• Camii80

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Hallå allihopa
    Roligt att läsa och följa med i er resa.

    Ruvar själv på en 6-dagars blastocyst med återföringsdag 6.3, så är på RD6 idag. Vet att testa sig på RD6 är rätt så tidigt men idag tog nyfikenheten över mig och jag tog ett gravtest bara för att Glad Min man var inte alls på noterna, haha.Skrattande

    Jag tycker att jag kan urskilja mig ett svagt streck (syns bättre IRL) men det kan lika gärna vara ett spökstreck. Har egentligen testdag 22.3 så ligger way ahead of time men men... Förra återföringen lyckades jag hålla mig till RD13 iaf Tungan ute men icke denna gång. Så jag tänkte köpa ett digitalt test och se om den visar något positivt den med. Har BIM 16.3.

    Vad säger ni? 

  • Camii80
    Dibella skrev 2021-03-12 12:57:46 följande:
    Jag ser definitivt något, får hoppas att det är ett som blir starkare för var dag som går Solig
    Vi håller tummarna Skrattande
  • Camii80
    Inalina skrev 2021-03-12 13:24:58 följande:
    hejsan!! jag ser i alla fall ett streck =) Grattis!!! hoppas verkligen det håller i sig o blir starkare nu! spännande att köra med digitalt också! jag ska också testa på RD 6 men är bara på RD 3 ännu och har lyckats hålla mig haha
    Tack Glad
    Tänkte, som sagt, testa med ett digitalt och oavsett vad den visar så går jag runt och intalar mig att jag är gravid och så får jag testa mig igen på testdagen.

    Har dock inte lika mycket grav-symptom som förra gången men hela den här omgången har varit heelt tvärtemot förra IVF-behandlingen. 

    Så, nu är det bara och vänta och se fram emot plusset Skrattande
  • Camii80
    Asplövet18 skrev 2021-03-12 12:02:12 följande:

    Testdjävulen besökte mig med imorse trots att jag bara är på RD4 Demon 


    Fick två streck, det ena väldigt svagt men jag ser det verkligen utan tvekan, fångas dock knappt när man skickar bild?

    Blir galen haha. Känner mig helkorkad som utsätter mig för det här redan nu :) 


    Spännande! Du är modig som vågar testa på RD4!  Skrattande Men kul att det syns, om än svagt. Heja Heja!
  • Camii80
    Inalina skrev 2021-03-12 16:38:07 följande:
    ja men du är gravid just nu i alla fall! har för mig att det var ungefär så tydligt när jag testat på RD 6 innan - som blev min dotter.

    Har du barn sedan tidigare via IVF då? 
    Ja, en son via IVF som kom September 2019.
  • Camii80
    Asplövet18 skrev 2021-03-15 08:49:06 följande:

    Ruvardag 7 med blastocyst. Vågar man lita på detta? <3


    Det tycker jag nog. Grattis!

    Gjorde ett digitalt på RD7 och den visade samma sak. Gravid 1-2v, men sedan började jag nojja över att det kanske kunde vara Ovitrelle-sprutan då det i lördags hade gått 14 dagar sedan jag tog den :s Men nu håller jag mig till testdag 22.3 och håller tummarna att mensen inte dyker upp imorgon.
  • Camii80
    YKY skrev 2021-03-15 14:50:12 följande:

    Jag hoppar in i tråden här.

    Vi ska göra syskonförsök (FET) i april på Sahlgrenska. Vi har sju embryon i frysen, vår första insättning 2018 tog sig som resulterade i vår dotter som precis fyllt 2 år. Vi försökte i två år innan vi fick plus.

    Jag är rädd att gå in i processen igen för positiv eftersom det gick så bra förra gången.

    Någon mer som gör syskonförsök nu?


    Som andra skrivit - WOW till att ni fått 7(!!) till frysen!! Skrattande

    Vi håller på med syskonförsök. Fick våran son i September 2019 under första IVF-behandlingen. Fick en ET som inte fäste men däremot på första FETen så förstår rädslan/stressen du har. Man har ju lite höga förväntningar på att det ska gå lika bra denna gång. Men jag försöker ta det med ro och inte stressa vilket är ju lättare sagt än gjort och invänta testdag den 22.3

    Men det kommer att gå bra när ni väl startar processen.
  • Camii80
    YKY skrev 2021-03-15 17:45:40 följande:
    Ja den chocken när de ringde och rapporterade resultatet då 2019... Inget man förväntar sig! De fick ut 11 ägg, och så blev det 8 blastocyster (en är min dotter nu :) ).

