• Steeph

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Någon som vet hur länge man måste ha försökt själv för att ha rätt till IVF via regionen?

    Vi fick ett ma i februari 2020, och försökt i 10 månader nu.

    Vi kör privat utredning och kommer köra privat ivf om regionen tycker att vi ska försöka på egen hand 1 år till...

  • Steeph
    AmandaHanning skrev 2021-02-18 09:49:21 följande:

    Hej! Jag ska imorgon iväg på mitt första möte för ivf. Jag tillhör region Gävleborg och ska därmed iväg till Gävle i första skedet. Jag bävar dock att väntetiden till Uppsala och Akademiska är lång.. Jag såg några fler här hade skrivit att de är i Uppsala. Hur lång tid tog det från ert första möte tills ni fick påbörja ivf behandlingen?

    Jag har tidigare varit till Gynhälsa i Uppsala för ägglossningsstimuleringen men ville nu gå vidare med ivf och gärna då landstingsfinansierad. Där hade vi kunnat börja direkt med ivf men då är denna privatfinansierad.

    Följa gärna åt, hoppas jag får komma igång med ivf innan sommaren!


    Åh, jag går också på gynhälsan i Uppsala. Vem hade du där? Och har du egen äl men fick ändå ägglossningsstimulerande?

    Jag hoppas få testa letrozol from nästa cykel, och sedan köra det några cykler innan det blir ivf. Vet inte ännu om vi ska köra privat ivf eller via regionen (livrädd för lång väntetid...)
  • Steeph
    AmandaHanning skrev 2021-03-02 17:02:11 följande:

    Hej! Jag träffade Helena! Nej jag hade oregelbunden ägglossning (1 gång på 6 månader) så fick därför ägglossningsstimulering. Hur är det för dig ?


    Åh okej jag träffade Pia. Tycker hon är helt fantastisk!

    Jag har startat med letrozol denna cykel, och ska få komma till läkare i vår region inom 3 månader och då kanske vi blir ställda i kö för ivf!!
  • Steeph

    Hej!
    Vi är på G in i IVF svängen och varit på Linnékliniken nyss. Jag ligger på gränsen till PCO och har en hel del ägg. Stor volym på äggstockarna och ett amh på 4.4 vilket han tyckte var mycket positivt. Tanken är att jag ska göra totalfrys i och med risk för överstimulering och med mitt amh. 
    Vi har fått behandlingsschema och kommer börja med sprutor mensdag 1 och då 225 menopur. Hur ligger ni andra i dos? 
    Vad har ni för tips till mig gällande just ivf, sprutor etc?

    Vi kommer köra igång i november då jag vill ha 2 månader nu för att förbättra och optimera äggkvalitén. 

  • Steeph
    Clemmentina skrev 2021-08-25 06:31:15 följande:

    Välkommen till tråden! :) Jag har ungefär samma amh som du och fick exakt samma dos på menopur sist. Jag blev överstimulerad sist och fick göra totalfrys då. Skönt att du redan fått det beskedet för det är inte roligt att få mitt i behandlingen! Menopur blandar man till själv (finns andra mediciner som är färdiga och lättare på så sätt) men var noggrann första gången så är det inga problem. Min sambo fick hjälpa till så att han också kände sig delaktig. Kan också tipsa om att kolla på medicininstruktioner.se. Blir nyfiken på vad du äter för att förbättra äggkvaliteten? Lycka till!


    Tack så mycket åh då förstår jag. Hur många ägg fick du ut och hur många blastocyster? Jag är helt ny på allt gällande ivf och vet inte riktigt vad jag kan förvänta mig för resultat

    Ja jag fick gå igenom hur man blandar, och mannen min fick och prova så jag tänker att vi gör det tillsammans.

    Jag äter sen lång innan Q10 och kommer att lägga till inositol nu dessa månader framöver då jag ligger på pco gränsen. Så det blir inositol, Q10, vanliga prenatals, d vitamin, zink och magnesium. Sen kommer jag försöka bättra på kosten ytterligare. Känner att jag vill göra allt jag kan nu inför, då vi betalar ur egen ficka.

