• Iväntanpåivf

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Inalina skrev 2021-04-29 14:36:44 följande:
    Hej!! Nu är jag också ruvare. Ruvardag 0 på ett tredagars;) dock känns chansen till att det blir något minimal :/ mina embryon såg ?fina ut? MEN hade bara 4 celler nu på dag tre. Så jäkla långsamma rackare :( man kan ju ifrågasätta varför de gör återföring överhuvudtaget men som med allt här i livet har ju mirakel skett förr.. gjort akupunktur både innan o efter återföringen och får i alla fall väldigt positiv energi av tjejen som gör det så kanske kan det rädda min mentala hälsa litegrann:)

    Kram på er alla ruvare (och alla ni andra med ) <3
    hoppas det går fint nu. 

    Du skrev ju tidigare att din dotters embryo va riktigt segt och det gick ju fint <3
  • Iväntanpåivf
    Annna84 skrev 2021-04-30 09:16:56 följande:

    Ville bara skriva lycka till till er som precis har fått göra en insättning nu och till er andra som är eller snart är igång med sprutorna <3

    Jag ska på söndag få veta hur det har gått för våra embryon.

    Ha en fin valborg!!


    tack :) 

    håller tummarna för bra besked på söndag. 
  • Iväntanpåivf
    Jenzia skrev 2021-04-30 15:19:43 följande:
    Jag älskar akupunktur! Blir så sjukt avslappnad, vill bara ligga kvar efteråt, haha. Vad skönt att allt klaffade Jag fick inte till akupunktur efter vår insättning, det hade blivit för stressigt och då hade ju syftet gått förlorat. Men jag tror alla gångerna som jag gått inför varit himla bra, för jag mår bra

    Skojar du vad mkt stress och nervositet som vara försvann efter insättningen! Jag var så nervös och pirrig hela förmiddagen, men har nog spänt mig lite ända sedan jag fick tiden inbokad. Nu är det skönt att det är gjort och nu finns det inget mer jag kan göra för att det ska lyckas, mer än att må så bra jag bara kan

    Ja, förstått nu att klinikerna göra olika på flera olika plan. Plus att de gör egna studier kring vilka läkemedel som ger bäst resultat. Jag blev ju lottad till att ta Menopur, eftersom jag sa ja till en studie som pågår på RMC i Malmö. Vilken klinik är du på förresten?

    Sååå coolt att din blastis höll på att kläckas! Det måste ju vara bra odds för ev blastocyst som kläcks! Tänk om du gravid på första försöket, så skönt det hade varit! Min lilla rackare var inte riktigt klar för kläckning, men själva ringen runt såg tunn ut, tror skalet blir tunnare när den ska kläckas! Den var väldigt fin iaf

    Uj vilket fint resultat för en första behandling! Tror även här att klinikerna är olika, att visa kliniker fryser ned blastocyster som inte är helt perfekta, för att även de kan leda till en graviditet, bara att oddsen är lite lägre.

    Jag tänker minsann tjuvtesta den 8/5 :-P Vill smälta resultatet över helgen. Aldrig i livet att jag vill få ett negativt svar på en måndag morgon! :-/ Och sen ha hela jobbveckan framför mig? Nope! Men vi ska ju visserligen inte ha några negativa svar denna gången!! RD2, bara 7,5 dag kvar!
    Gud vad glad jag blev av att läsa ditt meddelande. så mcyket positiv energi :) Precis vad jag behövde just nu <3 

    Jag går på Sahlgrenskas RM i Göteborg. De kör visst nån studie om d-vitamin. Tog blodprov i starten. :) 

    Ja det såg fräckt ut. Man kunde se att den va på väg ut ur skalet. som en amöba och en del va redan utanför. tyckte nästan jag såg den röra sig haha. 

