• Kronärtskocka

  Vi som startar ivf behandling 2021

  Hej på er

  Har läst under lång tid med mestadels inväntat medicinska besked detta är, så jag har inte haft mycket att skriva om. Är 39år och försöker få syskon på egen hand. Tyvärr har jag lågt AMH värde så chanserna är små, även om jag vet att det kan gå. Gjort fyra inseminationer förra året med donerad sperma och ett ivf försök med totalfrys som plan men där ingen bladtocyst var fin nog att frysa. Andra försöket nu efter sommaren gav ett toppembryo dag tre, som tyvärr inte tog sig, och de övriga gick inte att frysa. Står i kö för äggdonation och tror inte så mycket på IVF längre men min läkare är hoppfull om ett försök till.

  Idag har jag äntligen fått börja med nedregleringssprayen. Skönt att vara på g igen även om det också är vemodigt med sista försöket innan ÄD. Men ändå ett försök. Har likt många andra av er mixtrat med diverse tillskott för att känna att jag gör något iaf. Ska dock och lämna blodprov av en annan anledning nästa vecka så nu har jag under två veckor inte fått ta några tillskott eller vitaminer alls. Så jag hoppas inte det påverkar försöket.

  Härligt att läsa om er som plussat och sett små hjärtan. Det är ju dit vi alla vill nå.

 • Kronärtskocka
  Estelle011 skrev 2021-10-20 15:49:59 följande:

  Hej, vad gör ni med gamla sprutor? Jag har sparat alla av någon konstig anledning. Ska man lämna dom tillbaka på apoteket? 


  De ska lämnas in på apoteket. När jag hämtade ut mina fick jag en gul burk att samla dem i av apotekspersonalen. Den stoppar jag dem i och lämnar sedan in. Hittar tyvärr ingen länk men jag har fått dem gratis på både Apoteket och Apoteket Hjärtat.Är ju säkrare för dem att ta emot dem i också. Men funkar säkert bra att lämna in dem utan burk också.
 • Kronärtskocka

  Dibella: Tack för välkomnandet! Ja, visst måste en ändå ha hopp och jag har stor tilltro till min läkare. Det är skönt.


  Inalina skrev 2021-10-21 08:41:51 följande:

  hej o välkommen!

  tufft med många inseminationsförsök men för dem med lågt amh verkar IVF kunna fungera så länge man får ut några ägg, så jag tycker det låter hoppfullt att din läkare vill köra på ett försök till! har du gjort några ändringar i medicineringen denna gången? Körde du långa protokollet förra gången med?

  Jag ska också starta syskonförsök (4:e IVF för i år..) men jag kommer få en nedreglerande spruta istället för nässprayen, får den om en vecka så vi kommer kanske ligga ganska nära varann i stimuleringen. Vi funderar också på ÄD om detta inte funkar nu. 


  Första försöket var korta protokollet och bemfola.

  Andra försöket var långa protokollet med engångssprutan elonva och därefter menopur.

  Detta tredje försök blir bemfola plus menopur.

  Det känns bra att få pröva lite protokoll och läkemedel.

  Intensivt år för dig med alla försök. Hoppas det blir fjärde gången gillt! Förstår att sprutan är tuff. Hur snabbt efter den börjar du med sprutor sedan? Sist tyckte jag att synarelan var ok. En del huvudvärk men annars hyfsat välfungerande. Men då hade jag semester. Jobb och försök är något annat?

  Jag hade trott att 2020 skulle vara året med försök och därefter besked om det blir fler barn eller om det blir att sörja. Men Corona kom emellan och flera medicinska hinder i min hälsa. Så nu är det snarare 2022 då jag kommer gå i hamn med att ha gjort de försök jag orkar och har råd till. Det kommer bli skönt, att nå ett avslut. Men än så länge försöket jag och har ändå lite hopp. Nu med hopp om en augustibebis som gör att jag kanske inte får gå på festival som planerat då, men vad är väl en festival mot bebisgos!
 • Kronärtskocka

  Steeph: Härligt med så många efter all ovisshet. Hoppas de fortsätter utvecklas fint till på söndag!

  Frida123123: Så tungt för er. Som om inte kampen för ett plus vore nog jobbig? Ta hand om er.

  Här har jag nu sprayat i en vecka. Lite mer dämpad än vanligt men försöker vara snäll mot mig. Inte konstigt det är vemodigt med sista ivf-försöket. Sista chansen till ett till barn med mina gener. Och sen gör väl sprayen inte att humöret är på topp heller. Tur det samtidigt ändå är gott att vara igång. De månaderna jag har fått vänta har det ju inte funnits någon chans alls. Nu finns det ju iaf chans att det kan bli något.

 • Kronärtskocka

  Steeph: Så skönt med ett sånt resultat! Hoppas du får må bra under ruvningen.