    Även om man inte trodde att man skulle göra ivf så är jag så glad att dessa forum finns. Tycker ni är helt fantastiska
  • Steeph
    chislin skrev 2021-08-25 12:27:14 följande:

    Hej! Ni som har kört med Menopur, vilken dosering har ni fått?

    Jag ska ta 225 IU i tre dagar sedan 150 IU resten av dagarna. 

    Allt detta är nytt för mig så är bara intressant att se vilken dosering andra får.


    Jag har inte startat igång än men fått protokoll inför start om 2 månader. Kommer köra menopur 225 i 6 dagar och sedan VUL på dag 7 för att se hur det ser ut.
  • Steeph
    Smilla93 skrev 2021-08-25 18:17:18 följande:

    Hej och välkommen!

    Jag har också lätt pcos och har god äggreserv. Jag har genomgått en ivf behandling där jag på mens dag 2 började stimulera med 137,5 ie menopur i 8 dagar. Äggen fick plockas lite tidigare än normalt då helgen kom emellan och läkaren inte vågade vänta på grund av risk för överstimulering. Vid ÄP plockades totalt 10 ägg varav 7 var mogna, 4 befruktades och två klarade sig, ett som återfördes på dag 2 efter ÄP och ett till frysen. Tyvärr blev det inget första insättningen och jag väntar nu på ny insättning nästa vecka.

    Vad det gäller sprutorna så gick det över förväntan! Är inte jätte förtjust i nålar men jag tyckte inte att dessa var så farliga. Ta tag i mage och stick snabbt så känns det typ inte, jag tog dom själv då jag tyckte det kändes enklare. Dock så var fyremadel som man börjar ta på stinuleringsdag 5 lite jobbigare. Se till att nålen är i 45 ° vinkel och stick snabbt så kommer det gå toppen!

    Jag var sjukt nervös inför äggplocket, men även det gick över förväntan. Kände ingenting och fick lugnande så var mest snurrig haha.

    Hoppas du fått lite svar på det du funderat över! :)


    Åh okej, tack snälla för att du svarade. Min läkares plan är att få ut 20-30 ägg och göra totalfrys då han tror det är de allra bästa för mig. Allt är så nytt även om jag kan och är väldigt påläst om fertilitet

    Åh perfekt, ska verkligen tänka på det gällande sprutorna.

    Ja äggplocket känns läskigt men blir lugn av att allt gick så bra för dig.

    Önskar dig all lycka till med insättning och tusen tack för alla svar
  • Steeph

    Ni som gjort totalfrys, när brukar mensen komma efter äggplock? Läste i min broschyr att mensen brukar komma ganska snabbt efter det men vad betyder snabbt tro?

  • Steeph

    Nu har vi äntligen bestämt oss att vi startar ivf i oktober för att hinna med återföring innan jul och ledigheter.

    Jag är på äl+10 idag och är så säker på att det inte gick vägen den här gången (2:a försöket sedan ma). Vi kör ett helt eget försök i september och sen på första mensdagen kör vi menopur 225. Känns lite surt att inte få hjälp via regionen och behöva betala allt ur egen ficka, men vill mer än allt ha ett barn och är villig att göra allt. Så jag hänger lite här i bakgrunden inför vår ivf start. Hoppas på en massa fina äggplock, embryon och plus för oss alla. Stor kram <3

  • Steeph
    Dibella skrev 2021-09-02 08:55:10 följande:

    Tråkigt att det inte blivit något efter ert MA, men förhoppningsvis kommer IVF visa sig vara ett bra beslut som resulterar i ett barn för er  vill regionen inte ta det eftersom ni haft en graviditet så nyligen?


    Ja jag hoppas att IVF är ett bra beslut. Det var vårat andra ma på 1,5 år. Vi kan bli gravida men det tar tid mellan graviditeterna. Så det här är ett sätt att skynda på hela processen och förhoppningsvis få en lyckad graviditet.

    Exakt, vi hade får tid till utredning när vi blev gravida för andra gången.
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021