• Always choklad

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Bmört skrev 2021-12-04 10:01:30 följande:

    Hej alla,

    Jag har inte varit inne här sen i somras då det återigen inte blev något.

    Gjorde ett uppehåll några månader och ?försökte tänka på annat?.. gjorde en ny insättning i mitten på november och nu är jag tydligen gravid (!!)

    Men jag vågar inte tro på det eller va glad. När vågar man det? När man hört hjärtljud? Efter v 12 eller senare? Eller blir man aldrig lugn efter flera års kämpande


    Hej jag är i samma sits positivt gravtest och väntar på ultraljud dit ska jag V50 innan dess försöker jag typ vara neutral känslomässigt så gått det går men agerar som jag är gravid rörande mat och så. Vill se de där hjärtslagen personligen innan jag tror det är på riktigt riktigt. Men givetvis är jag ändå glad, när ska du på ultraljud?
  • Always choklad

    Hej ingen mer blödning idag kom bara lite fredags, skönt lite mindre torr och vågar använda applikator idag. Imorgon går jag in i v7.

  • Always choklad

    Hej ingen mer blödning idag kom bara lite fredags, skönt lite mindre torr och vågar använda applikator idag. Imorgon går jag in i v7.

  • Always choklad
    Bmört skrev 2021-12-06 18:22:49 följande:

    Tack!

    Det låter rimligt. Tänker också att jag kan börja tro på det mer efter hjärtslag och sen bli lugnare nångång efter v 14

    Hej! Samma här =) eller i slutet på v 50. 

    Jag lever också som att jag är gravid (vilket inte alls är svårt för jag har alla möjliga konstiga symtom och inte sugen på någonting. Brukade hälla i mig kaffe på dagarna men nu mår jag illa av en klunk). 


    Hej ja det är ju positivt antar jag att man mår dåligt. Är ju ett gravtecken. Det är synd att det inte funkar som på film man spyr en gång typ i en papperskorg i nån pinsam situation och då vet man helt säkert nu är man minsann gravid. Nädå man kan ha så olika tecken verkar det som jag har mått olika varje gång och så verkar de va lite. Ingen graviditet är en annan lik..
  • Always choklad
    Tildasafira skrev 2021-12-04 17:24:36 följande:

    Hej alla!

    Jag är ny i IVF-svängen och skulle behöva lite råd <3

    Förra månaden började jag stimuleras med Menopur men plussade på stickan i samma veva trots liten blödning så fick avbryta, men det visade sig vara en kemisk! Nu är jag igång med sprutorna igen och var igår på ett andra ultraljud på sprutdag tio. Det hade verkligen satt fart och 15 äggblåsor var i stort sett redo och fler på ingång. Jag har ett AMH på 6,8 och kommer därför att bli totalfrys pga. risk för överstimulering.

    Till min lilla fundering; läkaren bestämde igår äggplock på onsdag då jag är ?ung? och hon tror att mina äggblåsor kommer klara några dagar till med stimulering för att de andra som närmar sig ska hinna ikapp. Men idag är jag riktigt öm över äggstockarna och bara jag går gör det ont. Ska det vara så? Eller håller jag på att bli överstimulerad? Är ganska svullen över magen och kliniken har stängt över helgen.. eftersom jag aldrig gjort detta förut så vet jag inte vad som är normalt, så vad säger ni? Tror ni att det är lugnt? <3


    Hej har du fått hjälp, har det slutat göra ont? Om inte skulle jag ringa på en gång till 1177 och rådfråga dem. De är bra att bara ventilera med om inre annat om man får panik över något på kväll/helg. Lycka till!
  • Always choklad
    Bmört skrev 2021-12-06 21:54:11 följande:

    Haha ja exakt och sen fortsätter allt utan komplikationer och bara glädje. Det hade ju vart nåt!

    Vad har du haft för tecken denna gång? Mitt absolut första tecken var att jag vart rädd för mina bröst, de såg helt groteska ut pga alla blodådror. 


    Ja exakt så!

    Mina bröst har hållit mig vaken. Vuxit ur en mjukbh som jag sover i på natten. Bytte igår till en med större omfång runt bröstkorg och kupor så att säga, sover bättre nu. Är typ en bhtopp mer som flickor har innan de fått nå bröst..utöver det lite svullen mage men det kan vara lutinus också. Tycker saker luktar lite mer ev. Min sambo stinker verkligen om han inte duschat före när vi ska sova..
  • Always choklad
    IVF2021 skrev 2021-12-07 14:29:28 följande:

    Hej allihop!

    Väldigt längesen jag var här nu. Blev så ledsen och uppgiven efter mitt senaste misslyckades försök i somras. IVF 1, korta protokollet, med resultatet 18 omogna ägg. IVF 2, korta protokollet, många månader senare med resultatet 21 ägg och totalfrys. Blev 3 blastocyster till frysen. En extremt svår återföring med blödning och svullnad till följd. Nästa återföring blev lättare men tog sig inte heller. Sen stängde kliniken för att flytta, vilket skulle göra att sista FET skulle dröja två hela cykler. Jag blev alldeles för otålig då jag väntat mer än behandlats. Har på 1 helt år hunnit med två IVFer och 2 FET. Så jag spenderade en dag på att fixa med inskrivning på en privat klinik och få ut alla journaler, fixa nya blodprov m.m. Sen dagen efter åkte jag och mannen på en sista minuten för att träna utomhus i fint väder en vecka. När vi kom hem blev det inskrivning och start i princip direkt.

    Denna gången blev det långa protokollet. Oj så långt det är jämfört med det korta! Imorgon är det dags för plock. Åter igen risk för överstimulering så de får plocka lite tidigare än de önskar. Bara att hålla tummarna att blåsorna spurtar i mål sista dygnet. Preliminär plan är mitt livs första ET på fredag. Vågar knappt hoppas med tanke på hur det gått innan.

    Här har dykt in sååå många meddelanden och plus så det skulle ta flera dagar allt. Grattis till er som plussat! Och framförallt helt galet, Inalina! Enormt coolt grattis till dig!!


    Hej lycka till nä plock är aldrig kul. Personligen har det ibland gjort ont och ibland inte känts något alls typ. Beror lite på hur man har det i magen antar jag och hur blåsorna sitter + vilken läkare det är. Jag har själv plussat nu efter flera färska och frysna återföringar. Nästa tis har jag ultraljud, smått nervös. Har blivit besviken förut så försöker lite mentalt att ta det lite chill..
  • Always choklad
    Frida123123 skrev 2021-12-07 19:15:59 följande:

    Lycka till Alwayschoklad på ultraljudet! Det ska nog gå fint ska du se! Hur mår du annars?


    Hej Jovars rätt bra. Svullna bröst som håller mig vaken om nätterna men annars skall jag inte klaga. Fick lite blod på aplikator när jag förde upp lutinus en mrg men det höll bara i sig en dag så verkar varit falskt alarm.
  • Always choklad

    Hej nytt kontrollttest ftf står det gravid. Skall ringa BVC och fråga hur det ser ut med tider nästa eller då nästa vecka. Puh tisdag gäller det..då får vi se om det är en liten där inne och om hen mår bra.

  • Always choklad

    Hej nytt kontrollttest ftf står det gravid. Skall ringa BVC och fråga hur det ser ut med tider nästa eller då nästa vecka. Puh tisdag gäller det..då får vi se om det är en liten där inne och om hen mår bra.

Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021