• chislin

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Hoppar gärna in i tråden om det är ok! Vi ska göra vår första IVF nu i början på september och det snurrar ganska mycket i huvudet hehe?, Det känns som att jag kommer att glömma någon viktig detalj, blanda sprutan fel, förvara den fel, osv osv. Ja, mycket nerver!

    Någon här som tagit Menopur och Fyremadel? Funderar på hur tidigt jag kan hämta ut dem från apoteket i och med hur de ska förvaras (i kylskåp har jag förstått).

    Vi måste tydligen också ta blodprov för hiv och hepatit (som kostar skjortan) innan vi kan påbörja behandlingen.

    Kul med denna tråd!

  • chislin
    Inalina skrev 2021-08-20 08:53:47 följande:
    hej o välkommen till tråden! hehe ja jag minns nerverna man hade första gången man skulle börja, allt var väldigt nytt och spännande och lite läskigt! men vi har alla vart där så bara att fråga om om det är något du funderar över, vi är flera här inne som gjort ganska många IVFer.

    Då apoteken tar max 2 dagar på sig att beställa de där sprutorna skulle jag vänta tills när du tror att det börjar närma sig, du kan ju ha dem i kylen någon vecka hemma själv för att vara på den säkra sidan. Jag tror det är standard med de där blodproven innan man kör igång och dem kommer man inte ifrån.. jag bor dock inte i sverige så vet inte vilka grejer som går på högkostnadsskydd etc? det kanske någon annan kan svara på!

    Tips när du ska ta sprutorna är att kolla youtube filmer (ca 300ggr haha) för då ser du precis hur de gör, att läsa en instruktion är ju som att försöka läsa grekiska för mig FlörtDet kommer gå fint, lycka till!!
    Tack! Jag bor inte heller i Sverige utan på Åland så vi gör vår IVF i Finland i Åbo. Jo, det är mycket nytt som sagt och speciellt eftersom vi tror att detta är vårt enda försök (ekonomiskt klarar vi inte fler). Men försöker såklart ställa in mig på att det kan misslyckas...

    Ja, blodproven kommer man ju inte undan....upptäcker ju bit för bit att man lägger ner en hel massa pengar på allt runtomkring (blodprov, resor, vitaminer, injektioner...) så man landar ju LÅNGT över vad man hade beräknat från början. Men blir ju så när man får betala allt själv... 

    Tack för uppmuntran! Så skönt att ni finns och man kan skriva av sig..Glad 
  • chislin
    Truuly skrev 2021-08-20 10:53:42 följande:
    På min klinik är man tvungen att ha tagit dos 2 innan man får starta behandling. Vet inte om det gäller olika för olika kliniker?

    Annars ska det väl inte vara några problem att ta vaccinet efter när man blivit gravid?
    Här i Finland ser de inga problem med att man vaccinerar sig under pågående IVF - behandling. Jag ska göra min första IVF snart och har också min andra dos av vaccin inbokat under samma månad, men inga problem med det menar kliniken...
  • chislin

    Har ett par frågor om IVF-behandlingen som kanske någon orkar svara på...Glad

    1. Bromssprutan som man tar från dag 5-6, ska den tas ända fram till äggplock? Jag har fått 5 stycken utskrivna så ekvationen går inte ihop i mitt huvud (om ÄP är på dag 13 ca) Obestämd

    2. Vår läkare gav oss alternativet att förutom IVF också göra ICSI vid sidan om, för att vara ännu mer säkra. "Oftast funkar IVF, och jag tror det kommer funka i ert fall, men det finns fall där spermien inte hittar fram". Det kommer att kosta oss en del extra men enligt henne ökar chanserna. Har ni fått ett sådant förslag någon gång och vad verkar smartast att göra?

  • chislin

    Hej! Ni som har kört med Menopur, vilken dosering har ni fått?

    Jag ska ta 225 IU i tre dagar sedan 150 IU resten av dagarna. 

    Allt detta är nytt för mig så är bara intressant att se vilken dosering andra får.Glad

  • chislin

    Hej igen! Slänger in en snabb liten fråga från en nybörjare till er mer erfarna ????

    Ska börja med Menopur ikväll. Visst kan jag blanda den redan nu? Den ska ju inte stå i kylen sen när den är blandad som jag förstått.

    Och en till?. Vad har ni upplevt för biverkningar av Menopur?

    ??

  • chislin

    Hej igen alla! Någon som kan snabbt svara på en undran om Fyremadel?. Den ska tas i 45 graders vinkel? är det väldigt viktigt? Och kan jag ta den direkt efter Menopuren?

  • chislin
    GlitterLina skrev 2021-09-06 20:01:52 följande:

    Vad jag förstår så e det nog viktigt att ta i den vinkeln som står. Jag brukar läsa/kolla videon på appen medicininstruktioner.se

    & där står det att den ska tas i den vinkeln. Jag brukar oxå ta den efter menupuren/Gonal f men tar då på andra sidan magen


    Tack för länken! Tydlig information där. Brukar du dra tillbaka också för att se om det kommer blod?
  • chislin

    Första UL på dag 8:

    Höger äggstock: ingenting

    Vänster äggstock: 4 st, 14 mm. 3 st, 9-10 mm.

    Känns som att det är vääääldigt dåligt?. Ni med erfarenhet, vad säger ni?

  • chislin

    Oj behöver goda råd! Läser nu att ovitrelle skulle förvaras i kylskåp! Hämtade ut den igår och ingen sa något om det varken apotek eller klinik så har haft den i rumstemperatur?. Är det kört??

Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021