• Amelia84

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Hej :)

    Jag tänkte också joina er härliga tråd då vi startar vår första ivf behandling nu. Jag och min sambo har försökt ett år och de hittar inte något fel på någon av oss. Vi har inte ens vart i närheten av ett streck på stickan. Vilket är en sorg i sig, hur kan min kropp inte göra det mest naturliga i livet?!

    Men nu har jag mentalt ställt om och ser verkligen fram emot IVFen :) Jag kör korta protokollet och är inne på sprutdag 4 och tar 225 IU Bemfola. Jag mår bra, känner inte av så mycket men hoppas att det händer grejer där inne ändå. Ikväll ska jag börja ta en lägre dos på 150 IU. Första ultraljudet är på onsdag, så det känns ju jättespännande.

    Hur har ni andra upplevt hormonstimuleringen? Har ni haft biverkningar och när började dem komma?

  • Amelia84
    Dibella skrev 2021-08-23 14:05:15 följande:

    Välkommen till gänget, inte det mest efterlängtade gäng kanske, men lite mindre ensamt att fler sitter i samma sits 

    Hoppas att det går bra på VUL och att du har flera fina blåsor på gång!

    Jag upplevde båda mina stimuleringar som lite olika, men mådde ändå bra båda gångerna. Lite huvudvärk och svullen mage och trötthet var det som jag åkte på. Men inte varit det fysiska som varit det värsta för mig, utan det psykiska som tär tyvärr. Stimulering och äggplock var ändå okej del av IVF för mig, hoppas att det blir det för dig med.


    Tackar :) Nej, det hade man kanske inte hoppats på, men det känns otroligt skönt att kunna ventilera med andra i samma sits.

    Ja, det verkar vara väldigt individuellt hur man reagerar på stimuleringen och vilken dos och läkemedel man får. Ja, usch, den mentala resan är ju verkligen det värsta och kan tänka mig att det blir än mer påfrestande under IVF försöken.

    Men jag håller verkligen tummarna för dig nu och hoppas att du får komma igång nu när mensen kommer och att det finns tid på kliniken.
  • Amelia84
    Frida123123 skrev 2021-08-23 19:48:47 följande:

    Mina tre behandlingar, långa protokollet. Upplevde jag dels att nässprej-synerela. Gud vad trött jag blev av den. När jag började med sprutorna upplevde jag inget direkt de första typ 7 dagarna, därefter spända bröst och uppblåsthet.


    Åh tack för svaret, det verkar vara väldigt individuellt med biverkningar, så det kommer nog troligtvis mer i nästa vecka. Så får väl ?njuta? nu av den biverkningsfria perioden :p

    Spännande med ditt VUL det ser ju toppenbra ut inför kommande FET!! Ska bli spännande att följa!
  • Amelia84
    CarroAnd skrev 2021-08-23 20:30:37 följande:

    Hej! Jag har tagit Gonal-F och har inte haft några biverkningar. Nu har jag Menopur också och känner huvudvärk, men jag vet inte om det beror på att jag tränat fel när jag tränade axlar på gymmet. Ibland kan jag få huvudvärk när kroppen kopplar på fel muskler där. Hoppas allt går bra för er :).


    Åh tusen tack för peppen! Försöker att inte ha allt för höga förhoppningar, då det nog kommer krävas några vändor. Men nu när allt är nytt försöker jag att hålla mig positiv.

    Hoppas att huvudvärken släpper snart, vart ligger ni i processen?
  • Amelia84
    endotjej92 skrev 2021-08-24 09:37:49 följande:

    Hej!! Nu har det gått några dagar sen jag uppdaterade hur mina svaga streck gick tillslut! Idag var min officiella testdag och det är starkt positivt! lika starkt som kontrollstrecket och jag är helt mållös. Har aldrig tidigare fått ett plus på stickan och nu i första IVFen och med första embryot! Men är så rädd att någonting ska hända nu och det här ska tas ifrån mig. Men nu efter ja pratade med kliniken så känns det lite lugnare och jag ska försöka njuta av detta.. hur man ens gör det. Ni som plussat hur kändes det för er fram till tidigt ultraljud? 

