• Iväntanpåivf

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Hej, 

    Jag hoppar in i tråden. 
    Jag och min sambo ska påbörja behandling nu i februari. Vi fick äntligen tid 7 månader efter att vår remiss tagits emot. jäkla Corona gjorde att vi fick vänta så länge. 

    Fick vänta en månad extra med start också då jag blev ombedd att ta vaccin mot röda hund först då tydligen jag hade för få antikroppar, trots att jag vaccinerades som barn.

    Men nu äntligen, så fort min mens kommer (mitten av februari) kan jag börja med gonal-f, korta protokollet.
    Är lite nervös. Vad är era erfarenheter?  
    Hur påverkad blir man av de olika sprutorna?  
    Några tips? 

  • Iväntanpåivf
    Olivia1992 skrev 2021-01-29 11:53:37 följande:
    Hej!
    äntligen är dn väntan över, vet precis hur det känns! varje dag var en evighet....
    jag körde korta protokollet, ganska låg dos med Gonal-f, så jag har inte alls haft känningar/problem med biverkningar från sprutorna. ev. lite svullen kring tjejmagen.
    blir det en till omgång skulle vi köra maxdos på gonal-f så då kommer jag nog säkert känna av det.

    det som jag tyckte var jobbigt var att ta sprutorna, det skulle vinklas, helst inte komma blod.. och alltid efter sprutan var jag orolig att jag gjort fel.. läkaren sa en sak och instruktionerna i förpackningen sa en annan.
    men lyssna på din läkare vad hen har sagt så går allt bra och känner du dig osäker så ring läkaren, det är mitt tips :)
    skönt också att vi är ett gäng här som kan hjälpa varandra!
    Lycka till, det kommer gå bra Skrattande
    tack för tipsen. ja nu är det bara väntan på att få starta :) 

    Ja skönt att vi är ett gäng i samma situation. 
  • Iväntanpåivf
    Inalina skrev 2021-01-29 13:43:01 följande:
    Hej! Vad spännande, förstår att det känts som en evighet men snart är ni igång! Jag vaccinerades också mot rubella som barn liksom alla andra men fick ta om sprutan 2014, jag har dock FORTFARANDE knappt antikroppar men så länge jag kunde uppvisa vaccin intyg på Rubella för IVF-kliniken gick de med på att köra ändå. Ibland är kroppen märklig..

    Jag tycker GonalF verkar vara den 'enklaste' sprutan att ta ändå (har hört att man vid andra sprutor ska blanda ihop olika medel etc), har gjort det i 2 omgångar, det är tydligt hur mkt man tar och finns jättebra videor på Youtube som jag kollade varje gång innan jag tog sprutan :) kan jag rekommendera! det finns tips om att ev kyla ner litegrann innan du tar sprutan, och att byta sida på magen varje gång. Det är en konstig känsla att ge sprutor till sig själv man man vänjer sig rätt snabbt! Jag kommer också börja i mitten på feb, roligt att följas åt!Glad
    tack! :) 

    Ja det är en evighet. och en evighet till mitten av feb. 

    Kul att du ska börja då också. 
    Glad att jag fick korta protokollet. Va inte så pigg på sprejen och klimakterie-symptom som jag läst om. Men man vet ju aldrig hur kroppen reagerar på alla olika hormoner. Har endometrios så läkaren va visst lite tveksam. 

    Just nu är det knasigt att istället undvika graviditet denna cykel (pga vaccinet) när man försökt så himla länge att bli gravid :D 
    Blir lite nojjig av det också märker jag. 
  • Iväntanpåivf
    Aya2019 skrev 2021-01-31 12:14:35 följande:

    Fick plus men då vart det kört fick mensen idag :/

    Får kontakta kliniken på måndag


    Beklagar :( 
  • Iväntanpåivf
    Dibella skrev 2021-02-01 09:57:47 följande:

    Hej,


     


    Jag hoppar in här som färsk medlem och färsk inom IVF världen.


     


    Jag (31) och min sambo (36) har försökt bli gravida senaste året och jag pushade på att utredas när det inte fungerade. Han har ett barn sedan tidigare (också IVF).


