• Inalina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Dibella skrev 2021-02-26 13:28:47 följande:

    Ja hoppas verkligen att de är tre vettiga ägg som plockas, nu börjar det nervösa på riktigt. Men med 3 blåsor så lär det inte plocket pågå så länge iallafall, något positivt haha.


    Skönt att höra att de hade växt till sig och blivit lite fler, låter som en lagom siffra med förhoppningsvis god kvalitet på alla! Hoppas det fortfarande ser bra ut på måndag och de inte hunnit springa iväg i storlek för mycket och att det blir plock på onsdag för dig <3


    Nej har för mig de sagt att är de färre än 5 ägg, så odlar iallafall min klinik bara 2 dagars. Så om det finns något vettigt ägg så får jag insättning på onsdag redan, med en två dagars (eller hur man nu räknar?)


    Man får lita på att de kan sin grej som du säger, jag har också haft mina frågetecken i processen, men jag känner lite smått att det är väldigt, ja "oempatiskt" kanske är fel ord, men då vi går till privat klinik pga väntetider i landstinget för att få första två försöken, så känns det väldigt bara inkastat på något sätt. Som att de mest bara vill få till lite försök, skit samma hur det går ungefär sålänge de får in sina pengar. Så känner inte lika stor tilltro som jag egentligen vill göra, vilket kanske hade dämpat ens generella oro lite grand iallafall.


     


    Hmm jag förstår precis hur du menar med oempatiskt eller att det känns som att de vill göra äggplock till varje pris..

    Det är ju svårt för din klinik dock att göra något annat än de har gjort, de gav ju dig högsta dosen så där har de inte gjort något fel utan verkligen satsat allt på ett kort vilket ibland måste göras i den här processen. Och att INTE göra äggplock för att det är få ägg är inte heller helt logiskt då det inte är säkert att du får fler ägg i ett annat försök, och då har du ju liksom 'missat' ett äggplock.  så jag tycker nog ändå att din klinik gör rätt i det hela, men jag kan ändå förstå om du känner ang pengarna då det är mkt pengar man betalar..Obestämd 

    det är ju viktigt att man känner en tilltro till kliniken och de som jobbar där för detta är ju det viktigaste man gör i sitt liv. jag kände lite likadant när jag gjorde min första ivf i Tjeckien och fick börja med 150 gonal f och de fick bara ut 2 ägg till slut där endast 1 klarade sig till dag 3. men där gjorde de ju ett uppenbart 'fel' som gav mig för låg dos och därav så få ägg. 

    Skulle det av någon anlending inte gå vägen finns ju som sagt det långa protokollet som många varit lyckosamma med för att få fler ägg, men det är ju skönt att ha startat med korta så man i alla fall vet. 

    Jag måste fråga min klinik hur de gör med långtidsodling etc, jag trodde dag 3 var det vanliga att man fick tillbaka om man inte långtidsodlar, men din klinik har alltså sagt dag 2? dvs 2 dagar efter ÄP? dag 3 för mig blir på en lördag och jag vet ärligt inte om den stelbenta schweiziska kliniken har öppet på lördagar...
  • Inalina
    MoonK skrev 2021-02-26 13:40:55 följande:

    Hur öppet pratar ni om ivf med folk i er omgivning? Familj/vänner?


    tyvärr är vi inte alls öppna med detta då min man vill att vi ska ha detta som vår privata grej, så ingen i vår omgivning vet om vår IVF. 

    inget normalt med vårt sätt men ingen av oss mår heller dåligt av det, och jag känner att man kan ventilera här i tråden med likasinnade istället för att behöva få en massa frågor från folk som inte har en aning vad man går igenom.Hjärta så det funkar för oss. Men givetvis vill jag inte att det ska så känsligt egentligen, vem vet kanske kommer vi berätta för folk en dag.
  • Inalina
    Jenzia skrev 2021-02-26 14:10:31 följande:
    Det gick fint Var lite nervös över att det skulle göra ont, men det molade bara till vid tre tillfällen. Och knappast värre än mensvärk :-P Det blev 15 ägg totalt, känns perfekt! Och så får vi besked om hur många som befruktats imorgon, lite nervigt för det känns som om det är här det har gått snett för oss..

