• Lusselelle123

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Hej, hoppas det är okej att jag hoppar in här :)


    Jag och min sambo har gjort en utredning och fick veta igår vid VUL att jag inte svarar på letrozolen alls och fick remiss till IVF på Sahlgrenska. Kön är dessvärre ca 1 år lång så vi har bestämt oss för att gå privat under tiden och fick ett möte inbokat med en gynekolog redan nu på fredag. 

    Hela denhär processen är ju nog jobbig som den är och så ska man behöva ställas inför ett val om hur många försök man ska köpa i förhand. Har funderat på 2 försök men är livrädd för hur jag ska känna om de två försöken misslyckas och att man ska ångra att man inte tog det tredje.. 


    Går någon här privat och hur har ni tänkt kring det? Och om någon lyckats bli gravid här genom IVF, på vilket försök gick det?

  • Lusselelle123
    Clemmentina skrev 2021-09-01 21:46:14 följande:
    Välkommen! Vi går också på Sahlgrenska. Står ni i kort-varsel kön? Vi kom igång lite snabbare tack vare den (blev kallade efter fem månader) men vet att kötiden blivit längre nu. Vi köpte ett försök i väntan på Sahlgrenska och det var vad vi hann med. Blev gravid då men fick missfall och inget till frysen. Har du bra amh? Tänker lite kring om det finns potential för många embryon eller inte. Förstår oron men många blir ju också gravida direkt! :)

    Tack så mycket och tack för svar! :)


    Oj, inte hört talas om att det finns en sån kö.. gynekologen vi gått till sa bara att han ställde oss i kön och att den är upp emot ett år just nu. Måste de skicka en remiss till den kön specifikt eller vad ska man uppfylla för kriterier för att hamna i den? Enligt läkaren så har jag goda förutsättningar pga min ålder (27) och bra amh, men eftersom det är 30% chans vid ett försök så känns beslutet så himla svårt.. 


    Beklagar missfallet :(  På vilken klinik gjorde ni det försöket och var ni nöjda? Har ni kommit igång på Sahlgrenska och hur har det isåfall gått?


     


     

  • Lusselelle123
    Clemmentina skrev 2021-09-02 07:53:22 följande:
    Du måste ringa reproduktionsmedicin och meddela dem att ni vill bli uppsatta på kortvarsellistan. Ni behåller er plats i vanliga kön men kan bli erbjuden plats om någon bokar av med kort varsel. :) Låter bra med din ålder och bra amh. Då är chansen god att ni får många embryon och kanske ett eller flera till frysen!

    Vi ska precis göra vårt allra sista försök på Sahlgrenska. Har blivit gravid på 3 av 5 försök men tyvärr fått missfall 3 gånger. :(

    Testade att ringa dom strax efter dom öppnat imorse men de kunde inte ta emot fler samtal idag... så man lär behöva jaga dom ett tag men det gav lite ljus iallafall att den möjligheten finns :) 


    Nej vad tråkigt att höra..:( Håller verkligen tummarna att det ska gå vägen för er denna gång!! Har du fått göra en missfallsutredning eller vet du varför du fått upprepade missfall?

  • Lusselelle123
    Dibella skrev 2021-09-02 08:40:05 följande:

    Välkommen hit!


    Vi valde att göra lite samma sak. I väntan på kötiden till Sahlgrenska så gick vi privat, främst pga jag har låga äggreserver. Vi gjorde två privatförsök som inte blev något. Vi blev uppsatta i kö till RMC i slutet av januari och ska köra igång med vår 3e IVF nu i slutet av september så ca 9 månader blev kön för oss, vi fick dock som Clemmentina beskrev, en kortvarsel tid. Som hon beskrev så ringde jag till SU och sa att jag ville bli uppsatt :) då verkar det kunna gå nån månad tidigare eventuellt. Hoppas allt går vägen för er redan nu på ert privata försök!{#emotions_dlg.flower}


    Tack, det är så skönt att prata med andra som går igenom liknande resor {#emotions_dlg.flower}


    Var tråkigt att det inte gick vägen för er på de första försöken :/ Vilken privat klinik gick ni till och var ni nöjda där? Det känns som om jag måste göra allt jag kan under tiden vi väntar på att komma fram i kön för att jag inte ska gå under psykist. Under det senaste året har jag ändå haft hopp i och med inbokade läkarbesök, hormonbehandling, ändrade doser mm.. och sedan att få höra att det är lönlöst och att nästa milstolpe ligger 1 år fram fick mig att bara vilja gå under jorden. 