    Hoppas det går bra!. Är det lättare att ha lite is i magen den här gången? Har ni nåt kvar i frysen?
    Tro det eller ej, men det är faktiskt lättare att hantera situationen. Det är nervöst såklart men lättare. 

    Ja, vi har 2 till i frysen från denna behandlingen.
  • Camii80
    Asplövet18 skrev 2021-03-15 18:40:05 följande:
    Jaha okej!! Då förstår vi varandra hur det känns haha. Flera säger dock att den sitter max 10 dagar men...

    Jag kommer testa med stickor för att följa ökningen och sedan testa ett till digitalt 19e för då borde det vara 2-3v och sedan 26e som bör vara 3.+
    Det står faktiskt i FASS att man kan få falskt positivt testresultat upp till 10 dagar så jag hade fel Glad Har för mig dock att jag fått höra 14 dagar, men men.. bättre med 10 dagar än 14, säger jag Skrattande

    Håller tummarna att det går hela vägen!
  • Camii80

    Hej allihopa

    Har varit frånvarande då jag fick ett + tidigare i år. Nu när jag var på ett VUL, vecka 7+3, så konstaterade läkaren på IVF-mottagningen att allt inte var OK. Ägget har fäst men embryot har stannat i växten. Så, ist för att vara ca 1-2cm, är embryot ca 4-5mm. Jag kände på mig att ngt var fel då jag inte känt några grav.symptom förutom ömma bröst ( kalla det intuition).

    Nu till min fråga. Läkare sa att jag ska sluta med Lutinus och invänta ett missfall... Detta känns så konstigt, att behöva vänta på att en blödning ska börja och missfallet blir ett faktum. Är det ngn som varit i samma situation som kan berätta för mig hur länge man behöver vänta innan kroppen säger ifrån? Jag har tid nästa fredag igen för att kolla ifall allt gått bra, men detta väntande på att missfallet kommer igång är skitjobbig.

  • Camii80
    Dhalia skrev 2021-04-10 10:37:00 följande:

    Hej, beklagar så att det blev ett MA :( Har själv UL nästa vecka och kommer då va i v7+3, har inte hellrr bra känsla inför det men hoppas jag har fel :/

    Men ville dem inte ge cytotec om du känner de jobbigt att vänta? Jag har valt cytotec då jag känt att jag inte orkar invänta att det startar av sig självt.


    Nej, jag blev inte tillfrågad om att få ngt för att starta processen. Antar att det ska ske "naturligt" vilket är ju bäst för kroppen... Nu har det gått 4 dagar sedan jag slutade med Lutinus och inget händer så jag tror att jag kommer att ringa kliniken imorgon och höra mig för hur jag ska gå vidare med detta.
  • Camii80
    Smilla93 skrev 2021-04-11 22:53:12 följande:

    Vad tråkigt att höra om ditt MA, beklagar verkligen!! Har varit med om samma sak och vet hur det känns.. Fick då cytotec som används vid aborter för att sätta igång processen. För mig kom blödningen fort efter jag tagit tabletterna och allt kom ut. Dock var det en väldigt smärtsam process, så det kanske är därför läkarna vill se om det kommer av sig själv? Men hör av dig till läkaren och fråga en gång extra!


    Tack.

    Pratade med kliniken nu på morgonen och de förklarade så att de vill ge kroppen en chans att komma igång med blödningen av sig själv. Om kroppen inte gör det så får jag med mig medicinering hem på fredag efter UL- undersökningen och ska då kunna starta detta hemma i helgen.

    Hur länge blödde du och kom vanliga mensen strax inpå eller tog det tid?
  • Camii80
    Inalina skrev 2021-04-12 09:15:24 följande:

    hej, ville bara säga att jag är så ledsen för din skull 

    //

     usch så orättvist att du ska behöva gå igenom detta när man redan kämpar med IVF, stor kram till dig


    Tack så mycket????

