• ace86

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Hej! Jag hoppar in här. Startade vår IVF resa med första besöket hos läkaren 8 januari, hade mens bara 2 veckor senare så mina första sprutor (gonal f 275 och menopur 75) tog jag 19 januari. Är inte spruträdd och min upplevelse av tiden med sprutorna är bara positiv, blev inte påverkad av de så mycket mer än något svullen buk pga svullna äggstockar. 10 ägg fick de ut och 8 blev befruktade. Tyvärr överlevde bara 1 till frysen (fem dagars) och ett 2 dagars embryo fick jag för en vecka sedan. Så är på RD7. Jag kommer nog inte testa mig innan de sagt att jag ska göra det (15 dagar senare dvs 20 feb).

    Man hoppas ju sjävklart på att något av dessa två ägg är ett guldägg, men jag undrar om det är någon av er som äter speciella vitaminer eller mineraler förutom folsyra som är rekommenderat? Jag har läst att både q10, magnesium etc kan påverka ägg- och spermiekvaliten positivt? Har inte orkat ringa och fråga vad ett så procentuellt ?dåligt? resultat kan bero på då det just nu inte går att göra något åt det, men om vi måste göra hormonbehandlingen igen vill jag veta vilka möjligheter vi har att påverka kvaliten. Jag har ett AMH värde på 1.2 vilket kanske anses är ok enligt tabellerna, men min man som är 41 år har lite sämre spermieproduktion vilket bidrar till ett lägre antal snabba och rörliga spermier (än vad som krävs för att bli gravid utan lite hjälp).

    Håller tummarna och skickar pepp till alla er som är inne i karusellen tillsammans med mig just nu. ?????????

  • ace86
    Dhalia skrev 2021-02-10 19:32:27 följande:

    Hej

    ET = embryo transfer (syftar till färskförsök)

    FET= frozen embryo transfer

    Jag känner 3 som har lyckats på första försöket där samtliga fick 1-10 till frysen, var ca 3 år sen. Själv ska man snart göra sitt 4 IVF dvs 4e äggplock. På 3e försöket fick vi en blasto till frysen. Så vissa går de direkt och får massa till frysen :)


    Hej!

    Jag håller tummarna att det går vägen denna gång! Har ni fått några svar på varför ni fått färre i frysen. Vi fick nämligen bara ett till frysen (första IVF:en) och ruvar en tvådagars just nu. Allt såg ju så bra ut enligt läkarna så blev så himla paff av resultatet :( och vill kunna påverka det (om det går) till nästa IVF.
  • ace86
    Dhalia skrev 2021-02-10 19:32:27 följande:

    Hej

    ET = embryo transfer (syftar till färskförsök)

    FET= frozen embryo transfer

    Jag känner 3 som har lyckats på första försöket där samtliga fick 1-10 till frysen, var ca 3 år sen. Själv ska man snart göra sitt 4 IVF dvs 4e äggplock. På 3e försöket fick vi en blasto till frysen. Så vissa går de direkt och får massa till frysen :)


    Hej!

    Jag håller tummarna att det går vägen denna gång! Har ni fått några svar på varför ni fått färre i frysen. Vi fick nämligen bara ett till frysen (första IVF:en) och ruvar en tvådagars just nu. Allt såg ju så bra ut enligt läkarna så blev så himla paff av resultatet :( och vill kunna påverka det (om det går) till nästa IVF.
  • ace86
    Miilna2015 skrev 2021-02-12 19:00:47 följande:

    Jag känner samma, fick ut 16 mogna ägg varav 15 befruktades normalt till dag 3 men sen fick vi bara en blastocyst tillbaka dag 5 och en till frysen dag 6. Kändes så snopet att det bara blev 2 av 15 som klarade sig när de sa att det såg så bra ut på dag 3.


    Jaa det förstår jag verkligen! Då kanske läkarna borde avvakta med de orden lite, då det ger så mycket hopp!! Men jag ser att du har plussat nu! Stort grattis!! :) jag tänker avvakta till den ordinerade dagen, vet inte om det påverkar men fick ju en två dagars. En vecka kvar :)
  • ace86
    Dhalia skrev 2021-02-12 17:14:44 följande:

    Nej, man skulle kanske kunna tro äggkvaliten men jag är relativt ung 31 år och min sambo 33. Hans spremaprov var jättebra och jag får ut massa ägg så vi vet inte varför. Eller om de något genetiskt som inte blir bra, men sånt vet dem ju inte heller. Dem första dagarna driver ju ägget på med utvecklingen och sedan styr embryot utvecklingen. Oftast får vi hälften av äggen befruktade så alla blir inte ens befruktade. ICSI gjorde ingen skillnad för oss för man provade en gång när ja fick ut 27 ägg att köra hälften ICSI och andra hälften standard IVF men blev lika mycket befruktat ändå. Första IVFen fick ja också en 2dagars tillbaks men inget till frys förrän 3e IVF. Ja äter sedna ett år nu q10 omega 3, aktiv folsyra började ja med för några månader sedan. Har också börjat med magnesium. Men vid 3e IVF bytte vi till Menopur också. Sen om olika labb kanske också kan ha viss inverkan de vet ja inte heller. Ja har inte så höga förhoppningar på Sahlgrenska faktiskt. Förra året gjorde vi bara en ivf privat så de va ett litet tag sedan vi gjorde sist på Sahlgrenska.


