• apan95

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Hej!

    Helt ny i denna tråd så inte hängt med alls, men roligt att den finns!

    Gjorde vårt första ivf försök(kort protokoll) nu i maj. Äggplock förra onsdagen 26/5. 21 ägg plockades, 15 mogna 7 befruktade och 6 blastocyster.

    Återföring skulle varit i går, men fick samtal på morgonen att de ville avvakta eftersom de fanns risk att jag skulle bli överstimulerad, och att resultaten va så bra med 6 blastisar så de ville frysa alla istället. är självklart glad och tacksam att så många blastisar finns men blev också så paff för att återföringen blev inställd.

    Så nu är det bara att invänta mensen. Undrar om någon har erfarenhet av när den brukar komma? Är på dag 6 efter äggplock och tog min sista lutinus i går morse då... vill bara att den ska komma nu så vi kan få göra återföringen innan sommarstängt...

  • apan95

    Hej igen!

    Fick inget svar på mitt första inlägg så testar igen med annan fundering..

    har som sagt gått igenom första stimuleringen men blev inget återförande då de fanns risk för överstimulering. blev rätt besviken men fick mig även en ny besvikelse idag när jag fick reda på att återföringen blir tidigast i augusti. Trodde man kunde göra det efter bortfallsblödningen men måste tydligen vänta en hel cykel till och sen efter yttligare en mens blir det FET.

    Jag undrar nu när de antagligen kommer ske 2 st ägglossningstest innan FET om man vågar ha oskyddat samlag de månaderna eller om man måste skydda sig? Någon som vet?

  • apan95
    Chajsa skrev 2021-06-04 21:02:54 följande:

    Hej, åh vilken besvikelse! All denna väntan är olidlig. Uppfattar jag din fråga rätt om du kan ha oskyddat sex under sommaren fram tills att du ska till kliniken igen för att göra FET? Jag tänker i så fall att det inte ?skadar? att försöka bli gravid naturligt när man ändå bara väntar över sommaren. Blir du gravid får du ju ingen ägglossning så det kommer märkas. Jag kommer se juni-juli som en tid att försöka lite på egen hand om mitt nuvarande försök inte blir plus, mirakel kan ju ske. Lycka till!


    Ja men precis det jag undrade! Tänker också så, sen är oddsen låga men tänker de blir ändå första gången på nästan två år man kan ha sex bara för att man vill och då behöver man iallafall inte tänka på skydd :)

    Spännande, håller tummarna! Tack för svar :)
  • apan95
    Iväntanpåivf skrev 2021-06-04 21:53:28 följande:

    Samma hände mig. Segt att vänta.

    De cykler som inte är återföring kan ni ligga på som ni vill .:)

    När det är återföring vill de att man undviker oskyddat samlag från man börjar med ÄL test och iaf fram till återföring som jag har förstått det.


    skönt att höra att man inte är ensam! Känner sån besvikelse just nu.. ville så gärna ruva under semestern..men allt har väll en mening antar jag!

    Hur gick det för dig med FET sen ? :)
  • apan95
    Iväntanpåivf skrev 2021-06-04 22:57:43 följande:

    Jag förstår det. Kände samma sak. Besviken och lite snopen. Man har väntat så länge på att starta och så blir det att man får vänta ännu längre.

    Vi fick tre till frysen (av 22ägg) och första FET tog sig inte.

    Men andra ruvar jag på just nu och det verkar ha gått vägen för jag plussade idag :)


    Wow! Va roligt att höra! STORT grattis! :) <3
  • apan95
    IVF2021 skrev 2021-07-27 14:14:43 följande:

    Någon med erfarenhet av insättning efter totalfrys?

    Jag trodde jag skulle få en insättning om 2,5 vecka men nu verkar det som jag ska vänta en hel cykel till! Blir snart knäpp. Gjort äggplock som ledde till totalfrys pga risk för överstimulering. Hade bortfallsblödning och nu första vanliga mensen. Som jag förstått det kan man göra första FET nu? Men nu har RMC bestämt att jag ska vänta ytterligare.

