• Jill92

  Vi som startar ivf behandling 2021

  Hej! Har följt tråden ett tag och hakar på nu när jag själv är i uppstart av IVF! :) Har precis fått mitt efterlängtade cellprovsvar( var såå orolig att det skulle dröja imed pressat läge på labben). Det visade ?endast lätta cellförändringar? så hoppas innerligt att det inte påverkar behandlingstarten. Nån som vet? I slutet på maj är iallafall planen att jag ska köra igång med korta protokollet. Just nu känns allt mest spännande och förväntansfullt, men får väl se hur det blir när man är mitt i allt. Vi har försökt bli gravida drygt två år.

 • Jill92
  Inalina skrev 2021-04-18 14:33:04 följande:

  hej o välkommen till tråden =) så spännande med IVF-start snart! jag tror inte de gör något åt lätta cellförändringar, men det borde ju kliniken veta om du ringer dem o hör efter? 

  har ni fått någon förklaring till varför det inte funkat för er hittills? här inne är vi en del som gjort detta några gånger, och jag har även en dotter via ivf 2018 så undrar du över något är jag säker på att någon kan svara för vi vet alla vad ni går igenom


  Tack så jättemycket! Ja känns skönt att kunna bolla saker med er som har lite mer erfarenhet :)

  Vi har fått förklaringen ?oförklarlig barnlöshet?, så ingen aning än vad det är som gör att det ändå inte fungerar. Men något i ?processen? måste det ju vara liksom :)

  Förstår att det är individuellt , men klurar lite på hur dåligt man faktiskt mår av hormonsprutorna. Är det vanligt att man tex kräks och känner sig helt hängig så att man inte är arbetsbar? Svårt att veta vad att förvänta sig
 • Jill92

  Jag ska somsagt påbörja min första IVF i maj(korta protokollet med gonal ii 14 dagar osv)

  Undrar hur många besök förutom äggplock och ET som man kan förvänta sig? Förstår att VUL görs på dag 8. Brukar det tillkomma fler undersökningar? Frågar eftersom det är klurigt hur jag ska göra med frånvaron från jobbet. Är det bara de tre tillfällena tänker jag inte att jag behöver berätta för min chef( vilket jag helst inte vill göra). Men kan det bli massa extra oväntade VUL så behöver jag nog berätta mer för henne om behandlingen..

 • Jill92
  Dibella skrev 2021-04-21 09:11:54 följande:

  Förra gången när jag körde korta (privat) så var det VUL, plock och insättning.

  Denna gången blir det VUL, VUL, plock och förhoppningsvis insättning. Så är lite från gång till gång. Beror på hur sent in i stimuleringen du har VUL och hur allting växer på.


  Tack för svar! :) Okej så det kan variera lite vart i stimuleringen man gör VUL? Jag trodde det alltid var på åttonde dagen.
 • Jill92

  Har en undran som kanske nån kan svara på! Många här skriver att de får ut många ägg (vissa över 10). Kanske dum fråga, men detta måste ju innebära att ens äggreserv minskar rejält? För man har ju bara ett visst antal ägg sedan födseln. Då ?förkortar? man ju tidsmässigt möjligheten att skaffa de barn man önskar. Är det inte bättre då att de får ut färre, bra ägg.

 • Jill92
  AndraSladdis skrev 2021-04-23 19:24:56 följande:

  Nej, det påverkar inte äggreserven. De antralfolliklar som stimuleras till att växa av IVF-hormoner finns där ändå, men i normala fall finns det en ledande follikel som "vinner" kapplöpningen och börjar utsöndra så mycket östrogen att kroppen slutar producera FSH och de andra inte kan växa längre. Så de andra folliklarna skulle ändå försvinna under menscykeln. I IVF däremot tillsätts FSH så att alla folliklar fortsätter växa.

  Vi alla har otroligt många fler folliklar i vilande stadie än det enstaka ägget som lossnar varje månad.


  Wow tack för ett så tydligt svar, har klurat på detta länge ;)
 • Jill92

  Sitter och räknar ner dagarna nu för sprutstart 22 maj. Känns som en evighet haha! Mitt i allt började jag fundera på en grej. Är det många här inne som har testat insemination med partners spermier INNAN ni gick vidare till IVF? Fattat det som att det är en liknande process med äggstockstimulering etc. Vi har ju gått nu direkt på IVF, tanken slog mig att vi kanske varit dumma och ?missat? ett naturligt steg. Fick dock ingen info om det, utan endast IVF lyftes upp och remiss skrevs( god äggreserv och bra spermiekvalite). Tänkte om någon vill dela med sig av hur ni resonerade. Kram

 • Jill92
  Bejby2021 skrev 2021-05-10 14:14:14 följande:

  Åh...

  Jag är sååå besviken just nu...

  Äggplock på onsdag, mitt första..

  Och tydligen så ska de göra totalfrys?

  Inte fått info om det tidigare, var sååå inställd på återföring..

  Jätte jätte besviken just nu.... :(


  Oj vad tråkigt. Är det pga pandemiläget eller nått sånt?Vilken klinik är du på? Vi kommer köra på SU göteborg. Är också helt inställd på att det blir insättning om allt går som det ska..
 • Jill92
  Bejby2021 skrev 2021-05-10 22:31:49 följande:

  Glömde svar :) att jag ska till Akademiska Uppsala.


  Jaha, jag som trodde att risken att bli överstimulerad bara var under ?spruttiden? innan äggplock. Så att om allt gått bra ska man kunna fortsätta med insättning. Men då kan man alltså råka ut för det även efter ÄP? Hmm. Någon skrev även att det kan ta tid innan mensen kommer tillbaka efter behandling, är det pga att man ?mixtrat? så mkt med ägglossningen kanske?

  Skriver detta också som en öppen fråga, någon annan kanske har ett klokt svar. Så skönt att många är så insatta här inne... :)
 • Jill92
  MeAndMyself skrev 2021-05-11 16:54:16 följande:

  Grattis!! :)


  Veneria skrev 2021-05-11 16:41:14 följande:

  Hej!

  Har inte hunnit läsa så långt bak i tråden ännu, men jag ska starta mitt (korta) protokoll ikväll 11/5! Gonal F 125 och sen på 5:e dagen +Fyremadel. Ska även ta spruta med blodförtunnande pga. tidigare blodpropp. Lite smånervös då det är första IVF:en för min del... Min sambo och jag har försökt i 1,5 år utan resultat och utan att de hittat något märkbart "fel" i utredningen. Någon annan som ska starta/har startat nyligen? :)

  Och är det någon som har tips på vad man kan säga på jobbet när man kommer behöva sticka iväg titt som tätt? Jobbar hemifrån/kontorsjobb så på det sättet kan jag försvinna och använda flextid lite som jag vill, men skulle vilja ha några bra ursäkter inför mina närmsta kollegor.


  Det låter som att vi är lite liknande sits! :) Vi har försökt 1,8 år, de hittar ingen förklaring. Nu startar vi vårt första IVF (kort protokoll) nästa vecka; också gonalF 125 och sedan fyremadel. Kul att följas åt lite :) Antar att du också har rätt bra äggreserv om du fick så? låg ? dos gonal.

  Klurar också på vad man ska säga på jobbet! Jag vill inte att varken min chef eller kollegor ska veta. Kommer nog säga att jag ska gå igenom en ?medicinsk behandling? och att jag kommer behöva gå på ett par läkarbesök under juni. Sedan ta en sjukdag under äggplock. För man har ju rätt att sjukskriva sig då det räknas som operation om fattat det rätt.
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021