    Ja så kan det vara. lite synd att inte frysa in även inte perfekta, men de kanske inte klarar frysen heller så vad vet jag. 

    jag kommer nog också tjuvtesta. kommer få svårt att hålla mig och som du säger ett negativt svar på en måndag morgon känns inte alls optimalt.  

    Tiden går så låååångsamt. synd att man inte kan veta på rd3 eller rd5. :p 
    Eller när kan man ta ett sånt 'testa tidigt' egentligen?  ska väl vara 6 dagar före missad mens..... så om mens fredag/lördag så borde man kunna testa redan måndag/tisdag...... 
  • Iväntanpåivf
    Jenzia skrev 2021-04-30 16:06:27 följande:
    Hihi! Vad kul att höra! Jag beskriver ofta den här processen som en berg och dalbanan. Och just nu känns det som om jag är på toppen av berget och utsikten är amazing!!!

    Wow! Tänk om du såg embryot växa! Eller röra sig ur sitt skal?!? Men oavsett så är det ju så häftigt att vi kommer ha fått se våra små när de bara var 5 dagar gamla Önskar man kunde få bild, som flera privata kliniker erbjuder. Första bilden i babyalbumet

    Ja, de fryser nog bara ner sådana som de tror klara att bli upptinade. Men man undrar ju lite hur dina andra embryon var ändå! Jag menar om nästan alla klarade sig till dag 5. Måste vara väldigt bra resultat för att vara i vår ålder!

    Haha, ja jag hade gärna velat veta nu nu nu! Men jag beter mig som att jag är gravid och klappar lite på magen titt som tätt, och säger till Bullen att stanna kvar. Sådan där testa tidigt känns som kommersiella knep för att man ska betala mer pengar för ett gravtest, är lite skeptisk! Men jag har aldrig varit någon stortestare, mest väntar in mensen när vi försökte hemma. Bara testat om jag velat dricka vin, haha! Men hur som helst hade jag nog väntat tills på tisdag innan jag testat med ett testa tidigt, typ äl+11. Då är chanserna stora att få plus om du är gravid!!
    :)  Ja berg och dalbana är det verkligen. Kan pendla från ena stunden till den andra. Önskar man kunde känna sig lite gravid iaf. Det hade varit lugnande. 

    Haha, ja, får se hur jag gör med testningen. Har beställt hem tester iaf så jag kan testa när/om jag vill. :) 
  • Iväntanpåivf
    MeAndMyself skrev 2021-04-30 17:55:58 följande:
    Va konstigt. Journal och sen anteckningar på 1177? De måste väll skriva in?

    Vi gjorde äggplock idag, som sagt vi började på 2 äggblåsor på första ultraljudet, på 3:e och sista ultraljudet så trodde de att jag skulle få 4 ägg på äggplocket men idag på äggplocket fick vi ut 7 äggblåsor och alla hade ägg i sig! Så det kan verkligen utvecklas! Hoppas någon blir befruktade nu, får svar imorgon :)
    Det verkar inte som de alltid skriver allt i journalen. Man får istället ringa och fråga. Så har det varit för det mesta för oss iaf. 

    Vad härligt med så bra resultat! 7 st va ju en toppenöveraskning. 
    Håller tummarna att många befruktas. 
  • Iväntanpåivf
    MeAndMyself skrev 2021-05-01 10:17:15 följande:
    Iväntanpåivf skrev 2021-04-30 21:32:39 följande:

    Det verkar inte som de alltid skriver allt i journalen. Man får istället ringa och fråga. Så har det varit för det mesta för oss iaf. 

    Vad härligt med så bra resultat! 7 st va ju en toppenöveraskning. 

    Håller tummarna att många befruktas. 


    Men så synd! Trodde det var givet att de gjorde det så man lättare kan följa sin behandling. Där jag gått har de kanske bara varit extra flitiga vid datorn då.

