• Fogeln

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Hej på er!

    Jag försöker mig på ett i lägg efter att ha läst igenom hela tråden under vår planering för FET.

    Jag är 33 och min man 44. Vi har en dotter på snart 4 som blev till på tredje IVFen.

    Resan till dess var 4 är egna försök, överviktsoperation och viktminskning ca 100kg, två års egna försök, utredning, IVF 1 - inga ägg, IVF 2 - fyra ägg, inga befruktade, IVF 3 - tre ägg, alla befruktade och två till frys där ET resulterade i vår dotter.

    Nu är vi i planeringen för att sätta tillbaka första frysta 6-dagars och hoppas verkligen att någon av de frysta kan ta sig. Jag skulle ringa in vid ägglossning den här månaden och få återföring nu men fick aldrig något omslag på stickorna så nu är det läkarbesök för att planera för stimulerad cykel istället.

    Det känns som att all ångest och allt jobbigt från de första omgångarna 2016 kommer tillbaka i den här processen.

    Hur orkar ni hålla ihop genom allt det här? Jag känner bara för att lägga mig i sängen och sova konstant.

    Hoppas iaf att läkarbesöket idag går bra och att jag kan få lite hopp inför kommande månad ????????????????

  • Fogeln
    Inalina skrev 2021-09-03 10:07:43 följande:

    hej o välkommen hit :) oj måste tagit ett tag att läsa igenom hela tråden ! ok ja verkligen som Dibella skrev, vilken resa ni har gått igenom! Och vad härligt att det blev en dotter till slut för er! 

    Låter ju också bra att ni fick 2 till frysen den gången, det måste ju inge hopp ändå att slippa gå igenom hormonstimulerig med sprutor och all stress! 

    Självklart är det alltid någonting som ska krångla dock i den här processen, men som du skriver, med en stimulerad cykel slipper du gå o testa ÄL stup i kvarten.

    Vi försöker också med syskonförsök till vår flicka som är drygt 2 år och som blev till med IVF 2018, och har genomgått 2 fulla i IVFer i våras som tyvärr varken ledde till graviditet eller något till frysen. Nu har jag nästa äggplock nästa vecka, förmodligen mån-tis och hoppas på några fina ägg då!

    Låter ju optimistiskt att alla dina 3 ägg var så fina att de blev blastocyster, det har jag nog aldrig hört om innan!

    Stort lycka till på ditt läkarbesök


    Hehe, ja det tog väl närmare en månad att ta mig igenom hela tråden men då hade jag å andra sidan någonting att sysselsätta mig med medan jag väntade på att kliniken skulle öppna efter sommaren, inför läkarbesök och nu under allt festande.

    Din resa är verkligen imponerande. Jag tycker att våran process är utmanande men din uthållighet med resor utomlands och allt vad det innebär är verkligen ett bevis på hur gärna du vill ha ett barn till. Håller alla tummar och tår för att det går bra med äggplock, tajming med resa och återföring!

    Ja det verkar ovanligt med 100% som utvecklar sig till blastisar så jag har någon stilla förhoppning om att det kanske betyder att det är så pass bra kvalitet på de kvarvarande att vi kan få till ett syskon utan nya äggplock. Efter läkarbesöket idag lutar det åt stimulerad cykel då hon tror att min nästa ägglossning (om jag får någon) kommer landa på en måndag och då omöjliggöra återföring pga att det har stängt på söndagar. De verkade inte heller helt säkra på att jag faktiskt haft ägglossning den här månaden.

    Dock nämnde de att det är väldigt mycket större risk för missfall med stimulerad cykel än naturlig. Det har jag aldrig hört förut. Är det någon av er som känner igen det?

    De pratade om 45% chans för graviditet i båda fallen men 35% som går till förlossning i naturlig cykel och bara 25% som går till förlossning med stimulerad. Det låter som en väldigt stor skillnad !?
  • Fogeln
    IVF2021 skrev 2021-09-05 15:04:39 följande:

    Här blev det panik i morse. Blev så svårt med tolkningen av RFSUs LH-tester förra insättningen (fick till och med tiden för insättning ombokad då det blev fel) så denna gång har jag köpt även Clear Blue digitala tester enligt rekommendation här. Dum som jag är tog jag ju båda testerna för att se så de stämde överens. RFSUs var ökat men inte solklart positivt. Digitala testet visade glad gubbe. Hade ju hoppats på överensstämmelse, men nej. Efter en stunds panik bestämde jag mig att lita på den glada gubben, trots att det är lite tidigare i cykeln än vad jag har LH-ökning i vanliga fall. Men kroppen är kanske lite ur balans. Vad tror ni? Ok att lita på Clear Blue?


    Jag tror du kan lita på cb digital. Som jag förstod det från vår klinik så var det de enda test de rekommenderar och helst vill att man använder sig av. Om du fått glad gubbe där så skulle jag lita på det :)

    Du kan ju alltid berätta för kliniken att du använt det testet och fått glad gubbe och om de är nöjda så kan du slappna av :)
  • Fogeln
    Inalina skrev 2021-09-06 12:54:22 följande:

    Hej allihopa!