  Islandinthesun: Att längta är många gånger väldigt tungt och slitigt när alla omkring har små barn. Ta hand om dig, tillåt dig känna och vara i det tunga. Det är ett jäkla slit med IVF. Hoppas ni kan få göra FET redan i november. Och gott att ha i frysen trots allt.

  Spännande ni alla som räknar ned till FET. Hoppas ni snart får tid.

  Här har jag nu sprayat i 14 dagar och ännu ingen blödning. Tänk, när en ruvar kollar en papperet för att en inte vill se blod, och nu vill jag se blod så jag kan få ringa kliniken om när jag ska börja spruta. Hoppas kroppen fattar att det är dags att blöda nu. Har haft rejäla känningar av vallningar idag iaf. Det hade jag inte förra gången. Varit alldeles röd och känt mig som om jag är väldigt generad. Knäppt. Men skyller allt på Synarelan.

  Mina pojkar 2: Har tyvärr ingen aning. Låter klokt att stämma av med kliniken, så du vet. Hoppas du får svar imorgon!

 • Kronärtskocka
  Inalina skrev 2021-11-03 09:32:24 följande:

  hej! vi verkar vara lite i samma sits, både att det kanske är sista försöket med egna ägg och nu med långa protokollet.(dock så sprayar inte jag, utan fick en spruta som ska nedreglera äggstockarna istället.) så jag väntar också på en blödning som ska komma 'några dagar efter sprutan'.. jahaa??? Är på dag 5 nu så precis som du längtar jag efter att se blod denna gången, för annars kommer jag inte hinna med sprutorna i tid och får ev. ställa in stimuleringen denna gången  förra gången jag körde långa protokollet tror jag blödningen kom en vecka efter sprutan, och det ska i så fall vara på fredag denna veckan så jag hoppas min kropp fattar att göra samma sak denna gången!!

  det står i mitt protokoll att 10-14 dagar efter sprutan gör man ett VUL och kan då börja md sprutorna direkt om det ser bra ut. men detta förutsätter att jag fått blödningen såklart! tycker också att jag svettas en del men minns att de värsta biverkningarna kom när man började blöda senast.

  ska du också göra ett VUL innan du får börja spruta?


  Här retades kroppen och jag fick lite blod ev dag, men bara lite och sedan inte mer. Så stressande. Men dagen därpå kom blödningen igång på riktigt så nu har jag börjat med sprutorna. Skönt att vara på gång igen!

  Olika kliniker verkar göra olika. Jag behöver inte göra VUL innan, blödningen ska räcka som bevis för dem.

  Har din blödning kommit?
 • Kronärtskocka

  Inalina: Så segt när blödningen inte kommer.

  Min blödning lurades en dag förra veckan, kom bara lite och slutade sedan helt. Det har jag aldrig varit med om. Men den kom sedan igång igen. Puh. Så nu sprutar jag för fullt, två olika preparat och har nu tre gröna blåmärken på magen. Det har jag inte haft innan. Så tur det inte är bikinisäsong nu. Nojar över att jag ska på ultraljud först sprutdag 10, men antar att eftersom jag redan får så höga doser tjänar tidigare ultraljud inget till, de har liksom inget de kan förändra på doserna. Tycker det är lite jobbigt att en inte kan planera sitt liv. Försöker hålla dagarna lite öppna på jobbet eftersom jag inte vet när ägguttaget blir. Det hade varit skönt att veta det. Men men, får glädja mig åt att min läkare ändå gav min kropp en chans till innan jag överger tron på mina ägg. Hoppas kroppen fattar vinken och ser till att lossa fina ägg som kan bli små embryon,

  Steeph och Frida123: Gott att få räkna ned till FET. Då vet ni att det snart finns en chans igen.

  Edaa83: Lycka till och hoppas du får må bra under ruvningen.

 • Kronärtskocka
  Inalina skrev 2021-11-11 09:58:13 följande:

  hej, ja jag hade blivit överlycklig av bara liiiite blod nu också känner jag!  jag vill också spruta för fullt!!! ja mitt första ultraljud har ofta varit helt i onödan då mina äggstockar inte brukar komma igång förrän på dag 10 eller liknande heller, men de vill att jag ska gå dag 7 och dag 10, men förra gången fick jag även göra ett tredje på dag 12 så det hände lite de senaste 2 dagarna i alla fall. jag vill så gärna börja nu så man känner att man gör något i bebisverkstan

  de där blåmärkena är inte att leka med...tar en jäkla tid innan de försvinner..

  jag tänker att du borde veta ungefär vilken dag ÄP blir ändå, då du gjort detta tidigare? jag brukar ligga på dag 14-15.


  Hoppas du får din blödning snart! Tänk att en längtar efter blod när en väntar. Sedan vill en inte se det alls!

  Smart tänkt att utgå från tidigare. Vid korta protokollet var ÄP tidigt, vid det senaste försöket med långa var det dag 16. Så jag får se denna gång?
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021