• Lillaälta

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Vi har äntligen fått godkänd remiss för ivf och första möte inbokat på Livio Gärdet den 21 april :)

    Dock så ska jag ha mens typ den 20-21 april. Har läst att man tar sprutor från dag 3, kan jag då påbörja direkt efter mötet eller tror ni att jag måste vänta till nästa mens?

  • Lillaälta
    Dhalia skrev 2021-03-25 22:07:45 följande:

    Man kan börja dag 2 och senast dag 3. Har ni tur så kanske det går bra att börja direkt om dem inte har för många patienter. Oftast går det väl direkt med privat. Håller tummarna att ni inte behöver vänta en hel månad !


    Åh håller tummarna! Är via landstinget men man får välja vilken man ska gå till :) men får se när mensen kommer och vad de säger :)
  • Lillaälta

    Så glad nu, läkarbesöket vi hade för start blev framflyttat 6d pga avbokningar. Sen fixar de så jag får genomgång av sprutorna redan på tisdag. Allt för att vi ska få köra igång direkt med min mens som förväntas komma nästa vecka <3

    Hur många dagar brukar man ta sprutorna?

  • Lillaälta
    Inalina skrev 2021-04-26 11:17:16 följande:

    Hej på er allihopa o glad måndag!

    Har precis haft ÄP på kliniken och de fick ut 13 ägg =) läkaren kändes positiv och får hoppas på bra befruktning nu så jag får återföring på lördag! =)

    Har ganska ont nu precis efter trots rätt mkt smärtstillande (fick ju dock sova under tiden ;)) har fått dubbla doser med paracetamol och ibuprofen tror jag samt värmedyna på magen. Förra gången kände jag ingenting efteråt så jag antar det är olika varje gång. Är så lättad nu i alla fall att äggen är ute och de ska göra ICSI på allihopa.

    Kram på er alla nu jäklar ska vi bli gravida allihopa <3


    Åh vilket fint resultat, håller alla tummar!
  • Lillaälta

    Dag 4 nu på första ivf försöket. Är så sjukt trött av gonal-f, vill bara sova hela tiden. Sen lite huvudvärk, öm i äggstockar och humörsvängningar. Är detta normalt?

    Såg en babybody och började gråta, datorn hänger sig och jag blir arg och skriker. Detta brukar verkligen inte vara jag :(

    Hur har ni mått av gonal-f?

  • Lillaälta

    Första ultraljudet idag för att se hur äggen växt till sig på dag 6 idag. De hade knappt vuxit något alls och fick förhöjd dos och ska tillbaka på ultraljud på dag 11.

    Någon som fått bra resultat på äggplock ändå?

    Rätt ledsen över beskedet.

  • Lillaälta
    Jenzia skrev 2021-04-28 14:21:48 följande:

    Först IVF:en är ju mycket en testomgång och höjer de dosen så brukar det ta fart Dag 6 är ju fortfarande väldigt tidigt också. Du ska se att det växt fram ett gäng med blåsor till nästa VUL!


    Åh stort tack för pepp! Hoppas verkligen att några växer till sig nu! :)
    MeAndMyself skrev 2021-04-28 20:36:59 följande:

    Hej! När jag gjorde ultraljud på dag 5 (förra veckan) så hade jag bara 2 äggblåsor på 10 mm. (Allt under 10 räknas inte så de ligger i en vilofas), på dag 10 hade jag 8 äggblåsor. De tror att 5 kommer gå att ta ut (de är 17mm vilket är gränsen) på äggplocket. Önskar jag kunde bli stimulerad lite längre men tyvärr kommer helgen nu och de vill ta ut dom redan på fre.

    Men tappa inte hoppet för direkt när de vaknar ur sin vila så kan de växa fort!!


    Åh tack för din berättelse, ger mig lite hopp! Hon sa inte ens måtten till mig idag, bara att de va väldigt små och mycket mindre än vad de hoppades på... Hoppas på ett bra äggplock för dig! <3 äggplock för mig blir tidigast dag 13 för mig och annars dag 15 om jag ska få ytterligare stimulering efter ultraljudet på måndag.
  • Lillaälta
    MeAndMyself skrev 2021-04-28 23:42:06 följande:

    De sa inte måtten till mig heller. Kollade min journal på 1177. Såg där att de va 10 mm och jag hade fler under 10 i vilofas som då inte räknades. Men flera vaknade sen av gonal f :)


    Har kollat där så många gånger sen mitt besök, men inget är uppdaterat från besöket igår..
  • Lillaälta
    MeAndMyself skrev 2021-04-30 17:55:58 följande:

    Va konstigt. Journal och sen anteckningar på 1177? De måste väll skriva in?

    Vi gjorde äggplock idag, som sagt vi började på 2 äggblåsor på första ultraljudet, på 3:e och sista ultraljudet så trodde de att jag skulle få 4 ägg på äggplocket men idag på äggplocket fick vi ut 7 äggblåsor och alla hade ägg i sig! Så det kan verkligen utvecklas! Hoppas någon blir befruktade nu, får svar imorgon :)


    Ja jättekonstigt, alla besök är där förutom dessa. Var på andra besök idag med ultraljud och nu såg de 6st på ena och 3 på andra om jag minns rätt. Blir ultraljud igen på onsdag och sen antingen äggplock eller ultraljud på fredag. Och annars äggplock på måndag.

    Dvs 3-4 ultraljud innan äggplock, är det någon som haft så många besök?

    Åh stort grattis! Hoppas på liknande jag med!
  • Lillaälta

    Äggplock imorgon och de har sett 10 ägg mellan 13-17mm. Är så nervös att vi ska få ut få ägg :( och även att min sambo inte får följa med.

    Sen är nästan det värsta att vi får vänta till måndag för att höra om något/några blivit befruktade och om det blir återföring på måndag eller onsdag eller inget.

Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021