börjat vår första ivf, gjorde äggplock i onsdags, går på akademiska I Uppsala. Blev gravid maj 2019 men fick MA när jag var i v 20, fostret hade dött i v 16. Det var totalt fruktansvärt, hade sett hjärtat och allt på ul i v 13 sen var det dött. Nu är vi äntligen igång, har inplanerad återföring på måndag!

 • annaveronika84
  Inalina skrev 2021-01-22 11:18:43 följande:

  Hej! är väldigt ledsen att höra om din historik men denna gången kommer det gå bra!!

  Så du har lyckats bli gravid naturligt innan? men det har inte funkat sedan MA?

  Vad spännande med återföring, hur många ägg fick du ut? Jag ska förhoppningsvis få köra igång vid nästa mens om 2 veckor! jag har gjort IVF tidigare som resulterade i en dotter som nu är 20 mån, så givetvis skulle det vara en ren bonus om det lyckas igen  förra gången funkade det på 3:e försöket med sista frysta embryot vi hade. Vi hade försökt själva i 4-5 år innan vi till slut fick vår dotter. 


  Vi har använt donator och första gången gick det på första försöket men sen efter missfallet så gjorde vi tre inseminationer som inte tig sig så nu kör vi ivf! Jag tror också på att det kommer ta sig nu, kanske inte första gången men till slut. Fick ut 15 ägg! Och 6 var befruktade, känns ok resultat ändå. Nu längtar jag till måndag! Åh va kul att höra att det gått för er tidigare, ger hopp!
 • annaveronika84
  Aya2019 skrev 2021-01-22 22:44:02 följande:

  Hej,

  Började med IVF för 4 månader sen.

  Fick en blastocyst 20/1 ska göra testet 2/2.

  Är både rädd och nervös :/

  Har inga barn innan. 2 missfall tidigare första 2019 och andra 2020. Har pcos också.


  Oj vad spännande! Jag hoppas på att få en fin blastocyst att sätta in på måndag. Då ligger vi väldigt nära varandra i tid!
 • annaveronika84
  Maikward skrev 2021-01-22 11:19:18 följande:
  Åh jag beklagar verkligen sorgen. Detta måste ha varit så fruktansvärt.

  Härligt att ni är igång igen, och redan gjort äggplock också! Vet du redan nu hur det har gått för äggen?
  Ja jag hoppas verkligen att jag slipper gå igenom det igen. Ja jag fick reda på i torsdags att 6 eventuellt 7 ägg var befruktade så det känns bra. Hoppas det blir en fin blastocyst på måndag!
 • annaveronika84
  Inalina skrev 2021-01-25 09:16:39 följande:

  jag förstår! 15 ägg och 6 befruktade låter i alla fall jättebra, när har du återföring idag? så spännande!!! (inte alltid man längtar till måndagar på fredagen haha!)


  Haha sant, enda gången man längtar till måndag ????. Idag har de satt in en 5-dagars blastocyst! Hoppas hoppas den vill stanna nu!
 • annaveronika84
  Inalina skrev 2021-01-26 08:35:25 följande:

  Åh så spännande!!! heja heja!! hur många fick du kvar i frysen?


  Fick reda på idag att det vart ett till frysen, kände mig både lite besviken och glad att det ändå blev ett. Men fick ju ut hela 15 st så k
 • annaveronika84
  Lewaize skrev 2021-01-27 09:02:52 följande:
  Vi fick också bara 1 till frysen och ska förhoppningsvis få sätta in det nu på fredag! Allt till frysen är bra resultat för då är blastosysterna starka <3
  Åh vad spännande! Ja men det är ju så, hoppas så himla mycket att det ska gå!
 • annaveronika84
  Inalina skrev 2021-01-27 13:33:25 följande:
  Ok, men det är jättebra att ni fick ett till frysen, vem vet, kanske blir det 2 barn till er av dessa, vore ju fantastiskt! Glad hur känns det i kroppen nu under ruvningen? Jag minns att man kände efter HELA tiden efter olika symptom etc, det fäster ju väldigt snabbt efter att man gjort en FET på ett 5dagars, så symptomen KAN ju komma fort! i alla fall typ molvärk vad jag minns..

  Vi var på första samtalet med IVFläkaren på en ny klinik (för oss) idag, och vi lyckades tjata till oss att jag får börja vid nästa mens. (då min man är bortrest gången efter) Tydligen så har de bara vissa veckor som de kör IVF, så man får äta några tabletter när mensen startar för att få det sen att passa in med stimuleringen och sprutorna i deras 'schema', hade ingen aning om att det kunde funka så, men hoppas det ska gå bra.. (bor i schweiz).

  Känns jätteskönt att äntligen vara på banan igen nu, nu gäller det bara att hålla sig frisk så allt kan gå som det ska!Skrattande
  Ja det vore så himla kul! Jag har väldigt ont i brösten, men det har jag haft sen ett tag tillbaka medan jag fortfarande tog gonal-f. Annars känner jag inte så mycket, lite "stel/öm" i magen men kan ju lika väl vara lutinus. Hoppas det börjar smyga på lite symptom snart. Ok men va kul att ni får köra igång! Det är så himla mycket lättare att uthärda väntan när man väl är igång!
 • annaveronika84

  Tydliga streck det där tycker jag! Du verkar vara gravid :) Grattis!


  Aya2019 skrev 2021-01-27 14:58:18 följande:

  Hej,

  Började med IVF för 4 månader sen. Tog

  ovitrelle sprutan 13/1. Fick en blastocyst 20/1 ska göra testet 2/2.

  Men såklart kunde jag inte vänta :D Gjorde ett test igår och idag.

  Igår vart det super svag plus man vart typ tvungen att koncentrera sig för att se.Idag vart den helt blank.

  Idag gjorde jag ett nytt test. Strecket såg man väldigt svag men när graviditetstest blev torr såg man mer tydligare.

  Har inga barn innan. 2 missfall tidigare första 2019 och andra 2020. Har också pcos.

  Skickar bild, vad tror ni??? :)


 • annaveronika84
  Inalina skrev 2021-01-28 08:24:58 följande:
  ja men brösten kan nog vara lite allt möjligt, jag vet att man längtade till symptomen tills man fick allihop på samma gång och mådde skitdåligt :/ när har du testdag? ja det känns bra att ha en plan nu, borde bli insättning första veckan i mars!
  Ja, alltså den här väntan är bara så jobbig, jag tänker på det hela jäkla tiden. Jag har väldigt sen testdag, hela 18 dagar efter återföring, så 12/2. Får se om jag pallar vänta ända till dess. Kan ju faktiskt vara så att mensen dyker upp innan och då vet man ju. Förra gången jag vart gravid testade jag negativt på äl+10 och positivt på äl+12. 
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021