• Inalina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Jenzia skrev 2021-03-04 13:26:15 följande:

    Åhh vilket fint resultat!!! Hoppas på bra befruktningen nu då och att du får tillbaka en blastis på tisdag! <3

    Gjorde ni ICSI även vid tidigare IVF eller är det nytt?

    Hmm, tror man ska undvika Ipren under pågående behandling. Jag fick höra det iaf, men paracetamol är ok. Du kanske ska kolla upp? En liten Ipren kan ju knappast skada, tänkte bara om du behöver ta mer smärtstillande framåt

    Vi fick en femdagars till frysen! Blev överlyckliga! Så skönt att slippa starta upp nu hormonbehandling direkt om detta försök inte lyckas! Kroppen känns fortfarande rätt mör... Är nu på RD3 med tredagars ET och snart börjar väl jakten på symptom!


    Ja jag blev glad när läkaren sa det, men än så länge är det ju bara antal ägg- lite viktigare med antal embryon ;) så får hoppas på positivt samtal i morgon!

    Vi har alltid endast gjort ICSI innan (i Prag) de gör i princip inte vanlig ivf där så för oss är det nytt att prova vanlig befruktning också! (Förstår att det låter som att man gör det i lite fel ordning dock, men det finns ju för och nackdelar med båda!)

    Ja jag vet ang Ipren, men tror det gäller när man får tillbaka embryot.. så förhoppningsvis är det bara idag jag behöver ta tablett :) så kan jag gå över till Alvedon sen om det skulle vara nåt..

    Men stort grattis till er blastocyst!! Så skönt att ni kunnat frysa en! Så får man en liten annan ro i kroppen! :)

    Härligt att du kommit en bit med ruvningen nu :D!! Hehe jag tror symptomen brukar dröja litegrann, jag kände ingenting alls när jag var gravid med dottern förrän efter BIM då det gjorde lite ont i magen till å från ;)

    Ser ut som att min middag blir av ikväll i alla fall :p
  • Inalina
    Prit skrev 2021-03-05 07:25:48 följande:
    Vad bra. Det var det som var min tanke :) jag har gjort 4 ivf behandlingar. Den första var ett test som jag förstått hur man reagerar på medicin. Det blev ingen insättning och inget ägg

    Ivf 2 en insättning en i frysen. Inget blev något.

    Ivf 3 Sahlgrenska. En insättning inget till frys gravid men missfall

    Ivf 4 Sahlgrenska. 2 till frys. Två FET och nu den senaste blev jag gravid på. Har inget i frys från Sahlgrenska men två på privat för framtiden.

    Totalt försökt i 2,5 år och exakt 1 år med IVF. Är 32 år med manlig faktor
    Stort grattis till ditt plus!!Solig 

    och vilken resa du fått gå igenom, jag hoppas verkligen på ditt lilla pyre där inne, NU ska det gå hela vägen!!!
  • Inalina
    Miilna2015 skrev 2021-03-04 18:31:18 följande:

    Hej allihopa, hejar massor på er i alla olika stadier av ivf! Jag går in i vecka 8 imorgon och har sånt fruktansvärt illamående, hoppas innerligt att det är pga graviditet fortfarande och inte bara det extra progesteronet, tar som jag förstår det ganska hög dos på 800 mg per dag. Jag har en vecka kvar till VUL nu men inte vågat testa mer sen testdagen.

    Ser att de flesta här är i sprutdagarna eller tidiga ruvardagar, håller tummarna att det blir höstbebisar för oss alla <3


    hejsan, så skönt att höra när någon lyckas här inne! Solig Det är nog det 'vanliga' gravidillamåendet som du känner nu, v 7-9 var det ett h-e med illamåendet för mig också när jag fick min dotter. aldrig känt mig så sjuk eller mått så dåligt under en längre tid, du behöver absolut inte ta fler tester utan det där är ju ett väldigt tydligt tecken på att du är gravid ;)
    Fråga din läkare/barnmorska efter medicin mot illamåendet, det är svårt att lindra, men försök också att reducera all stress i ditt liv för det gör saken bara värre. kramHjärta
  • Inalina
    Jenzia skrev 2021-03-04 17:06:59 följande:
    Jag hoppas verkligen ni får ett bra resultat imorgon och ett gäng fina blastisar! Så spännande att följas åt!

