• YKY

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Jag hoppar in i tråden här.

    Vi ska göra syskonförsök (FET) i april på Sahlgrenska. Vi har sju embryon i frysen, vår första insättning 2018 tog sig som resulterade i vår dotter som precis fyllt 2 år. Vi försökte i två år innan vi fick plus.

    Jag är rädd att gå in i processen igen för positiv eftersom det gick så bra förra gången.

    Någon mer som gör syskonförsök nu?

  • YKY
    Inalina skrev 2021-03-15 15:06:02 följande:

    hej! så kul med nykomlingar :)

    jag håller också på med syskonförsök, är på RD 6 och har tyvärr fått minus idag och inga till frysen denna gången :( ska testa i morgon med men sen känns det nog lite kört för de gånger jag har fått plus har det vart på RD6 innan. 

    Har en dotter som är 2 år i maj som blev till på första FET i andra IVF:en. Vad häftigt att ni har 7 embryon i frysen! det är ju roligt att ni kan gå in utan allt för stor nervositet denna gången när ni ändå har ett litet 'lager'. det kommer nog gå fint nu också! kram!


    Vad tråkigt att ni fick negativt. :( Går ni privat, och hur är er plan framåt om det inte kommer en glad överraskning här om nån dag?

    Tack för uppmuntran, det är jätteskönt att veta att vi har lite buffert!
  • YKY
    Iväntanpåivf skrev 2021-03-15 15:42:26 följande:

    Välkommen! 

    Oj, sju embryon!!! det va bra. Då har ni ju massor med försök och kommer säkert gå hur bra som helst. 


    Tack! Vi hoppas på det.

    Jag kommer ihåg helvetet innan och under IVF-processen, väldigt ödmjuk inför hur många av er har det just nu och hoppas verkligen det kommet gå bra för alla.
  • YKY
    Camii80 skrev 2021-03-15 16:41:07 följande:

    Som andra skrivit - WOW till att ni fått 7(!!) till frysen!! 

    Vi håller på med syskonförsök. Fick våran son i September 2019 under första IVF-behandlingen. Fick en ET som inte fäste men däremot på första FETen så förstår rädslan/stressen du har. Man har ju lite höga förväntningar på att det ska gå lika bra denna gång. Men jag försöker ta det med ro och inte stressa vilket är ju lättare sagt än gjort och invänta testdag den 22.3

    Men det kommer att gå bra när ni väl startar processen.


    Ja den chocken när de ringde och rapporterade resultatet då 2019... Inget man förväntar sig! De fick ut 11 ägg, och så blev det 8 blastocyster (en är min dotter nu :) ).

    Hoppas det går bra!. Är det lättare att ha lite is i magen den här gången? Har ni nåt kvar i frysen?
  • YKY
    Inalina skrev 2021-03-15 19:58:48 följande:

    Jag bor i Schweiz så vi kör privat här, gjorde dock min förra IVF 2018 i Prag och har bara gott att säga om dem.

    Ja en glad överraskning hade vart nåt, har ju lyst mitt negativa test med typ blåslampa haha så idag var det i alla fall väldigt negativt men men får se imorgon!

    Min plan är nog att köra igång så snart som möjligt, tyckte inte det var särskilt jobbigt med hormonstimulering denna gången (kanske för att det typ inte funkade..) oron var mest att bli sjuk under stimuleringen faktiskt, vilket jag också lyckades bli men klarade förkylningen på dagen för äggplock! ;)

    Vet du när du ska köra igång?


    Haha ja man måste ju kolla i alla ljus, vem vet liksom... :)

    Ja covid ger en nya nojor, som att det inte räcker med processen i sig!

    I nästa cykel, den startar i början på april, så blir en insättning i naturlig cykel mot slutet av april om det går enligt plan.
  • YKY

    Jag hade min insättning på Sahlgrenska av vårt frysta embryo från 2018 (första insättningen blev en dotter som nu är två år). Det är så annorlunda med syskonförsök, ingen stor process alls! Insättningen tog tjugo minuter, känns så märkligt att jag eventuellt är gravid nu. De glömde säga testdag, men testar väl typ 7-8 maj. Så, hoppas hoppas!

  • YKY
    Inalina skrev 2021-04-28 18:15:40 följande:

    hej!! välkommen! kanske var vvi med i samma tråd 2018/2019 :) tycker jag känner igen ditt namn.

    vad roligt med någon mer som försöker med syskonförsök =) min dotter är också 2 år, fick inga kvar till frysen 2018 så började med nya försök i feb. fick endast en blastocyst då som inte tog sig och i morgon blir det återföring med en 3 dagars.