    Jag hoppas verkligen detsamma för er och håller alla mina tummar att ni får plussa denna gång!! 

  • Lusselelle123
    Dibella skrev 2021-09-02 13:09:19 följande:

    Verkligen skönt att kunna prata med folk som sitter i samma sits, man kan känna sig så oerhört ensam i detta, speciellt när det tär så på en.


    Vi gick till Nordic IVF, främst pga närheten till mitt jobb och att det låg närmare än än t.ex. Livio. Eftersom man behöver springa på VUL och återföring m.m en del. Tror inte det är någon större skillnad mellan kliniker.


    Vi trivdes där, inga konstigheter egentligen, bra personal, vi har en liten blastocyst i frysen kvar där som vi valt att spara som reserv om RMC skiter sig eller ett syskon.


    Förstår känslan av att väntan gör att man kommer gå under psykiskt, därför det kändes skönt med privat försök, ens psykiska hälsa ska man ändå ta vara på {#emotions_dlg.flower}


    Ja verkligen! Skönt att höra att ni var nöjda där för det är hos just dom vi har vårt första möte inbokat imorgon :)  Hade sån otur med gynekolog under utredningen så det känns väldigt viktigt att det inte blir så igen. Ja känslan är fruktansvärd, men den lättade lite när vi började prata om att gå privat så det känns som helt rätt beslut Glad
  • Lusselelle123
    Dibella skrev 2021-09-02 16:27:26 följande:

    Tyckte inte heller vår gyn under utredningen var fantastisk direkt.. men Nordics personal var bra, jag menar.. dom vill ju såklart få kunder, så det är serviceSkrattande speciellt under äggplocken var dom fantastiska på att lugna och trygga, tycker jag var väldigt fint och skönt när man gjorde det första gången.


    Tror det är när man har ett konkret mål, då känns det genast lite lättare att hantera känslorna kring barnlösheten. Efter vår 2a IVF inte funkade och innan vi hade fått tid till Sahlgrenska och man bara hängde i luften var det sämsta jag någonsin mått, usch. Mådde genast bättre när jag fick tid för nästa IVF planering som tur var {#emotions_dlg.flower} Nordic har en terapeut som ingår 1 samtal om man köper en omgång via dem, rekommenderar att gå om man orkar :) 


    Inalina skrev 2021-09-02 14:49:45 följande:
    en liten uppdatering här: fick svar från min klinik i Prag som tyckte mina ägg växte lite långsamt så nu vill de att jag gör ännu ett ultraljud på lördag.. suck.. så kanske blir det ett senare äggplock nu istället och hela min planering faller med resan och allt..Obestämd min man är ju dessutom bortrest från måndag den 13 sep och min nuvarande återföring var planerad till lö den 11 sep, och förmodligen har de inte öppet på söndagenSkrikandes får hoppas de är ok med en återföring dag 3 istället! suck man får ju magsår av detta...
    Åh nej, förstår magontet. Men blåsorna kan ju rusa iväg här lite i dagarna och du kanske fortfarande får besked på lördag om ÄP på måndag, känns som de ökar på lite snabbare mot slutet? Så hoppas verkligen det är så för dig. Annars förstår jag att hela planeringen raseras, men det löser sig nog på något sätt ändå hoppas jag Hjärta du har ju fått 3 dagars insatt tidigare, så förhoppningsvis är det inga konstigheter även nu.

    Gjorde ni också utredningen hos Göteborgs kvinnoklinik? 


    Vad skönt att höra att ni var nöjda och blev väl omhändertagna, för jag har varit så himla rädd för att välja fel klinik och bli dåligt bemött igen. Framförallt då processen med IVF känns himla läskig..