    Jaha! Vad konstigt! I Sverige verkar de väldigt restriktiva med ICSI. Så knasigt att det görs så olika, måste ju ändå finnas forskning på vad som ger bäst resultat. Iaf om det inte är något fel på spermierna.

    Haha, nää, jag tror väl heller inte att jag kommer få några symptom före vi tar gravtestet. Har heller inte haft några symptom under tiden vi försök bli gravida, utan alltid känt att, jupp mensen kommer denna gången också :-P

    Skönt att höra att du mår bra och ändå kommer iväg till din middag Jag har bäddat ner mig i sängen för att kurera min förkylning, som har nått någon slags peak idag. Bara nyser och hostar om vartannat

    Ha en skön kväll!
    ja man är lite nervig, vet inte riktigt när de skulle ringa heller men hoppas på snart... 
    ja alltså enligt min läkare här på kliniken (han ska vara en av de bästa i Schweiz) är det bättre med naturlig IVF då det blir ett mer 'naturligt val' dvs typ starkast överlever när spermien når ägget, istället för att man blandar sig i och väljer ut en spermie.

    Dock så är ju det ingen vits om ägget ändå inte tar emot någon spermie pga för tjockt skal, kompatibilitet eller liknande.

    Går man igenom en IVF så har man ju uppenbarligen svårare än genomsnittet att bli gravid så jag tycker det är logiskt att de kör 50/50 även första gången man gör IVF på alla, istället för att chansa till 100% och sen blir besvikelsen enorm med inga befruktade. så där tycker jag kanske det är lite konstigt med det 'svenska' sättet, att se det som att om spermierna inte är problemet kör vi ingen ICSI. 

    sorry för långt utlägg haha, jag är ingen expert heller och det finns givetvis anledningar varför de handlar som de gör. hoppas du mår bättre snart, fick du svar på covidtestet?
  • Inalina
    Clemmentina skrev 2021-03-04 21:29:37 följande:
    Så härligt att läsa! 13 låter väldigt bra, nu hoppas vi på hög befruktningsgrad och återföring av en fin blastocyst. Känner igen det där med stark mensvärk efter äggplock. Hur mår du nu? Blev det någon middag? :)
    Ja jag väntar med spänning på telefonsamtalet nu, får ju vara nöjd om hälften har befruktats i alla fall.. då borde det betyda att äggen var mogna tänker jag.. 

    jag tog en värktablett till igår och middagen gick fint =) idag känns det ok, är rätt svullen så jeansen går väl inte knäppa men vad spelar det för roll när man jobbar hemifrånTungan ute 
    Hoppas mensen kommer snart för dig så du kan köra igång med sprutorna!!
  • Inalina

    Hej alla! Nu ringde de från labbet och berättade att de trodde att 4 av mina ägg hade befruktats.. blev ju ändå lite besviken att det var så himla få trots att jag såklart är glad att det blev någon befruktning överhuvudtaget, men med 13 ägg är det ju väldigt lågt med 1/3 befruktning..Obestämd

    Befruktningen har inte vart nåt större problem innan, utan mina embryon har ju dukat under innan dag 5 ändå av olika anledningar - får hoppas att dessa 4 är riktigt starka nu!

    Hon skulle ringa tillbaka till mig i morgon igen och berätta hur det gick med utvecklingen, vi bokade in en tid på tisdag kl 11 för transfer i alla fall.Glad 

    Det som gjorde mig mest förvånad var ändå att det var 2 ICSI OCH 2 naturliga som hade befruktats, vilket även var ett glädjande besked givetvis, var ju helt säker på att mina ägg inte skulle kunna befruktas utan ICSI !! 

    åh om bara tisdag kunde komma snabbare nu så jag får tillbaka en liten en! Ha en fin fredag allihopa{#emotions_dlg.flower}!!