    Vad är det vanliga förfarandet? När brukar FET ske efter totalfrys??


    Precis samma hände mig i maj?

    Jag fick då instruktioner om att det först skulle komma bortfallsblödning sedan gå en hel cykel till sen på nästkommande ägglossning kunde man göra återföring vilket blev juli för mig och då var kliniken stängd..

    ska förhoppningsvis göra första återföring nu i augusti efter denna mensen som kommer härnäst då. kommer göra stimulerad FET så börjar med letrozol CD 3.

    Kanske inte svar på din fråga helt och hållet men det är den info jag har fått!
  • apan95
    IVF2021 skrev 2021-07-27 22:55:23 följande:

    Frustration att de hade stängt så du inte fick FET. Man behöver liksom inte mer väntan än vad det redan är!

    Jag hade också fått den instruktionen först. Men vad som plötsligt blev problem var att någon av läkarna bestämt sig för att jag skulle ha bortfallsblödning och sen mens 2 gånger innan insättning. Detta pga risk för överstimulering. Har varit ett skakigt dygn men nu sent i eftermiddag ringde kliniken upp igen och sa att de inte riktigt kunde se grunden till sen läkarens beslut så jag fick en tid för VUL imorgon. De ska kolla om kroppen mår tillräckligt ok för insättning nu i augusti. Så skönt att de ändrade sig!!

    De har inte sommarstängt just i år då klunken ska flytta i höst. Så att missa insättning nu pga ett missförstånd hade varit hemskt.

    Men så spännande. Om jag får klartecken imorgon följa vi tätt åt! Jag är på CD 4 i naturlig cykel. Har 3 stycken 5 dagars i frysen.


    Men va kul! Hoppas på det bästa nu du och att du får göra återföring denna cykeln. Man är så otroligt otålig?

    Va sån orolig besvikelse när jag fick reda på att det inte skulle bli återföring. Först sa det redan på sista VUL innan äggplock att det var många blåsor och fanns en risk. Sen på äggplocket (21 ägg plockades) så sa de att allt ändå såg okej ut och att vi skulle göra återföringen. Sen två timmar innan det var dags ringde de och sa att de ville vänta då såpass många hade överlevt och utvecklats till blastisar. Har 6 st 5 dagars i frysen och känner mig otroligt otålig nu.

    Tror jag hade ägglossning i går och inväntar mensen antagligen 10/8!

    Lycka till på VUL idag! Håller tummarna :)
  • apan95
    IVF2021 skrev 2021-07-28 10:17:10 följande:

    Har gjort två plock men ännu ingen insättning, så otålig kan man verkligen säga att jag är!

    Konstigt att de bestämde sig två timmar innan?! För mig (också 21 ägg ut) var beslutet taget innan plock).

    Ägglossning CD 3?? Eller är det medicinerna som gör det? Tänkte vi låg en dag isär bara men då är vi inte riktigt riktigt i fas. Men ändå insättning på sommaren båda två! Jag tror och hoppas på insättning 13/8.


    Ja det va verkligen en besvikelse!

    Nej nu var jag nog otydlig, jag hade ägglossning i går antagligen (CD 20) men väntar in en mens till och kommer börja med letrozol på mensdag 3 (cirka 12/8) då, återföring bör isåfall bli runt 28-29/8 så du ligger lite före mig! :)
  • apan95
    IVF2021 skrev 2021-07-29 09:06:40 följande:

    Aha! Då var vi helt helt i synk, synd. Men spännande att det är på g för oss båda! Är det också din första insättning?

    Tack och lov mådde kroppen väl och jag får min första insättning om cirka 2 veckor!


    Ja, det blir första insättning! Hämtade ut alla läkemedel i går på apoteket, så nu ligger sprutan i kylen och man längtar för en gång skull efter mensen haha!

    Wow va roligt! Nu e man bra otålig! håller tummarna!
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021