• Anonym0810

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Hej!

    Jag hoppar in här om det är ok.

    Någon som är igång med sin ruvning? Vilken dag i så fall?

  • Anonym0810
    Funderar81 skrev 2021-02-07 12:03:59 följande:

    Tyckte också det mest klia, men jo det var den jobbigaste sprutan.

    Här har jag nått dagen före äggplock. Nervöst. Trodde jag kunde bita ihop och gå på jobb efteråt, men tydligen är man fortfarande lite påverkad av medicinen flera timmar efteråt, så nu blev det sjukanmäln. Surt att pressa jobbkompisarna, men så går det visst med detta.

    Ni som gjort det här förut, hur kände ni efter äggplock. Ont? Bara ömt? Känns medicinen mycket?


    Man blir ganska så öm och uppblåst efter och två dagar efter med, det var ömt och när smärtstillande släppte så fick man ont. Inte så hungrig och så heller. Hur gick det för dig med äggplocket?
  • Anonym0810
    Miilna2015 skrev 2021-02-08 21:53:21 följande:

    Jag! Är på ruvardag 5 idag med en 5-dagars blastocyst. Vilken dag är du på?


    Såå spännande håller tummarna för dig. Jag är på ruvar dag 2 bara med en 3 dagars. Är galet nervös för hur allt ska gå.
  • Anonym0810

    Hej!

    Jag måste bara få fråga vad menas med ET och FET som många av er skriver? Förlåt är rätt okunnig i allt detta.

    Finns det någon som har lyckats bli gravid på första försöket? Om ja, hur många ägg plockades och överlevde osv? Jag sitter själv och väntar på att få resultat om de två ägg som de odlat vidare på för att se om de kan frysas. De var lite långsamma sa de vid äggåterföringen häromdagen. Hade så gärna sett att de gick att frysa för äggplocket hoppar jag gärna nästa gång ???? Hur mådde ni när de gjorde äggplocket?

  • Anonym0810
    Dhalia skrev 2021-02-10 19:32:27 följande:

    Hej

    ET = embryo transfer (syftar till färskförsök)

    FET= frozen embryo transfer

    Jag känner 3 som har lyckats på första försöket där samtliga fick 1-10 till frysen, var ca 3 år sen. Själv ska man snart göra sitt 4 IVF dvs 4e äggplock. På 3e försöket fick vi en blasto till frysen. Så vissa går de direkt och får massa till frysen :)


    Tack för svar, då vet jag vad det betyder:) jag håller verkligen tummarna för dig/er. När ska du göra äggplocket? Och får man fråga hur många ägg du fått vid dina tillfällen?
  • Anonym0810

    En fråga till:) hur tidigt testar ni er efter ägginsättning? Eller väntar ni till den utsatta testdagen?

  • Anonym0810
    Dhalia skrev 2021-02-10 20:23:41 följande:

    Vi ska starta med sprutor ca 25 feb så börjar närma sig. Ja fick första gången ut 7 ägg, andra 27 ägg sedan 10 ägg. Vi bytte till Menopur på tredje försöket fick mycket jämnare utveckling på äggen då :). Dem två första hade ja gonal f. Men gör ni privat? Läste där uppe att du hade fått en 3dagars tillbaks. Har ni försökt länge?


    Ja, så närmar det sig för er, spännande. Hur många dagars fick du tillbaka? Jag hade också gonal-f. Ja, vi kör privat. Första försöket för oss. Gör ni via landstinget?
  • Anonym0810

    God morgon alla!

    Hoppas alla mår bra! Ville bara fråga, är på RD 4 och imorse vakna jag med värsta mensvärken, är det normalt? Blir galet orolig att det inte tagit sig :( någon annan som haft likadant?

    Ha en fin dag allihopa.

  • Anonym0810
    Olivia1992 skrev 2021-02-11 09:23:17 följande:

    Gomorgon :)

    Det är normalt att ha mensvärk/molvärk. kan både vara progesteronet som påverkar värken, men också att det boat in sig och att livmodern påverkas av lillen  och förbereder sig för en graviditet:)

    det är alldeles för tidigt att du ska känna att mensen är påväg kan jag tycka.. men det beror ju hur tidigt du brukar känna av mensvärk i dina perioder. 

    jag är på RD5 och har också haft mensvärk/molvärk sen RD 2 ungefär. igår börja även brösten ömma. 