  • Inalina
    Clemmentina skrev 2021-03-05 11:20:31 följande:
    Åh förstår hur du känner! Klart du hade hoppats på fler men nu hoppas vi mycket på dessa 4. De väljer alltså ändå återföring på dag 5 och inte tidigare? Intressant att det blev lika många befruktade oavsett befruktningsmetod. Nu blir det intressant att se om de utvecklas lika bra!

    Härligt att ni fick till middagen igår. Det är ju skönt att ha lite annat att tänka på i dessa tider. Ha en fin fredag du med! Kram
    ja precis, de verkar tycka att man ska köra dag 5 ändå.. får hoppas de vet vad de gör men i morgon har de ju ett tydligare resultat i alla fall vilka som utvecklat 2-4 kärnor. jag vill ju helst ha tillbaka en blastocyst då det är tydligare då att de kommit en bit på vägen givetvis, men men verkar ju också konstigt om jag ska bestämma/ifrågasätta när det blir återföring så jag låter kliniken köra på sin expertis ;) 
    blev glad att hon erbjöd sig att ringa i morgon också i alla fall. denna helgen ska jag bara njuta av goda vänners sällskap och lite vin för sen vet man ju inte när det blir igen! (vinet alltså)!Skål
  • Inalina
    Iväntanpåivf skrev 2021-03-05 13:30:05 följande:

    22 ägg fick de ut idag. :)

    Gjorde rejält ont men fick lite mer morfin efter en stund och det gick ändå rätt fort.

    Nu får jag vänta en hel vecka för att få reda på hur många som klarar sig till frysen. Tydligen informerar de inte kontinuerligt om allt ska frysas. Känns lite väl länge att vänta tycker jag.

    Hoppas nu att så många som möjligt befruktas och klarar sig. Blir ingen isci utan bara vanlig ivf.

    Skönt att det är avklarat.


    Men så skönt att det gick bra idag!

    låter som ett jättebra utfall, kan förstå om de inte informerar kontinuerligt om det ändå inte finns någon chans för tidigare återföring. håller tummarna för många blastocyster!!Solig nu får du vila dig i form till insättning i maj! 
  • Inalina
    MoonK skrev 2021-03-05 16:32:25 följande:

    Grattis! Kul ändå att 4 av 13 befruktades. Håller tummarna att det går bra nu!

    Jag hade 3 av 12.

    Testdag idag och jag såg en liten skugga av ett andra sträck men antagligen är det ingenting. Dem sa att jag ska testa imorgon igen, men jag har inget hopp om att plussa. Får se när nästa cykel startar igen, suck :(


    Hej! Jag blev lite förvirrad bara för som jag förstår så på mitt äggplock i Tjeckien 2018 fick de ut 12 ägg och 10 befraktades, så det känns ju onekligen som att något har hänt sedan dess :/ sen klarade sig 3 till blastocyster av de 10 så jag känner att inte har oddsen på min sida riktigt.. hmm får se vad hon säger imorgon när hon ringer helt enkelt..

    Hm låter bra att du testar igen imorgon bitti, det borde nog synas mer än en skugga då om det går åt rätt håll, håller tummarna givetvis!! Förstår att det känns lite hopplöst men du fick ju en stark till frysen också? Är det inte bra att använda den då..? Jag skulle själv förmodligen försöka sätta tillbaka den först och slippa gå igenom spirandet etc igen om du faktiskt inte behöver, så blir det kanske en liten bebis där direkt istället <3
  • Inalina
    Clemmentina skrev 2021-03-05 12:08:10 följande:
    5-dagars är såklart bättre. Kliniken vet garanterat vad de gör och varför. :) Men skönt att de ringer imorgon med. Ska också ta ett glas vin i helgen och sen invänta mensen.
    Åh idag ringde de och sa att nu hade 5 stycken börjat dela sig som de skulle!!Glad

    Så någon var väl lite långsam i starten men det var ju så positivt det kunde vara ändå! Hoppas hoppas de fortsätter fint nu till på tisdag. Drömmen vore att få ha 2 blastocyster efter den här behandlingen, men får jag en tillbaka på tisdag är jag också tacksam givetvisSolig!
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021