• Tivoli

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Hej!

    Jag och min man är oförklarligt barnlösa och har precis (äntligen!!!) fått börja vår IVF resa nu igår.

    Jag tar 125ie gonal f och det har väl gått helt okej hittills. Jag funderar över fyremadel sprutan, visst skulle den hållas lite i vinkel? Försökte komma i kontakt med kliniken idag för att fråga men det fanns såklart inga telefontider och blir inte riktigt klok av att söka runt på internet..

    Jag är iallafall såå tacksam över att kunna få göra detta nu i tider som dessa och håller tummarna för oss alla!

    Jag ska på mitt första ultraljud på måndag 8/2 och hoppas hoppas på goda besked och förhoppningsvis äggplock inom kort.

    Lycka till allihopa :)

  • Tivoli

    Hej på er!

    Jag kämpar på och är nu på sprutdag 6 och måste bara fråga er med erfarenhet 2 saker.

    1. Hur tusan klarar ni av fyremandel sprutan? Satan så ont den gör! Trodde nästan att jag skulle tuppa av igår haha hjälp!

    2. (Äckelvarning) idag har jag haft sjuk molvärk på båda sidor och fick en monsterflytning nu precis när jag var på toaletten.. jag är livrädd, innebär det att jag ägglossar för tidigt? Har inte bokat VUL förrän på måndag. Är jag kanske överstimulerad? :(

    För övrigt vill jag bara säga att jag beundrar er som går igenom samma sak. Vilka krigare vi är allihopa! Håller tummar och tår för er alla :)

  • Tivoli
    Dhalia skrev 2021-02-06 19:28:19 följande:

    Hej,

    1. Låt din partner klämma ordentligt på stället så kommer sticket kännas av mindre haha ;) Alt is har jag hört men inte testat själv då vi kört på att klämma ordentligt haha. Sen finns också bedövningskräm (Tapin) och plåster (Tapin, Emla) som fungerar skitbra om man verkligen får nog, plåster är dyrare men enklare att hantera.

    2. Nej du ägglossar inte och det kan inte säga om du kommer bli överstimulerad. Helt normalt att man får de, de pga follikelstimulerande sprutorna dvs gonal f, Menopur osv. Får de varje gång och har haft de både när ja blivit överstimulerad plus när jag legat på normalt.

    Ja de mycket vi får gå igenom men vi klarar mer än vi tror! Lycka till och hoppas de finns många bra ägg där :)


    Tusen tack för tips och råd! Ska verkligen testa att klämma idag och hoppas att det gör mindre ont haha! Känns dock nästan värst efteråt när vätskan ?rinner till?.. men jag ska nog stå ut, är förhoppningsvis bara en kort period av dessa sprutor.

    Önskar dig stort lycka till <3
  • Tivoli
    annaveronika84 skrev 2021-02-05 17:14:11 följande:

    Åh herregud det vart ett plus idag, har våndats så inför att testa men idag tog vi mod till oss. Nu ska vi bara hålla tummarna att det stannar kvar. Officiell testdag om en vecka så då hoppas jag på att veckorna ökat på testet.


    Åååååh stort stort grattis!! Håller tummar och tår för att den lille ska få stanna!
  • Tivoli

    Halloj!

    Jag är precis hemkommen från det första ultraljudet inför äggplock med blandade känslor..

    Jag fick höra att jag hade väldigt många ägg men att det inte var super många som var tillräckligt mogna ännu. Sen fick jag också höra att jag inte kommer att få ta ovitrelle och genomföra ett återförande efter plocket då det verkar finnas någon typ av risk att jag kommer bli överstimulerad.

    Istället fick jag först en tid nu på fredag för uttag och fortsätt ordination av gonal f och fyremadel tills ons då jag istället ska ta sprutor gonapeptryl. Dessa ska jag ta då jag inte kommer få genomgå ett återförande direkt utan istället ska alla ägg frysas och återföring sker tidigast efter nästa mens.

    Jag blev så himla ledsen. Dels för att det inte såg ut som önskat och för att jag läst mig till att många ägg inte klarar frys och toning och att jag då eventuellt kommer behöva ta mig igenom dessa hormonsprutor igen.

    Har någon av er fått samma ?dom?? Hur gick det för er? Hur orkar man?

  • Tivoli
    Dhalia skrev 2021-02-08 19:20:17 följande:

    Hej,

    Förstår besvikelsen men om dem lyckas frysa blastocyster så brukar tiningen oftast gå bra med 95% chans så de ganska bra :)

    Själva fick vi inga som kunde frysas pga dålig utvecklig. Men för dem flesta finns de någon man kan frysa ändå. Sen lyckas ni få många till frysen så blir de ju jättebra för då slipper man ju äggplock. Lycka till och hoppas de blir många till frysen :)


    Hej!

    Tusen tack för dina peppande ord. Är så himla skönt att man kan ventilera här med andra som på riktigt kan förstå vad man går igenom.

    Oj, hur kunde det bli så för er? Jag menar, är inte det första ultraljudet till för att se just hur utvecklingen ser ut och eventuellt öka dosen för att påskynda utvecklingen? Fick ni något ägg att sätta in direkt?

    Förlåt verkligen för min okunskap och om jag ställer alldeles för privata frågor, är helt grön på detta och försöker lära mig allt jag kan. ?? Kram!
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021