    Vad härligt att du bara kunde köra en frysåterföring direkt, det är ju drömmen, att kunna få 2 syskon på samma äggplock!! Jag håller med att det är annorlunda med syskonförsök, dock är det fortfarande nervigt när man ska ta sprutor och se hur allt utvecklas etc igen, mina ägg verkar ha blivit rätt dålig kvalitet på på 3 år så för oss skulle det vara ett mirakel om det kommer ett syskon men är så otroligt tacksamma ändå stort lycka till med ruvningen!


    Hej! Haha ja jag var med lite tidigare i tråden, men kände att det kommer väl inte folk ihåg så körde en liten kort intro till var vi är. :)

    Jag förstår, det blir ju annorlunda när man måste dra igång med sprutor och allt igen. Här var det lite tester, äl-test, föra över 16 800 kr och så var insättningen klar liksom. XD

    Håller tummarna för ert tredagars! Nu är det ruvardag tre för mig då. Undrar lite hur det kommer kännas att ta graviditetstest den här gången, just nu känner jag att jag har lite distans och det kliar inte att testa så tidigt som möjligt än. Men det känns som att det kommer ändras...
  • YKY
    Annna84 skrev 2021-04-30 09:16:56 följande:

    Ville bara skriva lycka till till er som precis har fått göra en insättning nu och till er andra som är eller snart är igång med sprutorna <3

    Jag ska på söndag få veta hur det har gått för våra embryon.

    Ha en fin valborg!!


    Håller tummarna för bra besked på söndag!

    Detsamma till dig! Grillning blir det här ikväll,vädret ser lovande ut här. :)
  • YKY

    Fick positivt graviditetstest imorse på RD9. Jag har inte riktigt fattat än. Var helt övertygad om att det skulle vara helt blankt.

  • YKY
    Inalina skrev 2021-05-06 07:56:09 följande:

    Stort grattis!!! vad härligt =) förstår att det är overkligt (denna gången också!)


    Tack så mycket! Precis. :)

    Jag håller tummarna för er, det är fortfarande tidigt! Vilken ruvardag är det nu?
  • YKY
    Inalina skrev 2021-05-06 08:51:57 följande:

    Det är RD 7 idag med en 3 dagars (som var mer utvecklat som en 2-dagars). har inga förväntningar då det inte var ett topp-embryo precis, men jag får se om testen blir helt blanka i morgon/lördag så var det förmodligen ÄL-sprutan som spökade igår när jag såg strecket på testet. 


    Det dubblas ju varannan dag, så att det är svagare idag kan ju också vara att du hade druckit mer så det var mindre koncentrerat. Är det ett streck på lördag då är det ju verkligen något som växer! :)
  • YKY
    Jenzia skrev 2021-05-06 19:28:07 följande:

    Grattis! Antar att du inte har några symptom om du blev chockad?


    Nej, inga symtom men det hade jag inte förväntat mig heller. Jag hade inte det så tidigt förra gången heller, lite inbillade stick men det var nog för att man kände efter då himla mycket. :) Chocken är nog mer för att det känns orimligt att det bara skulle funka, igen.
  • YKY
    Inalina skrev 2021-05-07 08:26:17 följande:

    Hej alla fina kämpar, blir så glad att läsa att flera får plus nu här senaste dagarna, det förtjänar ni alla och det är så sjukt tufft med kämpandet efter första bebisen! 

    Idag blev det tyvärr lite jobbigt här då blodet började rinna igår och mina tester är vita som snön Grät en skvätt med mannen nyss och det känns lite bättre i alla fall men man förstår ju inte varför det ska vara så otroligt svårt att få ett litet syskon  (när det dessutom har lyckats en gång tidigare). Sorgen är inte lika stark som den är när man är barnlös men besvikelsen är ändå stor och man lägger ju ner all sin energi, tid, pengar, känslor och allt sitt hopp på dessa försök. Jag som alltid har en plan i vanliga fall känner mig lite förlamad och vet ärligt talat inte hur vi ska gå vidare denna gången efter 2 misslyckade försök denna våren. 

    Ni är så fina i den här tråden, kanske inte var det roligaste inlägget en fredag morgon, men jag hoppas innerligt på er som ska testa nu idag och i helgen att ni får plus, för den lyckan ska ALLA få uppleva. Stor kram


    Fan. Det är skittrist att höra. Tillåt er att sörja, ni kommer hitta en väg framåt.
  • YKY
    Estelle011 skrev 2021-05-08 13:34:57 följande:

    Frida och Jenzia stort grattis! Jag hoppas att det sprider sig så att alla här upplever den känslan 

    Kan ni alla som plussade skriva hur ni levde under ruvningen? Är det något speciellt ni har inte gjort? Mest intresserad av det med vara aktiv, gå upp i puls 


    Inte gjort några förändringar mer än att jag inte drack alkohol. Gick promenader och gjorde träningsövningar hemma som vanligt, dock gör jag tyvärr inte vanligtvis hårdare träning längre så det var ingen förändring.
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021