    Såg att du hade 8 st i bra storlek. Det var ju 100 procent förbättring!! Låter lovande! Men segt att gå vänta in äggplock tills på onsdag. Värker det mycket eller hur mår du? Är alla ägg i samma äggstock eller är det fördelat jämt? Verkar ju ofta vara någon äggstock som är lite piggare!
    men grattis vad skönt att det verkar gått så bra för dig!!! =) äggplocket är definitivt en av sakerna jag tycker är nervigt! 
    ja jag är jättenöjd med utfallet från dagens VUL, det kunde inte blivit så mkt bättre så nu hoppas vi att de växer lagom mkt till på onsdag, de var jämnt fördelade nu över båda äggstockarna, den ena är bara lkite långsam i starten! Tungan utevad spännande med samtalet/mail imorgon om befruktningen, det går säkert fintHjärta
    jag har ingen värk alls faktiskt, har ju inte heller jättemånga blåsor så det kan nog bli en rätt 'normal' helg här ändå! ska tillbaka för VUL på måndag igen (springer ju där heeeela tiden!) men då vet de säkert om det blir på ons eller ej! 

    hur känner du dig nu efter ÄP? fick du en massa smärtsillande och morfin?
  • Inalina
    Sweetpineapple skrev 2021-02-26 15:28:46 följande:

    Hej tjejer, vad långsamt dessa "ruvar-dagar" går. Verkar som jag blivit överstimulerad iallafall. De hittade en hel del vätska kring äggstockarna när jag hade återföring i måndags. Sedan dess har magen varit galet svullen och jag har inte kunnat gå många meter utan att bli andfådd.

    Vi fick brev hem i lådan igår att det blev 2 blastocyster till frysen. Så av 10 mogna ägg blev 6 normalt befruktade (ICSI) och 3 klarade sig till blastocyst-stadie. Vet inte om det är ett bra eller dåligt utfall?


    hehe jag kan tro det går långsamt ;) men plötsligt kommer du vara där på testdagen ändåTungan ute när tänkte du testa?


    låter inte roligt med överstimulering dock, så håll koll på dina symptom, något positivt är väl att det verkar vara enklare att bli gravid om man är överstimulerad, så vi får hoppas det för något gott med sigGlad


    grattis till 2 till frysen! det tycker jag du ska vara nöjd med, du fick samma resultat som jag fick 2018 och det blev ju en dotter av det! att 50% av de befruktade klarar sig till blastocyst är bra!!


     

  • Inalina
    Dibella skrev 2021-02-26 16:01:47 följande:

    Ja, jag tror att jag bara är lite smått bitter också och försöker hitta någon att lägga det på haha. De har säkert gjort allt de kan, jag har verkligen noll koll på hur doser ser ut och vad för mediciner som är bra för vad.


    Ja precis, plock måndag och insättning onsdag, 2 dagar? Men får hoppas att din klinik har insättning på lördagar också, har för mig kliniker här har det iallafall men är såklart olika överallt. Men hoppas det reder sig på bästa sätt!


    hehe du verkar inte bitter, givetvis ska man vara ifrågasättande om alla har samma mål som du, att det ska bli en bebis! men det skulle jag ändå tro att alla kliniker har för de vill ju ändå ha bra statistik och att folk talar väl om dem! 

    jag läste recensioner om min klinik på google här i schweiz och det var inga roliga kommentarer alls från vissa, men heller inte från de andra klinikerna, men hittills har jag fått ett väldigt trevligt bemötande och de lyssnar på vad man säger och önskar och kör inte över en med några besserwisser-fasoner. sen är jag väldigt påläst och har ju gjort detta innan så man känner sig lite som en veteran, men då är det ännu viktigare att någon inte kommer och kör över en.. ;) nu får vi hoppas allt går bra för oss nästa vecka!!
  • Inalina
    Jenzia skrev 2021-02-28 11:01:47 följande:

    Har varit på ett berg och dalbanan i helgen, så glad för min 15 ägg i fredags och så ledsen när bara 3 st blev befruktade Blev en käftsmäll. Och ingen information, bara ett meddelande på 1177, så frustrerande! Men har ifall inplanerad insättning imorgon, så jag hoppas något av de 3 klarar sig så länge. Försöker tänka positivt, men det är inte helt lätt.