    Och jag önskar er alla att det går vägen för er nu i höst!<3


    Stort grattis!!! Wow! Så kul att du fick ett tydligt besked. Måste vara en sån härlig känsla att för första gången äntligen få se det där strecket!

    Jag har ju aldrig vart i närheten av ett streck, så har väl inga bra råd direkt. Men försök att njuta så mycket du bara kan, och låt inte oron ta över, det är ju faktiskt bortom din kontroll. Lättare sagt än gjort såklart :) men tänk du är GRAVID! Som du längtat efter just detta ögonblick, du förtjänar att få njuta efter denna kamp! Stort lycka till nu!
  • Amelia84
    CarroAnd skrev 2021-08-24 20:40:08 följande:

    Hej! Jag har började med sprutorna i lördags och ska på första VUL på fredag :). Det är andra omgången för oss. Jag är jättenervös för äggplock. Man känner sig så maktlös, trots att det inte gjorde ont under tiden. Det var mest obehagligt.


    Ok, men då ligger vi ungefär lika i tid :) jag ska ju på VUL idag. Ja, äggplocket är jag också nervös inför. Men är mest orolig inför befruktningen, tänk om våra ägg och spermier helt enkelt inte gillar varandra. Hur gick förra äggplocket för dig?
  • Amelia84
    endotjej92 skrev 2021-08-24 21:40:56 följande:

    Tack så mycket för dina fina ord<3 

    Ja har svårt att förstå att jag faktist är gravid... testar lite då och då och blir så glad när ja ser två streck de känns helt otroligt. Är du inne i denna snurr nu i höst?


    Åh :) kan verkligen förstå att det känns overkligt, men heeeelt fantastiskt på samma gång! Ja, det är vårt första IVF försök. Så allt är spännande och nervöst nu. Så alla tips är såklart välkomna :) Men hittills känns det bra, var lite trixigt med Fyremadel sprutan som jag började med igår. Vilken stimulering fick du?
  • Amelia84
    endotjej92 skrev 2021-08-25 15:08:12 följande:

    Vad kul med första försöket! Hm vad används Fyremadel till? Jag fick börja med Synarela nässprej för att nerstimuleras tror jag det heter, sen fick jag gonal-f 300 och fick många ägg direkt typ så den sänktes till 225 tror ja de va. Fick ut 18 ägg av det vilket blev totalfrys av de 4 som vart bra pga överstimulering. Så spännande med hela processen tycker det är ganska coolt endå när man upplever allt för första gången. Hur lång är din process du ska göra? Tror min blev ca 6 v från de att jag började med sprayen tills äggutaget


    Ja men det känns spännande. Jag kör korta protokollet, så på sprutdag 5 började även med Fyremadel som ska förhindra för tidig ägglossning. Men wow 18 ägg! Hur mådde du då? Måste vart tufft med överstimuleringen?

    Min process är typ som en vanlig cykel, började ta hormonstimulering på andra mensdagen. Var på första VUL i onsdags på 6e sprutdagen, ska tillbaka på nytt VUL imorgon. Sen blir det äggplock på tis-ons trodde hon :) så vi får se hur det går! Nu börjar jag bli riktigt nervös?
  • Amelia84
    CarroAnd skrev 2021-08-25 19:03:40 följande:

    På grund av att jag läst massor av skräckhistorier innan ÄP (tyvärr) så var jag så nervös. Jag tog lugnande och sa att de kunde spruta in extra morfin. Det gick hur bra som helst. Inte ont, men lite obehag. Dagarna efter var värre ??


    Men vad skönt att det gick bra till slut. Kan tänka mig att det är en märklig upplevelse. Hur känns det inför VUL imorgon?
  • Amelia84
    CarroAnd skrev 2021-08-26 16:11:40 följande:

    Det känns bra! Men jag fick bekräftat bakteriell vaginos idag och ska påbörja medicinering. Hur går det för dig?


    Åh nej vad drygt! Men skönt att komma igång med behandlingen. Det går bra, börjar känna mig svullen nu och trött och lite illamående. Så jag hoppas det ser bra ut idag på VUL så det blir äggplock snart! Lycka till idag!
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021