• Sun 24 Jan 2021 20:44
    574912 visningar
    6216 svar
    6216
    574912

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Hejsan alla. Vad kul att hitta en sån här tråd.
    Jag har efter lite funderingar hamnat i ivf-klubben. Ska på samtal om medicinen imorgon och börjar det hela om några dagar.
    Förhoppningen är att få till ett lillasyskon. Min stora är 14 månader nu.
    Jag är lite äldre och har kanske därför svårare att få till en bra bunke ägg, men hoppas på några bra iallafall. Vi får se. Glad

  • Mon 25 Jan 2021 16:35
    Inalina skrev 2021-01-25 09:31:32 följande:
    hej! jag ska på möte på onsdag med min ivf klinik och hoppas jag kan köra igång vid nästa mens om 2 veckor typ! så det låter som att vi är lite i samma fas :) jag har också en dotter på 20 mån som också kom till via ivf. kom din dotter till naturligt? Åldern är ju inte alltid den avgörande faktorn, du kan säkert få ut bra med ägg! Senaste gången jag gjorde ivf fick jag väldigt hög dos men fick också ut 15 ägg, så det där justerar de ju efter våra förutsättningar :) lycka till imorgon, berätta vad du får för medicin o dos :)
    Hejsan,  vad roligt att börja "tillsammans med" nån.
    Jag vet inte alls hur min kropp kommer att reagera på detta. Läkaren sa att det kan gå åt båda hållen, alltså inga garantier för nåt. Jag hoppas på några få bra ägg.
    Jag har inte testat ivf innan och börjar på korta protokollet. Min dotter kom till via insemination. Jag hade ganska lågt AMH värde redan då för 2 år sedan och nu är det ännu lägre, men som sagt. Vi får se...
    Jag startar med Elonva, 1 spruta på 150 mikrog. och några dagar senare Pergoveris 300. Så inte så många stick. Scannas på 8e dagen och får där reda på vad som ska hända därnäst, startar upp fyremadel samma dag. Så inte så många stick, iallafall i början. Får se vad som händer efter scanningen sen. Skrattande
  • Tue 2 Feb 2021 21:42

    Hejsan alla.
    Började på medicinen en vecka sen. Elonva. Har någon provat det? Det är långtidsverkande, så tog bara 1 spruta tills igår då jag började med Pergoveris. Idag tog jag första sprutan Fyramedal och imorgon ska jag scannas.
    Mått helt ok än så länge. Sjukt nervös på att få reda på om min kropp svarat på hormonerna.
    Det är min första ivf-runda.

  • Wed 3 Feb 2021 22:09
    Inalina skrev 2021-02-03 08:29:46 följande:

    hejsan! inte provat elonva men jag fick också Pergoveris i mitt protokoll som jag kör igång med om 2 veckor!  Gör du IVF utomlands? Jag har hört att det är väldigt ovanligt att de skriver ut Pergoveris i Sverige då det inte går på högkostnadsskyddet nämligen =)'

    Berätta hur det gick på scanningen sen!


    Hej du! Jag gör ivf i Danmark. Nog därför jag är på Pergoveris, fast jag tror att även här är de andra medicinerna vanligast.

    Scanningen var väl som förväntat. Bara 5 folliklar, men jag är också 40 med skitlågt AMH. Fick min dotter med iui utan hormoner på andra försöket 2 år sen, men gu vad saker ändras fort.

    Iallafall så är min läkare ganska optimistisk, så får väl tro på honom.
  • Sun 7 Feb 2021 12:03
    Dhalia skrev 2021-02-07 11:07:24 följande:

    Precis ja tycker mest de kliar efteråt hahah. Ja har kunnat stå ut sticksmärtan på den, men ibland mentalt har ja inte orkat med sticken dem sista dagarna när allt har känts så jäkla ömt.


    Tyckte också det mest klia, men jo det var den jobbigaste sprutan.

    Här har jag nått dagen före äggplock. Nervöst. Trodde jag kunde bita ihop och gå på jobb efteråt, men tydligen är man fortfarande lite påverkad av medicinen flera timmar efteråt, så nu blev det sjukanmäln. Surt att pressa jobbkompisarna, men så går det visst med detta.

    Ni som gjort det här förut, hur kände ni efter äggplock. Ont? Bara ömt? Känns medicinen mycket?
  • Sun 7 Feb 2021 12:06

    PS

    Sjukt nervös för att äggen trotsar fyremadelen och lossar före imorgon förmiddag.

    Inge bra googla sånt, har ju såklart hittat tillfällen dör det skett. ????

  • Tue 16 Feb 2021 22:31

    Hejsan alla, har visst varit lite tyst här.

    Måndag förra veckan hade jag äggplock. 6 folliklar som blev 5 ägg. Var inte så smärtsamt som jag befarat men jag var lite mörbultad efteråt och sov så otroligt gott i 1 timme efteråt där på kliniken.

    Alla 5 äggen blev befruktade och på torsdagen sattes den finaste upp som 3 dagars. Inga som helst symptom än här i ruvartiden.

    1 embryo klarade sig till frys, så rätt ok statistik egentligen.

    Anonym 0810, du fråga om menssymtom. Jag har ett barn sen tidigare och den graviditeten började precis så. Jag var övertygad om att mensen skulle komma näärsom, men icke.

    Så menssmenssymtom kan helt klart vara gravsymtom.

