• Clemmentina

  Vi som startar ivf behandling 2021

  Krizty88 skrev 2021-02-03 20:25:25 följande:

  Ja jag har också hört att vissa har gränser för att ens göra ivf. Jag har 3.0. Fick ta om det en gång för att en läkare under utredningen tyckte att det var högt, men sen tog jag ett till och då var det 3,0 och det tyckte de var ok. Även på ivf-kliniken har de bara konstaterar att mitt värde är ok. Så jag får ju lita på det såklart, känns bara konstigt när man hör så olika. Kanske ska fråga ändå.


  3.0 är för högt. Det ska helst vara under 2 men under 2.5 är okej vid ivf vad jag har läst. Tycker absolut du ska prata med fler läkare!
 • Clemmentina
  annaveronika84 skrev 2021-02-05 17:14:11 följande:

  Åh herregud det vart ett plus idag, har våndats så inför att testa men idag tog vi mod till oss. Nu ska vi bara hålla tummarna att det stannar kvar. Officiell testdag om en vecka så då hoppas jag på att veckorna ökat på testet.


  Härligt! Grattis! :)
 • Clemmentina
  Dibella skrev 2021-02-20 22:44:08 följande:

  Tack! Skönt att höra. Känns rimligt, men borde stå nånstans i bruksanvisningen haha


  Kan bara bekräfta att samma hände mig. På mottagningen hade de aldrig hört något liknande, haha, men de var inte oroliga när jag sa att jag nog hade tagit för mycket. Lycka till!
 • Clemmentina
  MoonK skrev 2021-02-20 15:32:53 följande:

  Hej! Jag fick tillbaka 2 ägg i torsdags och en gick till frysen. Detta är tredje ivf för oss. En på IVF Nordic och 2 på Sahlgrenska. Totalt fick de ut 12 blåsor denna omgång men endast 4 befruktades och 3 st klarade sig till dag 2. Jag är mer svullen om magen och buken är väldigt spänd denna gång.

  Håller tummarna att det går vägen för all i tråden.


  Spännande! Då hoppas vi att det tar sig denna gång. Fick ni välja om ni ville ha tillbaka två? Det skulle vi också få göra vid kommande behandling på SU.
 • Clemmentina
  Maikward skrev 2021-02-20 20:21:57 följande:

  Ruvardag 7 idag och positivt test! Så chockad! Jag har ju inga fungerande äggledare men innan vi visste det har vi sett så mycket negativa tester att det har känts omöjligt att få ett positivt. Hoppas nu bara att denna väljer att stanna, det är så tidigt än. Jag är så tacksam till IVF. Det är så fantastiskt att det går att göra på det här sättet. Går allt vägen får vi en liten i månadsskiftet okt/nov. Känner mig positiv!

  Kul att det är så många som börjat sina sprutor! Hoppas att era insättningar är nära och att det blir många fler plus snart :D


  Grattis! :) Härligt när man har en positiv känsla.
  Jenzia skrev 2021-02-21 08:29:03 följande:

  Grattis! Då var det verkligen en superembryo, precis som de sa!

  Jag ska på mitt första vul imorgon och hoppas hoppas hoppas att äggen växt till sig! Vid varje tidigare undersökning har jag haft gott antrala folliklar, så jag hoppas så att de nu har förmågan att växa och skapa mogna ägg


  Spännande! Du får berätta hur det går. Så nyfiken på tanke på att vi äter ungefär samma tillskott och så. Lycka till!
 • Clemmentina
  MoonK skrev 2021-02-21 20:37:25 följande:

  Ja vi fick välja om vi ville ha två tillbaka. Vi valde att chansa och hoppas att åtminstone ett av äggen klarar sig. När ska ni påbörja behandlingen?


  Spännande! Har hört att chansen att det fäster är lite större vid två om det tex är immunförsvaret som spelar in. Kroppen stöter inte borta båda fostren på något vis. Läkaren sa att chansen är något högre. Vi kommer göra precis samma som er om vi får möjlighet. Beror på hur många ägg som befruktas i vårt fall. Men det är tydligen standard att få frågan om att få tillbaks två om man är lite äldre (jag är också 37!) och/eller om man är inne på de sista försöket.

  Börjar med Provera imorgon och sedan med sprutor så snart mensen kommer. Dock verkar det som om jag kanske får ägglossning nu (väldigt sen!) så allt kanske blir lite framflyttat.

  Hur känns det för dig nu? När är testdag?
 • Clemmentina
  Jenzia skrev 2021-02-22 17:21:34 följande:

  Skönt att ni fått bekräftelse om att RMC tagit emot och godkänt remissen Håller tummarna att kallelsen kommer om ca 4 veckor!

  Jag tror att det är vanligt att ta sprutor mellan 10-14 dagar, men det beror nog på hur man svarar på hormonbehandlingen. Första IVF:en sägs ju ofta vara en test-runda för att se hur lätt/svårstimulerad man är.

  Idag var första VUL och jag har 12 äggblåsor på G Läkaren var väldigt nöjd, så eventuellt blir det äggplock på fredag! Det hade varit skönt, för uj vad det drar och spänner i äggstockarna redan!


  12 låter perfekt! :) Håller tummarna för äggplock på fredag. Ska du göra ett vul till innan dess?
 • Clemmentina
  MoonK skrev 2021-02-22 21:55:05 följande:

  Vad kul att höra att chanserna ökar om man har 2 ägg :) jag har testdag 5 mars.

  Jag tog maxdos Gonal-f och menopur.

  Lycka till med behandlingen!


  Tack! :) Ja minns inte exakt men det ökar med några procent. Och blir en gravid är det 25 procents chans/risk att det blir tvillingar. Förstod jag dig rätt att du hade 12 ägg men bara 4 mogna men av de mogna befruktades alla? Håller tummarna rätt att något/några är guldägg! Jag ska ta bara Menopur den här gången. Har du kört samma protokoll tidigare?
 • Clemmentina
  Iväntanpåivf skrev 2021-02-22 23:31:54 följande:

  Idag tog jag första sprutan gonal-f

  Känns roligt, läskigt och skönt att vara igång. Äntligen efter att remiss skickades i juni förra året.

  Läste i tråden att det va standard att bli erbjuden 2 embryon om man är över 37. Stämmer det?

  Känner mig rätt nervig men försöker lura mig tillbaks och bara åka med i denna processen.


  Spännande och roligt att vara igång! Men håller med det är alltid många känslor samtidigt.

  Det var alldeles förenklat uttryckt av mig. Ledsen för det! ;) Det är inte standard. Det är fler faktorer som spelar in. På min klinik erbjuds man det först efter flera behandlingar och om man har få (färre än fem?) befruktade ägg. De vill hellre sätta in en femdagars blastocyst än två tvådagars embryon. Enligt statistiken är det ökad chans att bli gravid med embryon som odlats i fem dagar istället för två dagar. Men om jag ska gissa så har ålder nog lite betydelse också eftersom det är vanligare att få färre ägg ju äldre en blir. Men 37 år är inte någon gräns eller så.

  Tycker det låter som en bra strategi att bara försöka glida med! :) Håller tummarna!
 • Clemmentina
  Onemore2018 skrev 2021-02-23 06:19:42 följande:

  I dag är det upptining. 13.20 ska jag vara inne för återinföring. Igår kväll hade jag sådan panik och tänkte att men om det dör vid upptining då vad händer då? Hur kommer jag reagera... snälla håll tummarna. Vi har 1 i frysen just nu som ska tinas upp


  Håller tummarna! <3
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021