    Jaa det är egentligen så lite man vet.. men låter ju som att du täckt alla de vitaminer jag hört talas om också. Däremot vet jag att folsyra är något de rekommenderar att man ska börja med några månader innan man börjar aktivt försöka få barn. Jag äter redan nu gravid ?Multivitamin? från apoteket då det inte är skadligt med för mycket folsyra eller järn (som de är mer av i den tabletten än vanliga ?multivitamin kvinna?

    Hör i Stockholm finns en kinesolog som jag tänkte spana in, och nästa gång (om det ägg jag har i mig nu inte fäster) ska vi testa något som heter embryo glue även fast det är något som man måste bekosta själv. Har du testat / frågat om det skulle kunna vara ett alternativ även för er?
  • ace86
    Dhalia skrev 2021-02-13 12:39:26 följande:

    Ja absolut, ja uttryckte mig nog lite klumpigt ja har ätit folsyra i många år nu eftersom vi försökt nu i 4.5 år men ja gick nyligen över(efter mitt andra MA) till folsyra i aktiv form för vissa kan ha enzymfel som gör att man inte omvandlar vanlig folsyra.

    Ja tänkte också på de om försöket på Sahlgrenska misslyckas då kör ja nog också embryo glue via den privata. GlitterLina använde de nu och plussade plus fick starka streck tidigt.


    Då förstår jag :) och tack för tipset att folsyra även finns i annan form!

    Grattis till GlitterLina! Känner en annan som är mamma idag till en dotter som testade embryoglue på tredje isättningen. Så tänker testa det om det blir en nästa gång.
  • ace86
    Annna84 skrev 2021-02-13 16:03:05 följande:

    Hej! Jag går också i stockholm och blev lite nyfiken att höra vilka klinker som använder embryo glue?


    Jag går på Eliva, men hoppas verkligen de erbjuder detta på alla kliniker med tanke på att man får bekosta det själv. Vart går du?
  • ace86
    Annna84 skrev 2021-02-14 13:40:43 följande:

    Vad spännande att du går på elivia! Är det genom landstinget? Och hur många försök har du gjort? Jag går på Sofiahemmet, jag ska höra om det är något som går att köpa.


    Första IVF-försöket (genom Landstinget) :) ni då?
  • ace86
    Maikward skrev 2021-02-13 22:59:27 följande:

    Jag blev så besviken efter att bara fått ut 4 ägg ur 10 äggblåsor, och bara 1 endaste ägg blev befruktat, så jag har hållit mig borta härifrån ett tag och inte vågat hoppas på en insättning. MEN!! Det endaste ägget var tydligen jättestarkt och superfint, så idag sattes det in! Nu startar ruvardagarna och jag har faktiskt stora hopp för den här :D Känns så skönt att komma ur den här negativa spiralen som man hamnar i och bara går och räknar ner timmarna, inte vet hur det går. Nu sitter embryot där inne och jag tillåter mig att känna mig gravid, så nu får det vara så ???? ser att många här inne har plussat, hur många är ni?? Och är det fler än jag som har ruvardagar? :D


    Jag förstår verkligen hur du känner dig! Vi fick ut 10 ägg, 8 blev befruktade men bara 1 överlevde till frysen + den 2 dagars jag fick! Man kan inte alls vara förberedd på hur man reagerar, och alla känslor är ok! Hur dumt det än låter (för man tror ju inte på det när det är som tuffast) så behövs det ju faktiskt bara 1 friskt ägg.

    Jag är på RD8 idag. Du då? :)
  • ace86
    Maikward skrev 2021-02-14 21:48:08 följande:

    Ja precis, man vill ju ha en hel drös back-ups i frysen! Nu får man lägga hoppet på det man får istället. Men kvalité istället för kvantitet har man ju fått höra :) jag har bara RD1 idag, timmarna och dagarna går föööör sakta! När har du testdag?


    Om en vecka :)

    Inget kul tips men försök att inte tänka på det under dagarna. Aktivera dig som vanligt, fast livet inte är som vanligt! Men dagarna kommer gå fortare och man behåller förståndet. Haha :) nu håller vi tummarna för oss båda!
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021