    Lycka till  


    Tack snälla för ditt svar. Det lugnar mig. Jag har haft kanon ont i brösten sen ägglossningssprutan men nu så har jag inte alls lika ont som tidigare dagar. Jätte knasigt. Önskar man inte tog minsta förändring som något negativt:(

    Håller tummarna för dig! Stort lycka till!
  • Anonym0810
    Inalina skrev 2021-02-11 13:47:28 följande:

    Hej! Ang testning så har jag alltid valt att testa tidigt, då jag tycker det är värre att få mensen som ett negativt besked än att inte få ett plus på stickan... så i mina IVF:er har jag testat runt RD 6-7 med 5 dagars embryo och då har det gett svagt positivt de gånger jag blivit gravid, men alla är ju olika och LH-stegringen kommer ju absolut inte samtidigt för alla.. 


    Ska nog också ta ett tidigt test sen. Men ca när lillen blivit 11 dagar är det lagom att kika då. Spännande det ska bli. :)
  • Anonym0810
    lilljenny skrev 2021-02-11 07:59:43 följande:

    Jag har inte svar på din fråga, men tänkte ställa dig en. på måndag ska jag göra äggplock och är jätte nervös. Gör det ont ? Och hur känns det efteråt?


    Hej! Känner med dig, jag var också jätte nervös. Om du hållt på med yoga så rekommenderar jag att du drar nytta av de andningsteknikerna så nervositeten släpper lite när du är där sen. Det jag tyckte var mest obehagligt var smärtstillande som man blev yr av. Själva plocket i sig gjorde inte ont. Min ena äggstock hade ?gömt? sig och då var en annan sköterska tvungen att lägga ett stort tryck över magen, det var mindre skönt. Men allt som allt gick det ändå snabbt och bra. Efteråt var det ingen fara men på kvällen fick jag ont och var väldigt svullen över magen. Tog två panodil och det blev mycket bättre. Men var sängliggandes mer eller mindre i två dagar. För det var så ömt. Och att röra sig skapa obehag. Men det är nog väldigt individuellt hur mycket man känner av de närmsta dagarna efteråt. Allt kommer att gå kanon för dig, det är jag övertygad om. Du får gärna skriva och berätta hur det gick sen. Ett mega stort lycka till.
  • Anonym0810
    Olivia1992 skrev 2021-02-11 16:57:19 följande:

    sprutorna (hormoner) påverkar brösten väldigt mycket märkte jag under vårt första IVF. kunde knappt krama någon utan att man skrek AJ... 

    sålänge du har "ont" i brösten kan det betyda något posivit, sen mer eller mindre spelar ingen roll. jag har som mest smärtor på morgonen. 

    haha, jag vet.... man letar varenda symptom... jag går och klämmer på mina bröst hela dagarna.. haha! 

    ruvardagar är det jobbigaste under IVF resan... tänker du tjuvtesta dig? jag funderar på att ta en gravtest RD 8... men är så osäker på om jag kommer våga. 

    Håller tummarna för dig med


    Precis så var det för mig med att jag skrek aj när man krama mig gjorde löjligt ont. Hahaha jag går också runt å klämmer på mina bröst :D Ja, alltså det var galet jobbigt faktiskt att gå och ruva, funderade också på att tjuvtesta typ på måndag, kanske är för tidigt att testa iofs men ändå. Hur många dagars fick du tillbaka? Min var tre dagars. När är din riktiga testdag? Min är den 22/2. Kommer aldrig kunna hålla mig till dess.

    Go natt <3
  • Anonym0810

    Jag har en jättestor reklambild som jag inte kommer förbi på den här sidan. Så har någon svarat på det jag skrivit så ber jag om ursäkt för att jag inte svarat. Är det någon som vet hur jag tar mig förbi reklamen? Finns inga kryss någonstans.:/

    Usch jag bara måste fråga, är så moloken, det känns i varenda fiber av mig att det inte tagit sig. Min kropp beter sig precis som innan jag brukar få mens. Är redan galet knäckt. Kan man så här på RD7 redan veta att det inte tagit sig? Någon annan som känt så starkt så tidigt? Förlåt om jag känns negativ men trodde inte jag skulle känna så här :(