  • Thu 18 Feb 2021 10:56
    Inalina skrev 2021-02-17 08:16:37 följande:

    det låter ju som väldigt bra resultat, hoppas det är guldägget du ruvar på! när ska du testa? gjorde du ICSI eller naturlig IVF?


    Hejsan, det var vanlig ivf och supersimmare. ??????? Spermierna är från en donator.

    Har absolut inga graviditetssymtom så tvivlar på att det var guldägget. Har testdag på tisdag. Jag hoppas att embryot i frysen består av rent guld ????????????
  • Thu 18 Feb 2021 19:52
    Inalina skrev 2021-02-18 11:11:58 följande:

    hehe låter bra med supersimmare, min man har tydligen också det så det är inte där problemet ligger i alla fall :)

    kommer du testa innan tisdag tror du? försök att hålla dig neutral i den här processen, all ångest och oro man så lätt känner i det här hjälper oss inte direkt. försök nu att tänka att du är gravid tills motsatsen är  bevisad


    Oj mitt meddelande såg lite neggo ut, jag är ganska neutral i processen, men realist. Vet hur mina blodprover o sånt ser ut så tja... Testar inte före. Med min första testade jag från dag 10 för att börja testa ut ovitrellen, men plussade redan dag 12.

    Nu är jag inte lika nervig. Dessutom så går tiden med jobb och barn så det är mycket lättare att hålla sig ;)

    såg att du är på Pergoveris. Jag hade Elonva (1 stick för en vecka) och Pergoveris 300 sista dagarna innan ovitrellen. Inga konstiga symtom, jättesmidigt. . Hoppas du slipper biverkningar. :))
  • Sat 20 Feb 2021 00:45
    Inalina skrev 2021-02-18 23:01:12 följande:
    Hehe du skrev nog inte så neggo egentligen ;) jag vet själv från förra gången att jag var så orolig och lite paniktankar hela tiden så fort det var något så till slut fick jag säga till mig själv o tagga ner och inte gå och förvänta mig dåliga besked hela tiden. Men jag tror med all besvikelse man har upplevt innan man startar IVF så tar man liksom med sig det in i processen också tyvärr.

    Men som du säger, när man redan har ett barn är det på en helt annan nivå, jag känner själv att min värld kanske inte går under om det inte funkar denna gången för den pressen att garanterat ha 2 barn vill jag inte sätta på mig själv. Men visst vore det fantastiskt om det skulle gå att få ett syskon till lillan <3 hur gammalt är ditt barn?

    Det gick förvånansvärt lätt att ta sprutan idag, kändes inte alls så jag lyckades med att inte träffa någon nerv tjoho! ;)
    Ja, det är helt klart något annat när det är barn nr 2 (eller mer). En annan ro liksom. Men samtidigt känner jag att jag absolut måste försöka på ett annat sätt också. Förut tänkte jag funkar det inte så funkar det inte och så har naturen liksom sagt sitt (jag är lite sån, fatalistisk). Då hade jag aldrig ens övervägt ivf, men nu känner jag att syskon vore största gåvan till lillan och kan inte längre vara så laissez faire som förut, så nu har jag bestämt mig för att ge syskonförsök ett år. Som det ser ut nu så kommer jag inte försöka alltför länge. Det skapar lite för mycket stress i vardagen (plus att jag är singel så står med det själv ekonomiskt). Hon är 15 månader rent guld. Hjärta
  • Tue 2 Mar 2021 20:58

    Hejsan alla, nu har det varit tyst på mitt håll ett kort tag. Fullt upp med jobb-byte och sånt.

    Fick ett färskt embryo satt upp 3 veckor sedan. Det tog sig inte så nu ska jag vidare till nästa försök. Jag har ett enda fryst embryo som väntar.

    Jag ska ultraljudsscannas på torsdag, dag 8 i min cykel. Så om allt går som det ska så blir det upplägg i början av nästa vecka.

    Allt det här är sjukt läskigt. Vill jättegärna ha en liten tvåa, men processen ger alldeles för mycket betänketid. Spelar upp alla möjliga katastrofscenarion med passningsproblemer(jobbar ofta natt och helg (och bor långt från familj)), sömnproblem, påverkan på mitt arbetsliv, utmattning, ekonomiska problem, skräcken för extrem graviditetströtthet och illamående . etc etc...

    Suck alltså..

    Samtidigt så hoppas, hoppas jag på nästa embryo. Nån som känner igen sig?

  • Sun 10 Oct 2021 13:49

    Hejsan, länge sedan jag skrev i denna tråd. Gjorde ivf första gången i februari. Hade 5 befruktade, en färsk tillbaka och en till frysen. Ingen graviditet. Andra ivf rundan i juni på ny klinik. Fick bara ett enda fjuttigt ägg, men vi tog ut det och fick en blastis av det. Efter några om och men fick jag satt tillbaka det nu 1a oktober och har rd9. Ska testa på onsdag. Hoppas, hoppas.

  • Tue 12 Oct 2021 21:23
    Dibella skrev 2021-10-10 14:16:01 följande:

    Hoppas verkligen du får ett plus på onsdag! Vågade de odla till blasto när du fick ut 1 ägg?


    Tack!

    Jag hade inget val. Skulle resa dagen därpå. Så det gällde bara att hålla tummarna och hoppas. Och det gick ju vägen så..
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021