• Vuisin

  Vi som startar ivf behandling 2021

  Hej! 


  Har följt flera av er länge och själv kämpat med IVF sedan 2020. Manlig faktor med få och lite slöa spermier. Vi har gjort fem IVF/ICSI och totalt sju återföringar, varav de senaste två FET. Vi får många ägg och fin befruktning men tyvärr går det sämre efter det. Vid frysåterföringarna har min slemhinna inte blivit tjockare än ca 6,5 mm trots tillskott på östrogen. Kliniken har dock tyckt att vi ska sätta tillbaka ändå eftersom slemhinnan har varit fin och treskiktad. Har dock börjat blöda redan efter fem dagar. Vi har en blastocyst kvar i frysen och kommer att göra en sista frysåterföring. Känns dock inte bra att köra på på samma sätt med samma tunna slemhinna. Har ni några liknande erfarenheter eller råd att komma med? 

  All kärlek till alla er som kämpar där ute eller som har lyckats att bli gravida sedan tråden startade. ❤️

 • Vuisin
  AndraSladdis skrev 2022-12-29 17:08:47 följande:
  Hej!
  Det kan funka att bli gravid med 6.5mm slemhinna, men det låter däremot inte bra att börja blöda efter fem dagar, tycker jag. Gör du dina FET i en naturlig cykel? Annars kan du testa en stimulerad cykel med en ökad mängd progesteron och östrogen. Har din klinik föreslagit några ändringar, som de bör göra efter så många försök?
  E-vitamin 400mg skulle du kunna lägga till, kan ge 1mm mer. Det finns olika sätt som utländska kliniker jobbar med för att förbättra slemhinnan, som att tillsätta östrogen i olika former (oralt, plåster, vaginalt), PRP, tillväxtfaktorer, kolla upp med hysteroskopi...
  Hej AndraSladdis! Jag har gjort en i naturlig (blödning efter sju dagar) och en i stimulerad med östrogen och sen progesteron (blödning efter fem dagar). Jag ska prata med kliniken efter jul och se om de har några förslag. Tror dock inte att de kommer att komma med någon nytt så känner tyvärr att jag behöver vara drivande. Hur länge tror du att man behöver äta E-vitamin innan det ger resultat? Vet du om man kan få östrogen vaginalt i Sverige? Allt gott! 
 • Vuisin
  AndraSladdis skrev 2022-12-29 22:21:22 följande:

  E-vitamin helst i ett par månader.
  Man kan ta östrogentabletter vaginalt om de inte är sockerdragerade. Progynon funkar tyvärr inte för det. Fråga din klinik vad de tror om att lägga till olika typer av östrogen och progesteronsprutor, åtminstone justera dosen. 
  Blöder du mycket? Lite spotting kan vara normalt. Min klinik hade ett speciellt program som man skulle göra om man blöder (nya medicindoser mm.)
  Jag skulle ta ett riktigt snack med kliniken helt enkelt. Om det är en svensk klinik så kanske de vill köra mest samma protokoll hela tiden, men de måste ju komma med NÅGOT nytt att testa som de anser inte skadar.


  Ok, tack! Jag blöder aldrig mycket och inte heller under cyklerna. Men har regelbunden cykel. Ska absolut kolla detta med min klinik och tjata mig till något nytt. Började också fundera på det här med hysteroskopi. Antar att man behöver vända sig till dem som gjorde utredningen då eftersom jag går på en privat klinik? 
 • Vuisin
  Always choklad skrev 2022-12-30 12:53:36 följande:

  Hej har du 
  Provat imunförsvarsdämpande typ prednisolon. En form av kortison. 


  Jag har en reumatisk sjukdom så använder biologiska läkemedel/TNF-hämmare. Antar att det har samma effekt? 
 • Vuisin
  Och hur har det gått för alla andra här inne? Finns det fler som började 2021 och som fortfarande inte har lyckats? 😔
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021