  • Anonym0810
    Dhalia skrev 2021-02-14 12:49:16 följande:

    Asså ibland kan de kännas som om mensen ska komma fast man är gravid så behöver inte betyda och symtomen kan skilja sig från gång till gång också så ge inte upp än<3Förstår besvikelsen men låter ju jättebra så länge den ser fin ut. Allt som behövs är ju just det guldägget :) men man glömmer lätt och fokuserar på kvantitet istället:)


    Tack snälla du för dina tröstande ord<3 hoppas innerligt att du har rätt.
  • Anonym0810
    Dhalia skrev 2021-02-14 12:46:04 följande:

    Asså ibland kan de kännas som om mensen ska komma fast man är gravid så behöver inte betyda och symtomen kan skilja sig från gång till gång också så ge inte upp än<3


    Tack snälla du för dina tröstande ord<3 hoppas innerligt att du har rätt.
  • Anonym0810
    Inalina skrev 2021-02-15 08:58:16 följande:

    håller med om den där jäkla reklambilden, sjukt störig...man får scrolla ner helt enkelt och hoppas den försvinner..

    jag tror inte kroppen beter sig särskilt annorlunda under ruvningen, jag har själv aldrig känt någon skillnad om det tagit sig eller inte, det enda är att testa när du känner dig redo! Minns inte om du satte in 2-dagars eller längre? om du satte in blastocyst skulle du kunna få plus redan på RD 7! och det är en bergochdalbana känslomässigt med IVF, vi vet nog alla här inne hur du känner


    Tack snälla för svar! Jag satte in en 3-dagars och är på RD9 idag, känns fortfarande lite tidigt att testa eller vad tror du? Är så nervös hela heeeela tiden. Vill bara att det ska ha gått bra! Trodde inte ruvningen skulle vara så här tuff men shit vad tufft det är mentalt! Hur går det för dig?
  • Anonym0810
    Inalina skrev 2021-02-16 13:46:57 följande:

    ok, då skulle du kunna testa om du vill, men det är ju inget säkert resultat om det skulle vara negativt. jag skulle nog testa, men jag föredrar att testa tidigt för att liksom ha hoppet lite uppe att det kanske blir ett plus senare...

    jag ska börja behandling på torsdag efter att ha gjort ett ultraljud och fått mina sprutor!


    Håller tummarna för dig! Hur många behandlingar har du gjort?
  • Anonym0810

    Jag bara måste fråga, trots att det kanske låter knäppt. Men om det inte tagit sig, borde man få mens den dagen man skulle ha fått utan behandling? Jag har väldigt mycket mensvärk och brösten ömmar inte alls nästan och imorgon skulle jag ha mens. Är vettskrämd att mensen kommer. Hur har det gått till för er andra?

  • Anonym0810

    Hej alla!

    Jag skulle behöva er hjälp att förstå en grej. Vi lyckades bli gravida och jag var så jädra lycklig. I måndags visade testet positivt (på testdagen) och flera dagar innan det med. Men nu visar stickorna inget alls, inte ens ett litet streck. Kan jag räkna med att det är ett missfall på gång? Vet någon hur länge det tar innan kroppen startar missfallet? Idag bara gråter jag. Jag var så lycklig.. hur går det för er andra?

  • Anonym0810

    Hej alla!

    Jag tittar in här igen. Har varit frånvarande pga att jag mått så dåligt efter mitt missfall. Men i lördags så satte jag in en 5 dagars blastocyst. Hoppas innerligt att det tar sig denna gång och att det blir en graviditet. Hur går det för er andra?

    Måste få ställa lite frågor, hur snart borde en fem dagars fästa? Börjar man producera hcg på en gång? Har sen testdag trots 5 dagars. Skulle ändå vänta två veckor. Någon som testat tidigare än sin testdag vid en FET? Här är en dum fråga, men läst lite överallt att vissa testar även med ÄL- stickor, är de känsligare och kan upptäcka hcg hormonet snabbare än graviditetstest? Och hur länge efter en ägglossning är det normalt att ha ett svagt streck på ÄL-stickor? Förlåt för alla konstiga frågor. Men jag är så stressad över att detta inte kommer gå vägen. Nojar massa. Hur har det gått för er andra som gjort FET?

    Tack för att ni orkade läsa! <3 och lycka till alla! <3

Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021