    Hur mår du? Spänd inför VUL imorgon?

    Jag har rätt ont i mina äggstockar fortfarande, men antar att det är helt normalt? Inte samlat på mig någon vätska iaf, så det är ju positivt.


    Hej, åh jag förstår dig :( det lät ju så bra med era 15 ägg men förstår såklart din besvikelse! det var ju tur ni fick så pass många ägg från början ändå. Gjorde de ICSI på alla då?

    Jobbigt att ni inte ens fick ett personligt samtal eller Mail heller :( men som du säger så hoppas vi på insättning imorgon med en fin tredagars!! Är det i morgon eftermiddag då?

    Själv är jag förkyld.. :( fick tyvärr lillans förkylning igår kände jag, men jag får bita ihop och köra på denna veckan ändå, det sitter åtminstone bara i näsan, men försöker vila mig frisk till i morgon ... jag är mest spänd inför onsdagens äggplock om jag är typ igentäppt då vet jag inte hur det funkar med medicinering etc vid äggplock, men jag tänkte ta nässpray så jag kan andas åtminstone :/

    Håller tummarna för dig imorgon!! Kram!
  • Inalina
    MoonK skrev 2021-02-28 11:21:37 följande:
    Det är ett känsligt ämne och jag har märkt att folk kan vara extremt klumpiga och inte tänka på vad de säger. Jag har fått alla möjliga frågor av folk som inte vet att vi genomgår ivf och har det tufft. Allt från, har ni satt en viss ålder för hur länge ni ska vänta med att skaffa barn till att hur ofta har ni sex, försöker ni skaffa barn, varför vill ni inte ha barn osv. Folk tänker sig inte för och tror att de menar väl eller visar att de bryr sig.

    Innan vi började med ivf hade jag fördomen att det är enkelt och att det bara är att köra på med ivf och att man blir med barn ganska enkelt. Inte visste jag att vi är inne på tredje omgången nu och inte ens minsta lilla plus.

    Önskar er all lycka!
    Hej, låter tufft om ni får mkt frågor kring att skaffa barn etc hur fasen kan någon fråga hur ofta ni har sex? herregud, mer privat än så kan en fråga nog inte bli... men man märker ju så otroligt tydligt på vänner där det funkat direkt för dem att många har svårt att förstå varför det inte funkar för andra lika fort eller överhuvudtaget. jag har sagt det förr, men IVF barn är så otroligt efterlängtade så tacksamheten vet inga gränser när de äntligen är härHjärta jag hoppas du (och alla andra i tråden) får uppleva det så snart som möjligt!! Har säkert frågat innan men när tänkte du testa?

    jag har nog turen att varken våra vänner eller familjer har hållt på med en massa antydningar etc, utan låtit oss vara ifred innan fick lillan. Tycker ändå att folk förstår rätt mkt att det endast är vår business när vi "väljer" att skaffa barn.

    Sen som du säger, det är ju inte att 'bara göra IVF' så har man ett barn sen utan det är ju otroligt påfrestande mentalt att gå igenom den här processen :(

    Jag var på ultraljud nyss och det verkar ha växt till sig några fler äggblåsor nu som de ville skulle hinna mogna så har ÄP på torsdag! 
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-02-27 11:59:02 följande:

    Sant där, får tänka så haha


    Kan inte kännas jätte kul när man läser mindre bra saker om sin klinik, men skönt att du känner att du fått ett bra bemötande hittils, de är ju oftast de med negativa erfarenheter som pratar högst. Inte de som fått bra erfarenheter.