    Vi fick komma väldigt snabbt till privat klinik och blev konstaterat med låg AMH på 0,9 samt en trög äggledare. Min sambo hade mindre mängd och trögsimmade spermier och de tyckte att chanserna på egen hand inte var överdrivet goda och skickade remiss till landstinget.


    Verkar vara rätt lång kö till landstinget i min kommun så vi har valt att påbörja med IVF privat först i väntan på landstinget, om första försöken inte tar sig privat.


    Så har ägglossning imon troligtvis och men så om ca 14 dagar och därefter ska vi förhoppningsvis påbörja med Gonal-F sprutorna och korta protokollet.


    Trots att vi inte hållt på lika länge som bekanta och säker majoriteten här inne så har det varit ett påfrestande år och det känns som man är en spänd fjäder som dras åt för varje dag som går. Man är lättad över att få hjälp samtidigt som jag är jätte orolig över hur sprutor, hormoner, plock, insättning, väntan och besked kommer bli. Just nu känns allt övermäktigt, men man får ta det en dag i taget.


    Läkarna är positiva till att det kommer lösa sig med ett barn, men mindre positiva till syskon framöver, så jag och dem hoppas att i bästa fall så lyckas man få några till frysen också, men vi får se.


    Håller tummarna för er här inne och att det blir ett bra år för oss.


     


    Då har vi behandling nästan samtidigt. Jag har troligtvis ägglossning på onsdag och sen efter ca 16 dagar så startar jag med gonal-f  och korta protokollet. 

    Jag förstår det där med spänd fjäder-känslan. jag är 39 och min sambo är 42. Jag har endometrios som verkar strula till det, sambon har ett barn sedan tidigare. Vi kör via landstinget (va 8 månaders kö innan vi fick tid) och sen om det inte tar sig får vi köra privat då landstinget har 40 som åldersgräns och jag fyller 40 i höst.  
  • Iväntanpåivf

    Provade akupunktur idag. 
    Helt sjukt hur livmodern skuttade till när hon satte nålar på magen. 
    Som den började dansa samba därinne. :)
    Nån mer som provat?  

  • Iväntanpåivf

    Idag tog jag första sprutan gonal-f

    Känns roligt, läskigt och skönt att vara igång. Äntligen efter att remiss skickades i juni förra året.

    Läste i tråden att det va standard att bli erbjuden 2 embryon om man är över 37. Stämmer det?

    Känner mig rätt nervig men försöker lura mig tillbaks och bara åka med i denna processen.

  • Iväntanpåivf

    Hej.

    Vad har ni upplevt för biverkningar av gonal-f?

    Jag är så galet trött. Vet inte om det beror på sprutorna eller nåt annat.

  • Iväntanpåivf
    Dibella skrev 2021-02-24 20:50:48 följande:
    Vet inte hundra, men har haft en hel del huvudvärk, tung och seg/tröghet i huvudet, trötthet överlag, känner mig varmare än normalt och allmän "hängighets" känsla, är supernojad över att dra på mig någon förkylning som gör att allt måste ställas in.. Men tror att det är Gonal-Fen, tog 7e sprutan idag.
    tack för svar. :) 
    jag känner likadant och har precis startat men blir som du skriver nojjig att jag håller på och drar på mig nåt som kommer störa tidplanen. 
  • Iväntanpåivf
    Jenzia skrev 2021-02-24 20:56:29 följande:
    Dibella skrev 2021-02-24 20:50:48 följande:

    Vet inte hundra, men har haft en hel del huvudvärk, tung och seg/tröghet i huvudet, trötthet överlag, känner mig varmare än normalt och allmän "hängighets" känsla, är supernojad över att dra på mig någon förkylning som gör att allt måste ställas in.. Men tror att det är Gonal-Fen, tog 7e sprutan idag.


    Jag har tagit menopur, men fick samma känsla efter 6:e sprutan och så höll det i sig två dagar. Var också orolig över att jag skulle bli sjuk och behöva ställa in, men efter lunch på tredje dagen försvann allt och sedan dess mår jag bra igen
    tack :) 

    då håller jag tummarna att det är sprutorna och ingen förkylning som kommer ställa till det 
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021