    Kram!! ????
  • Camii80
    Camii80 skrev 2021-04-12 12:00:14 följande:

    Tack så mycket????

    Kram!! ????


    Dessa konstiga smileys ibland. Blir ju bara massa frågetecken :/
  • Camii80
    Annna84 skrev 2021-04-12 12:47:27 följande:

    Kram till dig! Så fruktansvärt orättvist att få missfall när man kämpat så länge <3


    Tack så mycket!
  • Camii80
    Smilla93 skrev 2021-04-12 20:53:21 följande:

    Ja va bra att du ringde och kollade! Förstår verkligen att det är jobbigt och att allt känns hopplöst och tungt just nu, men det blir bättre! <3

    Om du nu får medicineringen så rekomenderar jag att ta morfin så fort du börjar känna lite smärta! Tog morfintabletten alldeles för sent så den hann inte kicka in förrän det värsta var över.

    Jag blödde mycket första dagen sen minskade, men små blödde väldigt länge.. Har alltid haft oregelbunden mens, men fick inte en riktig mens förrän ca 10 veckor.. Men som sagt, har alltid haft helt oregelbunden mens där det ibland gått 3 månader mellan blödningarna, så jag är nog ingen bra referens.. Däremot sa läkarna att det var normalt att blöda länge och att det kunde ta ett tag innan kroppen återgick till det normala. Hoppas att det kommer igång snart så du slipper vänta ut detta!


    Igår kväll kom blödningen igång, så nu kan man typ "pusta ut" och rida ut stormen utan att behöva vänta på att det ska kicka igång! Nu ska man ju bara vänta på att detta är över och att mensen kommer så man kan starta nästa behandling. Hela IVF-processen är ju inget annat än en enda lång väntan. Börjar bli less på det här och då är detta "bara" min andra omgång. Men det är ju bara att bita ihop!

    Ja, läkaren sa att det kunde ta upp till två veckor innan blödningen stannar av. Vi får se vad de säger på fredag när jag är där på undersökning. Nu vill man ju att kroppen hanterar detta själv så man inte behöver hjälpa den på traven med annat.
  • Camii80
    Aya2019 skrev 2021-04-14 06:39:49 följande:

    Testdagen idag :)

    Hoppas lillen stannar kvar denna gång :D


    Grattis
  • Camii80

    Hej allihopa
    Har varit frånvarande från forumet sedan april då jag fick mitt missfall och även 2 misslyckade FET efter det. Det har tagit lite hårdare än väntat och, som många här inne känner, så är hela processen utmattande. På ett eller ett annat sätt.

    Vi startade, återigen, en omgång med hormonsprutor i mitten på september och min kropp ville verkligen inte hänga med. Äggen utvecklades inte snabbt nog så jag fick ta Gonal-F i 14 dagar, varav tillsammans med Fyremadel i 10 dagar av de. Jag blev helt blå på magen av Fyremadelen och kan säga att jag var riktigt less på att ta dessa sketna sprutor. Fick gå på fler kontroller och mådde dåligt eftersom det inte såg så positivt ut. Vi fick iaf ut 5 ägg (färre än de andra gångerna) varav en blev återinsatt två dagar senare (inte heller hänt då jag bara fått blastisar förut). Vi fick inga till frysen så jag blev relativt nerstämd då chanserna förut, med fler äggblåsor och fler embryon till frysen, inte heller har gått vägen. Hela den här omgången känns helt tvärtemot de andra gångerna.

    Igår tog jag iaf ett gravtest som visade ett svagt plus.Jag har ju gjort det här förut men ändå känner man sig så sjukt osäker varje gång man räknar dagar fram och tillbaka :) Igår var det alltså 13 dagar sedan Ovitrelle, 11 dagar sedan äggplock, 9 dagar sedan insättning (RD9) med en tvådagars. Officiell testdag 25.10. Förväntad mens om 3 dagar och tog ett gravtest med ultratidig detektion. Frågan är då - kan jag lita på testet eller är jag för tidigt ute och bara ska ha is i magen?

  • Camii80
    smulis85 skrev 2021-10-16 15:16:46 följande:

    Tror jag vågar säga grattis!!! Helt klart för starkt streck för att vara ovitrelle så här sent! <3 vad glad jag blir för din skull du ger mig hopp för framtiden!


    Tack <3
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021