    Exakt, att ha det hängandes i luften är fruktansvärt påfrestande för måendet och det blir precis som du säger lite "lättare" då man får något hopp som ligger närmare i tiden. Låter ju super att man kan få ett samtal med en terapeut också, det ska jag verkligen nyttja!! {#emotions_dlg.flower}

  • Lusselelle123

    Hej, nu var det ett tag sedan jag skrev här men jag har följt tråden och vill verkligen gratulera alla som plussat!! 


    Idag tog jag min första gonal-f spruta (min första IVF) och jag undrar på vilken dag ni gjort äggplock? Vilken cd/sprutdag? :) 

  • Lusselelle123
    Amelia84 skrev 2021-09-20 07:54:40 följande:
    Hej :) Vad spännande att du är igång! Jag hade mitt äggplock på CD 13 då tog jag sprutor dag 2-10 och sen ovitrelle på dag 11.

    Har du fått tid för ditt första VUL?
    Ja det känns väldigt spännande men också så himla oroligt, känslan att "misslyckas" eller att jag ska bli överstimulerad ligger ständigt och skaver men försöker hålla mig positiv!

    Jag har inbokat VUL nu på fredag 24/9 och måndag 27/9, med troligt äggplock mellan ons-fre nästa vecka. Såg att du var gravid i v5, grattis!! Skrattande Vilket försök gick det på för dig? {#emotions_dlg.flower}
  • Lusselelle123
    Amelia84 skrev 2021-09-21 16:36:37 följande:
    Jag förstår precis hur du känner. Det var min oro också, tror jag hade katastroftankar om varje moment :D jag kände mig hoppfull inför IVF eftersom vi försökt länge, samtidigt så tänkte jag, men varför skulle det här fungera nu då? Hade mer eller mindre räknat med att vi skulle behöva nyttja alla tre försök. Men det gick ju på första försöket och vi har även tre i frysen! Hade aldrig i min vildaste fantasi trott att det skulle bli så. Men nu förstår jag hur fantastiskt IVF kan vara och är så tacksam att vi fick den möjligheten! Nu så hoppas jag bara att pricken vill stanna och att graviditeten går åt rätt håll. Men om det inte skulle göra det så känns det iaf så skönt att veta att vi kan bli gravida.

    Spännande med VUL på fredag. Du måste uppdatera hur det gick sen! Hur mår du nu några dagar in i behandlingen?

    Ja exakt så, det känns som du beskriver att "varför skulle detta fungera när inget annat gjort det". Men du, och fler i denna grupp, är ju ett levande bevis på detta så man får försöka hålla fast hoppet även fast de är svårt ibland Skrattande Vad skönt att ha fått några till frysen, och jag hoppas verkligen att det lilla miraklet stannar hos dig!! {#emotions_dlg.flower}


    Ja det känns jättespännande och det ska jag göra :) Jag mår faktiskt bättre nu några dagar in än vad jag gjorde innan vi kom igång, upplevde väntan på mensen som värre eftersom jag är otroligt spruträdd men det gick ju som en dans så nu är jag mestadels taggad men samtidigt rädd för överstimulering då jag har väldigt många äggblåsor.. vill verkligen få göra en återföring denna månad och inte behöva vänta ytterligare, för vänta har man gjort nog haha. 


     

  • Lusselelle123
    smulis85 skrev 2021-09-21 17:35:51 följande:
    Då ligger vi väldigt lika började med gonal-f igår! Ska på vul på måndag. Hur mycket gonal-f tar du? Jag verkar lite känslig för dessa för mått illa i natt inte jätte mycket men tillräckligt för att inte kunna sova så bra. Under dagen har de varit bra dock så skumt om de var sprutan som gjorde de? Har du märkt några biverkningar?
    Kul med någon som är på samma "plats" i processen, kanske kan följas åt lite genom detta försök! Jag tog 125 de två första dagarna och ska nu ta 112,5 i 3 dagar fram till VUL på fredag :)  Hur ser din dosering ut? Är det din första IVF?

    Jag har faktiskt inte känt av några biverkningar alls hittills, mer än att jag tycker att det spänner lite kring äggstockstrakten ca 1h efter sprutan. Usch vad jobbigt med illamåendet, hoppas det var en tillfällighet och att du slipper det framöver.. men såg att det kunde vara en biverkning :/
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021