• Tildasafira

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Hej! Jag har följt tråden lite på avstånd och har precis börjat min första IVF-behandling! Är på dag 4 med sprutor, och jag har en kanske lite konstig fråga;

    För att göra en lång historia kort så har jag plussat rätt många gånger men som blött ur bara några dagar efter (handlar om kanske 8ggr de senaste 20 månaderna). Samma sak hände även cykeln nu precis innan sprutstart. Men min temp sjönk aldrig så idag fick jag ett infall och tog ett gravtest. Det vart snabbt positivt, därför undrar jag nu om någon här vet om Menopur kan ge falskt positiva gravtest? Försökt leta vetenskapliga artiklar och läst på FASS men hittar ingenting!

  • Tildasafira
    Inalina skrev 2021-10-26 22:52:41 följande:

    Hej o välkommen till tråden! :) hm oj vad tror läkarna är problemet när du har så lätt att få plus på stickan men att mensen ändå kommer? Har du fått göra en missfallsutredning innan ni startade med IVFen?

    Har dina plus tidigare blivit svagare och försvunnit direkt när du börjat blöda? Vad jag vet så ger inte Menopur några positiva tester, det är det Ovitrellesprutan som gör, som Man får precis innan äggplock. Du borde nog prata med din klinik och kanske avvakta IVF tills du vet att du inte är gravid? Lycka till!


    Tack snälla!:)

    Jag har säkert gått till 4 olika läkare som skakar bort allt jag säger om det, just för att dom aldrig går så långt att de blir bekräftade av vården! Så har inte fått någon hjälp alls, tyvärr. Längsta jag kommit är ca. En vecka efter bim, vilket inte kunnat bekräftas av ultraljud..:/

    Ja dom har försvunnit inom ett par dagar. Tror du jag vågar avvakta tills på fredag när jag ändå ska dit på ultraljudskoll?
  • Tildasafira

    Hej alla!

    Jag är ny i IVF-svängen och skulle behöva lite råd <3

    Förra månaden började jag stimuleras med Menopur men plussade på stickan i samma veva trots liten blödning så fick avbryta, men det visade sig vara en kemisk! Nu är jag igång med sprutorna igen och var igår på ett andra ultraljud på sprutdag tio. Det hade verkligen satt fart och 15 äggblåsor var i stort sett redo och fler på ingång. Jag har ett AMH på 6,8 och kommer därför att bli totalfrys pga. risk för överstimulering.

    Till min lilla fundering; läkaren bestämde igår äggplock på onsdag då jag är ?ung? och hon tror att mina äggblåsor kommer klara några dagar till med stimulering för att de andra som närmar sig ska hinna ikapp. Men idag är jag riktigt öm över äggstockarna och bara jag går gör det ont. Ska det vara så? Eller håller jag på att bli överstimulerad? Är ganska svullen över magen och kliniken har stängt över helgen.. eftersom jag aldrig gjort detta förut så vet jag inte vad som är normalt, så vad säger ni? Tror ni att det är lugnt? <3

Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021