    Jaa fantastiskt med 7 ägg på äggplocket, vi som började med 2 äggblåsor och nästan inte fick göra äggplock. Idag ringde labbet och sa att 7 ägg hade blivit befruktade med! Så istället för att göra insättning på måndag som de först trodde så för jag vänta till onsdag om någon överlever :)
    Men vad härligt! Alla 7 är ju ett superbra resultat. 
    Håller tummarna. 
  • Iväntanpåivf
    MoonK skrev 2021-05-01 09:15:35 följande:

    Hej!

    Jag fick en fryst 6 dagars blasto återförd och har fått blödningar idag, 3 dagar innan väntas mens.

    Jag har genomgått 3 ivf cykler och fått totalt 6 embryos återförda, 2 av dem satte de in samtidigt, och alla har misslyckats.

    Jag har en omgång ivf kvar på Sahlgrenska men det börjar kännas hopplöst nu.

    Har ni sett positiva resultat i form av bli gravida och fullgången graviditet efter akupunktur?

    Jag har extremt mycket stress i mitt jobb och vet inte hur mycket det har påverkat mina resultat.


    Jag är fortfarande bara på första omgånen och första återföringen. 
    Får se om 10 dagar om det funkat och isåfall kanske akupunktur har hjälpt mig.

    Har också mycket stress på jobbet. Så om inte annat har akupunktur varit skönt för att få en stund att stressa ner. 
  • Iväntanpåivf
    Inalina skrev 2021-05-01 14:26:48 följande:

    Hej på er! Idag ringde de från labbet och sa att mitt lilla embryo som ev skulle frysas som blastocyst fortfarande var väääldigt långsam men fortsatte att dela sig.. däremot ska de kolla på måndag (dag 7!!??) om det blivit blastocyst och då går att frysa..

    Någon som hört talas om att en klinik inväntar en blastis så länge?

    Känns som att de tror på någon typ av mirakel och sträcker sig efter halmstrån den här gången, jag har aldrig hört om något embryo som långtidsodlats så pass länge :/ är inte helt förvånad men hade trott att det skulle stannat av helt vid det här laget..


    Oj. men ändå vad bra att de inte ger upp utan vill invänta det och se. :) 
    Det kanske bara är en segis som kommer bli perfekt om några dagar. 
  • Iväntanpåivf
    Jenzia skrev 2021-05-01 14:35:15 följande:
    Ja, än så länge känner jag inget, inte ens från lutinus som ger falska symptom :-P Hur mår du?

    Klart du ska testa när du vill! Många testar ju från RD1 och löpande. För mig känns det lagom att vänta en vecka till. Och njuta så länge jag kan!
    Jag mår fint. Inga symptom mer än vanliga vid den här tiden i månaden. :) 
    Jag får se hur det känns i mitten av nästa vecka. :D 
    Försöker att inte nojja och njuta av det istället. 
  • Iväntanpåivf
    Sweetpineapple skrev 2021-05-02 15:52:05 följande:

    Nu var det länge sedan jag tittade in här igen. Läst att det är flera ruvare, håller alla tummar och tår för er skull <3

    Jag är nu i vecka 13 och har KUB på fredag. Haft hemskt graviditetsillamående sedan v 8 och tar en hel del tabletter för att få behålla något. Åkte dessvärre även på covid-19 och har legat inne på sjukhus förra helgen. En riktig tuff tid, håller äntligen på att repa mig lite grann men har 0 energi. Är ute 5 minuter, sen måste jag sitta ner igen. Är såklart lite orolig att det påverkat bebis men när jag var inlagd fick jag iallafall se att den levde vilket var skönt.

    Nu i veckan ska jag även på biopsi för knölen de hittat i min hals. Med covid så har det nästan glömts bort. Håll gärna en tumme för mig att den visar sig vara ofarlig. De vill inte gärna operera mig när jag är gravid.

    Kram till er alla fina.


    Skönt att höra att bebis mår fint. 

    Håller tummarna att KUB och biopsi går fint och att du tillfrisknar från covid snart. 
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021