    Ja, nu håller vi tummarna för kommande vecka för oss!


    hejsan!! hur gick ditt äggplock idag??Hjärta jag fick framflyttat till på torsdag så jag hoppas äggen inte sticker i väg nånstans innan dess.. 

    håller med dig, det är ju när man är ritkigt arg/besviken man ev känner att man behöver skriva en recension. sen är inte schweizarna direkt kända för sin trevluga service känsla :/ så jag har nog haft rätt låg förväntan hela tiden, bara för att det är dyrt innebär det inte att deras personligheter är ödmjuka;) men har fortfarande inte upplevt något negativt med min klinik, å andra sidan har ju ju heller inte gjort ÄP ännu eller ET för den delen, så kanske får jag ge en review efter det ;)

    jag frågade kliniken ang insättning på olika dagar och överläkaren sa att om man har väldigt få ägg kan de köra dag 2 men annars väntar de alltid till dag 5, så det återstår väl att se hur många mogna ägg de får ut på torsdag!
  • Inalina
    Sweetpineapple skrev 2021-02-27 15:37:31 följande:
    Dibella skrev 2021-02-26 16:48:58 följande:
    Låter som ett bra utfall! Kul, hoppas du börjar må bättre snart och att dagarna går fortare för dig =)
    Inalina skrev 2021-02-26 18:34:53 följande:

    hehe jag kan tro det går långsamt ;) men plötsligt kommer du vara där på testdagen ändåTungan ute när tänkte du testa?


    låter inte roligt med överstimulering dock, så håll koll på dina symptom, något positivt är väl att det verkar vara enklare att bli gravid om man är överstimulerad, så vi får hoppas det för något gott med sigGlad


    grattis till 2 till frysen! det tycker jag du ska vara nöjd med, du fick samma resultat som jag fick 2018 och det blev ju en dotter av det! att 50% av de befruktade klarar sig till blastocyst är bra!!


     


    Tack allihop <3 Så fint att ha denna grupp. Här vet ingen att vi försöker alls förutom min chef som jag kände mig tvungen att berätta för, så att få skriva av sig här är värdefullt.  

    Vi hoppas så att någon av våra blastisar ska kunna ge oss ett barn. Känns inte alls lockande att börja om denna hormonbehandling med tanke på hur jag mår nu med överstimulering. Så sjukt svullen om magen. Jag har inte kontaktat vården. Är själv sjuksköterska o söker inte om jag verkligen inte måste. Blir det svårt att andas däremot så åker jag såklart in. 


    MoonK - minns inte om du sagt detta, men varför fick du 2 tillbaka? Var det blastocyster det också? 


    hej! hur har det gått för dig med överstimuleringen? har du blivit mindre svullen? intressant att höra att det är fler som inte berättar om ivf för folk, jag trodde vi var i princip ensamma om att hålla det helt privat. Håller med att denna grupp är väldigt stöttandeHjärta

    När har du testdag?

    jag var på VUL idag igen och fick veta att det fanns fler ägg än tidigare men de var lite små ännu så för att ge dem en chans fick jag fortsätta min stimulering och det blir ÄP på torsdag där jag hoppas på 12-13 ägg, vore ju fantastiskt! 
  • Inalina
    Clemmentina skrev 2021-03-01 10:41:36 följande:
    Vad skönt med att några till hade växt till sig och att ha bokat äggplock.
    ja tack det känns skönt att ha en plan. Hoppas det går vägen för dig också denna gången, läste om din historik och nu känns det ju som att det borde vara din tur!!!Glad

     läste att du ska börja med menopur också, har du fått gonal f innan? jag har kört på den 'syntetiska' varianten av Menopur (pergoveris) denna gången från att ha haft gonal f vid tidigare försök. tydligen tyckte läkaren att det kunde ge bättre kvalitet på äggen, men det återstår att se på torsdag!
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021