    Nu är ÄP avklarat i Prag och det gick bra (dvs jag vaknade upp igen ;)) och inga större problem på kliniken.

    Däremot så fick de bara ut 8 ägg där 5 var mogna som de gör ICSI på. jag har ju haft 16-17 äggblåsor på de senaste VUL så jag blev jätteförvånad och läkaren sa att han såg bara 8 ägg och han tog ut alla... väldigt märkligt, någon som vart med om det tidigare?? att de fått ut färre ägg än vad som setts på VUL?

    Så nu är mitt hopp om att få till frysen eller ens tillbaka en blastocyst ganska släckt i alla fall :( får väl vara glad om någon överlever till dag 3 känner jag. är väldigt besviken och ledsen men kan ju heller inte göra något åt saken. 

    Funderar på om de största äggen redan har släppt och att de nu plockade de mindre som inte var lika mogna? Eller kan han ha glömt ena äggstocken??? suck.. hatar att man inte har kontroll på någonting i den här processen. 


    Jag hade det problemet. Första äggplocket såg de 11 blåsor men fick ut 1 ägg (som var omoget). Andra äggplock såg de ca 15-16 blåsor och fick ut 10 (varav 4 var mogna). Jag fick aldrig någon förklaring till det dock.

    Hoppas alla dina 5 vill vara med och dela sig nu! Inte omöjligt att det ändå blir blastisar av dem :)
  • Fogeln
    Frida123123 skrev 2021-09-12 10:43:43 följande:

    Testdagen är kommen och JAG ÄR GRAVID 2-3 v. Så, räknar jag rätt då är jag i 5 veckan nu.


    Stort grattis!!!!

    Vad roligt för er :D
  • Fogeln

    Hej på er!

    Imorse var det äntligen dags att starta med progynonen inför vår stimulerade FET. Hoppas jag den här gången kan få tillbaka en av våra två frysta blastisar ????????

  • Fogeln
    Inalina skrev 2021-09-12 13:04:23 följande:

    Hej! Härligt att du är igång nu! Borde det bli FET om ett par veckor då? Skönt ni har 2 i frysen =)


    Ja precis :)

    Vul om 11-12 dagar och sen FET ca 7-8 dagar efter det. Så innan september är slut borde jag vara ruvare.

    Vet inte hur man citerar två inlägg, men förstår att det känns jobbigt att de andra två inte fortsatt dela sig. Nu håller vi verkligen tummarna för att den lilla blastisen du nu har i magen håller sig kvar! Det låter ju så lovande att den delat sig så fint!
  • Fogeln
    Smilla93 skrev 2021-09-12 13:38:14 följande:

    Tack för alla svar och kloka ord!! Tog ett digitalt nu och nu vågar jag mig tro att den lilla rackaren fäst! Allt kan ju hända men ändå en milstolpe!


    Stort grattis!

    Verkligen en stor milstolpe och med största sannolikhet också en bebis om 9 månader <3
  • Fogeln

    Hej på er!

    Nu är jag inne på dag 7 med progynon och har VUL bokat på torsdag för att få tid för återföring av snöflingan. Hoppas hoppas på att det ska se bra ut då och att det kan bli en lyckad återföring den här gången.

    Är det någon annan som märkt av illamående och huvudvärk i samband med progynonen? Jag minns att jag mådde så bra genom medicineringen förra gången för fem år sen så det känns lite nytt. Om någon haft biverkningar, blev det bättre eller höll det i sig? Jag håller massor med utbildningar nu på jobbet och det är en lite utmanande sits att behöva ha en kollega med som jag berättat allt för som också är beredd på att kliva in för mig eller improvisera om jag behöver försvinna iväg för att kräkas. Hehe.

    Allt är såklart värt det för hoppet om en utökad familj och ännu en chans att få vara gravid.

  • Fogeln
    Smilla93 skrev 2021-09-19 08:10:23 följande:

    Om jag räknat rätt så borde jag vara i vecka 10 (9+3) så det känns väldigt sent tycker jag. Jag hade återföring 1/9 så två dagar efter sig då. Nä jag vet att jag inte borde oroa mig över en sådan sak eftersom hormon nivåer kan variera men nu kommer det även blod på lutinus-pinnen så mitt hopp börjar verkligen dala.. Jävla skit alltså.. Jag har inte haft något symptom förutom lite öm i brösten och att jag kissat lite oftare, men jag tar ju både lutinus och progynon..


    Det är fullt förståeligt att du är orolig men förhoppningsvis så är det ingen fara. Lutinus irriterar slemhinnorna och kan orsaka mindre blödningar och hormonnivåerna är olika hos alla personer. Risken finns såklart att det är missfall på gång, men det är ännu mer sannolikt att det handlar om att dina nivåer inte ökar jättesnabbt och att den där pinnen med tillhörande tabletter börjar irritera slemhinnorna.

    Förhoppningsvis jobbar kroppen på med en graviditet precis som den ska.

    Finns det någon chans att du kan få ditt vul tidigarelagt om du berättar för kliniken om hur du mår och känner? De brukar ju ofta försöka ta in mående och önskningar när de bokar in och planerar upplägg så förhoppningsvis kan du få komma lite tidigare.
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021